Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Čo robiť, keď máte príliš krátku uzdičku?

06.01.2020 00:00 kratka-uzdicka

Mávate problém so zatiahnutím predkožky pod žaluď počas erekcie? Niektorí muži totiž tieto ťažkosti poznajú až príliš dobre. Trápi ich krátka uzdička. 

💡 Frenulum breve alias skrátená uzdička strpčuje život asi piatim percentám neobrezanej mužskej populácie. Diagnostikovanie tohto stavu je pomerne náročná záležitosť, a často sa mylne interpretuje ako erektilná dysfunkcia. Faktom však je, že erektilná dysfunkcia môže byť jej následkom. Čo by ste mali o tomto stave vedieť a ako ho riešiť, aby ďalej nevplýval na váš sexuálny život?

Ako zistím, či mám skrátenú uzdičku?

Za normálnych okolností je toto malé spojivo medzi žaluďom a predkožkou dostatočne dlhé a elastické na to, aby bolo možné počas erekcie predkožku stiahnuť cez žaluď. Predkožka by mala hladko skĺznuť po vzpriamenom penise. 

Ak je však uzdička žaluďa krátka, obmedzuje pohyb a pretiahnutie predkožky. Erekcie môžu byť bolestivé, pohyby penisu môžu byť vo veľkej miere obmedzené, predkožka sa môže “lepiť” na penis. Počas styku dochádza k treniu, v dôsledku čoho môžu vzniknúť rôzne zranenia (môže dôjsť až k pretrhnutiu a silnému krvácaniu) a následné zjazvenia.

Tento problém s uzdičkou môže vyústiť do ďalšieho nepríjemného následku, akým je predčasná ejakulácia, a to najmä v dôsledku vysokej citlivosti. Frenulum je vysoko citlivé a je jednou z erotogénnych zón mužského tela reagujúcou okamžite na stimuláciu.  

Prečo vzniká problém krátkej uzdičky?

💡 So skrátenou uzdičkou sa muži rodia, hovoríme teda o vrodenom probléme

Liečba skrátenej uzdičky žaluďa: Frenuloplastika

✅ Frenuloplastika penisu je chirurgický zákrok, pri ktorom dochádza k odstráneniu obmedzujúceho tkaniva na zvýšenie rozsahu pohybu pokožky penisu. Vykonáva sa zvyčajne v lokálnej anestéze a zákrok trvá približne 20 minút. 

Čo sa stane po zákroku?

Po krátkej dobe zotavenia vedie zvyčajne ku vyriešeniu stavu. Pacienti zvyčajne nevyžadujú lieky od bolesti, neskôr si môžu užiť potešenie zo sexu bez strachu a krvácania.

Problémy vo forme predčasnej ejakulácie či erektilnej dysfunkcie sa zvyčajne nevracajú späť. Možno len počas obdobia, kým si muž zvykne, že sa zbavil náročného bremena. 

✅ Ak by ste chceli podporiť svoj sexuálny výkon, môžete siahnuť po obľúbených tabletkách na prírodnej báze:

  1. Zerex Extralong slúži na oddialenie ejakulácie a je určený pre mužov s rýchlym vyvrcholením. Má priaznivý vplyv na dĺžku pohlavného styku a obsahuje množstvo prírodných afrodiziák, čo z neho robí obľúbený prírodný doplnok výživy pre mužov.
  2. Zerex Klasik je určený pre mužov, ktorí túžia po kvalitnej a pevnej erekcii a dobrom výkone v posteli. Zložky na prírodnej báze obsiahnuté v tomto produkte majú priaznivý vplyv na kvalitu sexuálneho života muža, podporujú sexuálnu túžbu aj výkon.
  3. O dlhodobú podporu sexuálnej vitality a kondície sa môže postarať Zerex Ultragold, ktorý je určený pre mužov snažiacich sa o potomka a rovnako aj pre seniorov. Vďaka obsahu tradičných bylín a vitamínov prispieva k sexuálnej túžbe, podporuje libido, celkový výkon a môže mať vplyv na početnosť a pohyblivosť spermií.

Každý muž má prostatu. Vedeli ste, že existujú spôsoby, pomocou ktorých sa môžete vyhnúť problémom s touto žľazou?



krátka uzdička uzdička žaluďa skrátená uzdička
Magazín arrow
Magazín arrow