Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Kegelové cviky – začnime programom

Autor článku: redakcia Zerex.sk 28.04.2014 00:00

Na Kegelových cvikoch je najlepšia ich univerzálnosť, pričom ich môžete cvičiť kedykoľvek a kdekoľvek. Netreba si dávať špeciálne oblečenie, navštevovať posilňovňu či inak vynakladať veľkú aktivitu. Pre ich ideálny efekt na Vás by ste mali cvičiť Kegelove cviky každý druhý deň. Môžeme povedať, že deň voľna je pre svalstvo dňom regenerácie. PC sval, ktorý treba primárne cvičiť, sa svojim väzivom upína k pubickej kosti.

Treba tak myslieť aj na ich odpočinok a príliš ich nezaťažovať. Ak totiž svoje svaly preťažíte, to môže mať oveľa negatívnejší dopad, ako predtým. Cvičeniu by ste sa mali optimálne venovať 3 až 4 dni v týždni. Pre každé cvičenie je dôležitý najmä tréningový program či plán, ktorým si dokážete naplánovať cvičenia a mať v nich dokonalý prehľad. To umožní na konci oveľa lepší výsledok, ako keby ste cvičili len-tak, bez žiadneho plánu či programu.

Prvé týždne cvičenia

Na začiatku si každý osvojuje cvičenia. Pre niektorých je to zložitejšie, iní badajú pokrok či efekt už o pár dní. Ako sme si už vyššie spomínali, nepreháňajte to s aktivitou a cvičte len každý druhý deň. Každý raz vykonajte minimálne 50 kegelov, teda stlačení či stiahnutí svalov. To by malo trvať od 1 až po 5 sekúnd. Ak sa Vám to podarí len na jednu sekundu, nie je to ideálne. Môže to byť však lepšie práve častejším cvičením.

Časom určite dosiahnete métu 5-tich sekúnd, čo je skutočne veľmi dobrá hodnota. Nezdávajte sa a vytrvajte v cvičeniach. Samozrejme, spomínaných 50 kegelov nemusíte vykonať naraz, ale v sériách napríklad po 10. Postupom času môžete túto hranicu navýšiť a cvičiť viac a viac kegelov, avšak len každý druhý deň. Určite si nezvoľte techniku, kedy cvičíte ráno aj večer. Na začiatku budete plný energie, počas večerného cvičenia však svaly budú potrebovať oddych.

Postupom času ...

Sa už nemusíte zameriavať len na hranicu 5-tich sekúnd, ale jednoducho držte sval dovtedy, pokým vládzete. To je však možné len vtedy, ak ste cvičili pravidelne a Kegelove cviky sú súčasťou Vášho dňa. Efekt môžete spozorovať napríklad aj pri vedomom zastavení ejakulácie, ktorú ovplyvníte práve stlačením svalov. Svaly musíte mať v takomto prípade zovreté aspoň 10 sekúnd, aby ste dosiahli spomínaný účinok. Ak už cítite, že ejakulácia bude o chvíľu skutočnosťou, vykonajte Kegel približne na 10 sekúnd. Počkajte ešte zopár sekúnd a v súloži môžete pokračovať. Sex tak môže byť o niekoľko vzrušujúcich okamžikov dlhší a Vám sa nepochybne zdvihne sebavedomie a hodnota sexu taktiež stúpne.

Nezastavíte len ejakuláciu

Kegelove cviky Vám napomôžu aj pri zväčšení penisu, ktoré dosiahnete lepším prekrvením. Napríklad cvičením s názvom Jelqing môžete skombinovať spomínané cviky a efekt sa dostaví vo viacerých oblastiach. Ženy by mali Kegelove cviky cvičiť najmä kvôli spevneniu panvovej oblasti, ale aj kvôli zlepšeniu funkčnosti vagíny. Môžete tak vagínu viac stiahnuť a to je skutočne príjemné pre oboch!



kegelove cvičenia
Magazín arrow
Magazín arrow