Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Koľko chlapov jej prešlo posteľou pred svadbou? Tu hrozí rozvod, pozor!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 19.09.2017 00:00 počet sexuálnych partnerov a šťastné manželstvo

Štatistík o rozvode nájdete na internete neúrekom. Šance na rozvod zvyšuje množstvo faktorov. Jedným z nich je aj počet milencov ženy pred svadbou. Čo bolo, bolo a minulosť už nezmeníte. Minulosť partnerky však podľa výskumov Utažskej univerzity (University of Utah) dokáže ovplyvniť budúcnosť vášho manželstva. Viete, koľko mužov prešlo jej spálňou? Podľa profesora Nicholasa H. Wolfingera je až 33 % šanca na rozvod do 5 rokov u žien, ktoré mali pred vstupom do manželstva desať a viac sexuálnych partnerov.

Aké je kritické číslo pre rozvod?

Najväčším prekvapením výskumu bolo, že u párov, kde mala žena pred sobášom dvoch partnerov, je rozvodovosť najvyššia. Ženy s 2 expartnermi teda dokonca prekonali dámy, ktoré mali pred vstupom do manželstva 3-9 partnerov. Prečo sú práve dvaja bývalí milenci kritické číslo, výskum nevysvetľuje.

Ideálny počet sexuálnych partnerov

Takmer nulová rozvodovosť je u párov, kde je počet predchádzajúcich partnerov ženy nula. Hoci dnes už máloktoré ženy vstupujú do manželstva ako panny, práve tento faktor zohráva veľkú úlohu v zachovaní manželstva. Podľa spomínanej vedeckej štúdie sa rozvodom skončí len 5 % takýchto manželstiev.

Ako vysvetľuje profesor Wolfinger, významnú úlohu v tom zohráva náboženstvo – väčšina párov, v ktorých partneri vstupujú do manželstva bez doterajších sexuálnych skúseností, sú silno veriaci a rozvod je pre nich krajným riešením.

Ako si udržať šťastné manželstvo, bež ohľadu na predchádzajúci počet milencov?

Častým dôvodom pre nezhody a následný rozvod býva neuspokojivý sexuálny život partnerov. Problémy v manželstve sa však dajú riešiť aj konštruktívnejšie – napríklad návštevou poradne sexuológa. Práve odborník môže dať nešťastným párom dobré rady, ako si vyriešiť vzťahové problémy alebo spestriť intímne chvíľky v spálni v prípade, že ich trápi nechuť na sex.

Okrem psychoterapie je vhodné, vyskúšať aj prírodné afrodiziaká, voľne dostupné online, ktoré pomáhajú mužom, získať naspäť stratené sexuálne sebavedomie.



nevera nechuť na sex rozvod manželstvo
Magazín arrow
Magazín arrow