Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Kde sa nachádza bod G ženy?

19.02.2018 00:00 bod G

Už ste o ňom počuli - Bod G ženy. Je to skutočné miesto alebo len mýtus? Myslíte si, že ho ženy hľadajú a vedia, kde je?  Verte, že táto otázka trápi nielen ženy samotné, ale okrem spální sa tento bod hľadá aj v laboratóriách už desiatky rokov. Táto kontroverná téma trápi mnoho výskumníkov, lekárov, ktorí sa pokúšajú študovať jednu zo záhad ženskej sexuality.

Kto vlastne prišiel na “bod G”?

V roku 1950 uverejnil jeden časopis článok napísaný Dr. Ernstom Gräfenbergom, kde “popísal” svoj nález. Kým vtedy nebola jeho objavu venovaná pozornosť, v 80-tych rokoch Beverly Whipple, teraz profesorka ošetrovateľstva na univerzite v Rutgers, ohlásila v americkej televízii, že stlačením určitého miesta vo vagíne ženy dostanú orgazmus. Prirodzene, vyvolala šialenstvo.

Whipple a jej team výskumníkov označila miesto, o ktorom pred rokmi písal Dr. Gräfenberg (čoskoro sa názov skrátil na bod G). Počas určitého obdobia skúmali svojimi prstami vagíny pacientiek, ktoré si mysleli, že počas orgazmu močia. Hľadanie spočíva v skúmaní vaginálnej steny. Krúžením prsta po celej vaginálnej stene: od 12 hodín do 3 hodín do 6 hodín a tak ďalej. Bod G by sa mal nachádzať medzi 11. a 1. hodinou.

V roku 1982 vydala svoju prvú knihu s názvom Bod G a ďalšie objavy ľudskej sexuality. Vďaka tomu bola pozvaná televíziami, aby svetu povedala o bode G. (Zdroj: news.com.au)

Niekto áno, niekto nie

Od osemdesiatych rokov sa stovky výskumníkov snažia potvrdiť aj vyvrátiť jeho existenciu. Niekde sa označuje ako zázrak ženského tela, niekde ako “gynekologické UFO”. Ako ale vysvetliť fakt, že niektoré ženy po stimulácií niektorých miest doslova ejakulujú? Dotknuté ženy uvádzajú, že na uvedenom mieste je tkanivo na dotyk iné ako jeho okolie a pri vzrušení veľmi citlivé.

Hľadanie G bodu má tešiť, nie frustrovať

Ak sa ako partneri pokúšate nájsť tento bod, nerobte z toho povinnosť. Nie je dôležité za každú cenu tento bod nájsť, hlavne vás prvotný neúspech pri hľadaní nemá frustrovať. Urobte z toho zábavu, ako hľadanie pokladu. Vyskúšajte rôzne techniky, miesta, kde môžete objavovať.

Rôzne polohy pri hľadaní, viac možností

Ženy potvrdzujúce prítomnosť bodu G v ich tele uvádzajú rôzne polohy, ktorými je potrebné tento bod stimulovať. Môžete sa inšpirovať novodobou príručkou pre moderných milencov Zerexsutrou. Tak ako aj inokedy, nevynechajte pri objavovaní predohru. Dôvod je jednoduchý.

Ženy, ktoré uvádzajú, že G-bod majú, tvrdia, že ten sa zväčšuje pri vzrušení, resp. zmení svoju štruktúru. Využite polohu, kedy partnerka leží na chrbte a pod bokmi má vankúš alebo keď partneri sedia tvárou v tvár oproti sebe. Podstatou je, aby ste sa obaja cítili rovnako pohodlne.

Zamyslenie na záver

Aj keď mnoho štúdií, vedeckých výskumov vyvracia existenciu bodu G, veľa žien s týmto záverom nesúhlasí. Ako by si potom vysvetlili to, čo sa im deje počas sexuálneho aktu? Že stimulovaním určitého miesta (nie klitorisu) dokážu počas krátkej chvíle dospieť do extatického stavu? Moderné vedecké štúdie tiež neuvádzajú, odkiaľ sa “berie” mokrý, niekedy až striekajúci ženský orgazmus.

Tak, ako sú erotogénne zóny u každého človeka iné, tak aj pôsobenie na rôzne citlivé miesta v ženskej vagíne môžu vyvolať rôzne pocity. A extáza spojená so stimuláciou určitých miest zaručuje, že o týchto miestach sa bude neustále hovoriť. Sexualita je predsa stará ako ľudstvo samo.

Zerex Extralong predĺženie erekcie 

Mohlo by vás zaujímať:



bod g ženy mokrý orgazmus ženská ejakulácia
Magazín arrow
Magazín arrow