Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Kegelove cviky pre ženy aj mužov. Vylepšite svoj sexuálny život

Autor článku: redakcia Zerex.sk 23.04.2017 00:00 Kegelove cviky pre ženy aj mužov. Vylepšite svoj sexuálny život

Na Kegelove cviky nepotrebujete žiadnu výstroj ani telocvičňu. Sú jednoduché, diskrétne a dokážu zaujímavým spôsobom obohatiť váš sexuálny život.

Ako sa robia Kegelove cviky?

Princíp je naozaj veľmi ľahko zvládnuteľný aj pre tých z nás, ktorým šport nič nehovorí. V prvom rade zistite, aké svaly budete precvičovať. Ide o lonovo-kostrčové svalstvo (známe ako PC sval, pubococcygeálny sval, Kegelov sval) – sťahujete ho vtedy, keď chcete pri močení zadržať prúd moču. Sťahujte a uvoľňujte vyššie spomenuté svalstvo v pravidelných intervaloch a snažte sa zároveň nesťahovať aj iné svalové skupiny. Majte uvoľnené boky a brucho. Nezabúdajte pritom pokojne dýchať (cez nos do bránice) – odolajte pokušeniu zadržiavať dych.

Aký interval je najvhodnejší pre Kegelove cviky?

Pri Kegelových cvikoch je dôležitá pravidelnosť. Robte ich každý deň, po 10-20 stiahnutí, 2-4 krát denne. Svaly držte stiahnuté 10 sekúnd, následne ich na 10 sekúnd uvoľnite. Na začiatku môže byť interval kratší (napr. 5 sekúnd). Na konci cvičenia môžete svaly 3-4 krát stiahnuť a uvoľniť rýchlo, bez pauzy. Nájdite si svoj rytmus a tempo, ktoré vám vyhovuje a po niekoľkých týždňoch určite uvidíte výsledky.

Aké sú výhody Kegelových cvikov?

Ženám pomáhajú posilniť panvové dno, vďaka čomu sa zlepšuje vzrušivosť a prekrvenie pohlavných orgánov, žena si lepšie užije sex a rýchlejšie dosiahne orgazmus. Sú skvelým cvičením pre ženy, ktoré sa snažia dostať znovu do formy po pôrode alebo trpia inkontinenciou.

Kegelove cviky sú veľmi vhodné i pre mužov – hlavne pre tých, ktorých trápi predčasná ejakulácia (muž dokáže lepšie kontrolovať svoj penis a zlepšuje tým svoju sexuálnu výdrž). Vďaka lepšiemu prekrveniu panvovej oblasti dosiahne muž erekciu ľahšie a dlhšie si ju udrží. Cviky tiež pozitívne vplývajú na zdravie prostaty a pomáhajú proti inkontinencii moču.

Tip:

V prípade, že cvičíte Kegelove cviky, ale napriek tomu sa pred nočnými radovánkami chcete „poistiť“, vyskúšajte Zerex Extralong. Tieto 100 % prírodné tabletky na erekciu sú špeciálne určené na predĺženie sexuálneho styku. Tabletky Zerex získate online, bez lekárskeho predpisu. Nemajú žiadne nežiaduce vedľajšie účinky.



podpora erekcie orgazmus erekcia kegelove cvičenia
Magazín arrow
Magazín arrow