Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Kedy je najlepší čas hovoriť s mužom

Autor článku: redakcia Zerex.sk 15.06.2014 00:00

Ak sa muž vracia späť, to je tá správna chvíľa pre ženu na rozhovor s ním...

Je pravdou, že ak sa muž odvracia a odťahuje, nie je ten správny čas na rozhovor, či prisunutie sa k nemu. Vhodnejšie bude nechať muža tak, aby sa odvrátil a odtiahol. Buďte si istí, že po istom čase sa opäť prinavráti. Bude znova milujúcim partnerom a priateľom. Poskytne vám svoju pomocnú a podpornú ruku. Navyše charakterizovať ho bude také správanie, ako keby sa vôbec nič predtým nestalo. Je to bežné, takto to funguje v jeho mužskom svete a my s tým nič nenarobíme, len sa to musíme naučiť akceptovať a prijať tak, ako to v skutočnosti je. Práve v tomto okamihu, keď sa muž vracia späť, je najlepší čas na rozhovor s ním. Ibaže bežným javom je, že práve v tomto vhodnom čase, kedy už muž prahne po osobnej dôvernej blízkosti a je schopný rozhovoru, ženy už nemajú záujem sa púšťať do rozhovoru s ním. Je tomu tak z istých príčin, ktoré v nasledujúcich riadkoch priblížime viac:

  1. Žena (partnerka) sa obáva, že sa na ňu muž (partner) veľmi zlostí a vyčkáva, kedy on sám začne hovoriť o svojich osobných stavoch a pocitoch. Domnieva sa, že keby sa ona v momente odvrátila, vyžadovala by pohovoriť si o tom, čo sa udialo. Až po takomto rozhovore by sa priblížila k mužovi. Očakáva, že muž bude rozprávať o tom, čo ho rozčúlilo. Ibaže on nevyžaduje rozprávať o svojich stavoch a pocitoch, pretože nie je rozčúlený a nahnevaný.
  2. Žena má strach hovoriť, pretože keď sa pokúšala porozprávať s mužom naposledy, muž sa odvrátil a odtiahol. Nesprávne si myslí, že nemá záujem počúvať a v konečnom dôsledku nemá záujem ani o ňu.
  3. Žena sa usiluje rozprávať veľa, no nechce byť na druhej strane neslušná a nevychovaná a preto nechce začať ako prvá hovoriť. Miesto toho zo zdvorilosti nerozpráva o svojich citoch a stavoch, no koná s chybou, pretože sa pýta práve muža na jeho pocity. Pokiaľ on nehovorí nič, žena sa domnieva, že sa s ňou nemá záujem rozprávať.

Nečudujme sa tomu, prečo dnešné ženy bývajú z mužov tak veľmi pobúrené, ak si nevhodne podajú vysvetlenie týkajúce sa ich neochoty rozprávať sa s nimi predovšetkým o ich osobných pocitoch, stavoch, či problémoch. V tejto súvislosti je dobré poznať aj to, ako docieliť to, aby muž chcel rozprávať a rozprával vôbec. O tom už nabudúce v našom článku.



partnerské problémy o ženách o mužoch partnerské hádky
Magazín arrow
Magazín arrow