Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Káva povzbudí vašu myseľ aj erekciu

Autor článku: redakcia Zerex.sk 08.11.2015 00:00 Káva povzbudí vašu myseľ aj erekciu

Je to skutočne tak, že káva dokáže povzbudiť náladu, myseľ, dokonca aj erekciu? Dnes čítame a počúvame o rozličných názoroch o káve a jej povzbudivých účinkoch nielen na myseľ. Kde je teda pravda? Dnes sme sa pozreli detailnejšie na to, či a ako káva môže povzbudiť nielen vašu myseľ, náladu, ale dokonca aj erekciu.

Kofeín podporuje pokles problémov s erekciou

Posledná štúdia, skúmajúca práve vplyv kávy na mužskú erekciu, priniesla veľmi zaujímavé výsledky. Muži, ktorí vypijú počas dňa 2 až 3 šálky kávy (to je asi 170 až 370 mg kofeínu), vďaka vyššiemu prísunu kofeínu do tela, si znížia problémy s erekciou. Ako hlavné činitele životného štýlu, ktoré nepriaznivo vplývajú na funkciu penisu a mužskej erekcie, označila táto štúdia práve fajčenie, pitie alkoholu, málo fyzickej činnosti a neprimerané stravovanie. Kofeín sa medzi týmito činiteľmi neobjavil.

Okrem toho štúdia spresňuje, že kofeín môže mať skôr povzbudivé účinky na mužský organizmus, pretože pomáha pri ústupe problémov so srdcom a cievami, a tým aj s problémami s erektilnou dysfunkciou. Ak teda radi popíjate kávičku je to dobrá správa aj pre vás.

Prečo je to tak?

Kofeín je silnou a mocnou látkou, ktorá vplýva na činnosť krvných ciev. Práve toto je rozhodujúci faktor aj pre kvalitné fungovanie erekcie u muža. Kofeín podporuje tvorbu takzvaných farmakologických vplyvov, čo znamená, že vďaka tejto látke sa nielen mužský penis dokáže jednoduchšie uvoľniť, ale aj jemná svalovina vôkol neho, čo napomáha zväčšeniu prietoku krvi v celom penise. Tepny a hladká svalovina penisu dostávajú väčší prietok krvi. Takto každý muž dosiahne erekciu oveľa ľahšie, bez zbytočného úsilia.

Piť, či nepiť kávu na problémy s erekciou?

Na základe vyššie uvedených faktov by to malo byť na prvý pohľad úplne jasné. Lenže nie je to tak vždy. Pravdou zostáva, že káva znamená veľa zdravotných pozitív pre mužské telo a mozog. Lenže lekári neodporúčajú kávu a kofeín ako prostriedok pre zdravší život, dokonca ani na problémy s erekciou. Môžeme sa iba domnievať, že prečo to je tak.

Azda aj preto, že káva a najmä kofeín sa môže ľahko stať pre mnohých mužov návykovou látkou. Navyše, existuje množstvo mužov, ktorí prežili celý život bez kávy a kofeínu. Preto ak chcete dostať najlepšiu odpoveď a odporúčanie pre seba, či piť alebo nepiť viac kávy na svoje intímne problémy, mali by ste to predebatovať so svojím lekárom.

A čo dodať na záver? Káva a erekcia môžu spolu súvisieť, niekedy viac, inokedy menej. Možno patríte k tým, čo na kávu a kofeín nedajú dopustiť. Alebo ste tými, čo kávu a kofeín zatracujú. Pravda je taká, že kofeín je veľmi vyhľadávaný a má aj viacero zdravotných pozitív, vďaka ktorým je možné si skvalitniť aj svoje intímne zdravie.

No na strane druhej, ak to s „kávičkovaním“ preženiete, uškodíte si a privodíte zdravotné ťažkosti ako nespavosť, podráždenosť, bolesti hlavy, či aj zhoršenie intímnych problémov.

tabletky na erekciu



erekcia sex káva na lepšiu erekciu
Magazín arrow
Magazín arrow