Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Viete čo je „karezza"? Je to milovanie (sex) bez orgazmu. Oplatí sa vedieť, ako na to.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 05.02.2015 00:00 Karezza

Máte pocit, že ste s partnerkou už všetko skúsili? Už vás nič nové nenapadá, čo by ste mohli pri najbližšom "čísle" vyskúšať? Čudujete sa, ako to tí druhí robia, keď vás už nič nebaví. Chcelo by to bod zlomu. Tou zmenou môže byť práve nová praktika, o ktorej ste možno už počuli alebo ste sa s ňou už stretli, no nepripisoali ste tomu veľký význam. Teraz je však iná situácia a je čas i povedať viac o tejto praktike, keďže potrebujete zmenu ako soľ. Jedná sa o praktiku menom Karezza - Milovanie a sex bez orgazmu.

Čo to je Karezza

Karezza je typ jemného a láskyplného pohlavného styku. Cieľom Karezza sexu, na rozdiel od väčšiny iných druhov sexuálneho styku, nie je orgasmus, ale dosiahnutie uvoľneného stavu spojenia s vaším sexuálnym partnerom.

Slovo karezza pochádza z talianskeho pojmu Carezza - pohladenie. Táto sexuálna technika priúča milencov a partnerov k tomu, že v sexuálnom styku nemusí ísť vždy len o úsilie dosiahnuť orgazmus. Môže ísť o oveľa viac. Táto metóda vie pomôcť aj vám a celkovo aj vášmu vzťahu. Nepripisujete tomu veľkú váhu? Ale mali by ste, pretože vo všeobecnosti platí a odporúča sa, že na stereotypný život v posteli pomáha niečo úplne nové, neskúsené ako napríklad nové praktiky alebo pomôcky alebo prizvatie ďalšej osoby. No je to skutočne to, čo chcete vy a vaša partnerka?

Istotne nie všetky nové impulzy sú po vôli toho druhého. Niektorí sa odvážia, iní zasa nie. To čo vzrušuje jedného, nemusí zase toho druhého a naopak. Je potrebné pochopiť, že problémy vo vzťahoch je možné riešiť aj jednoduchšie. Jednou z možností je aj milovanie bez orgazmu.

Ako na začiatku

Sila tejto metódy spočíva v tom, že si postupne pripomínate všetky aktivity, ktoré ste robili na začiatku vášho vzťahu. Že si už na to nepamätáte? Ale nerobte unáhlené závery. Skúste sa uvoľniť a predstaviť si samotný začiatok pekne v pokoji. Všetko sa vám ľahšie vybaví, ak si zatvoríte oči.

Ako to celé bolo s prvou láskou? Na sex ste ešte ani nepomysleli. Neriešili ste stoporenie penisu, ani erekciu, jej kvalitu alebo problémy s ňou. Boli ste mladí a neskúsení, stačilo vám oveľa menej ako dnes. Všetko ostatné vôkol vás bolo také vzrušujúce a čarovné, preto to máte stále v pamäti. Nedokážete na to zabudnúť. Práve toto tvorí základ metódy Karezza, blízkosť a vzájomné prepojenie, ktoré nikdy nekončia bežným orgazmom.

Skúste blízkosť jeden druhého   

Pri tejto metóde je najdôležitejšia vzájomná blízkosť, náklonnosť a nežnosť. Budete pociťovať obojstrannú blízkosť a spolupatričnosť. Silný intenzívny pocit prepojenia napĺňa oboch partnerov pocitom dokonalého uspokojenia a prepojenia s druhou (milovanou) osobou. Tento pocit prekonáva všetky pocity aj také, ktoré mávate tesne po dosiahnutí orgazmu.

Tip, ako to najlepšie docieliť

Ešte stále ste zástancami klasického milovania a sexu? Čo najskôr to zmeňte. Zverte sa sebe samým a to takým spôsobom, ako možno ešte nikdy predtým.

Techniku Karezzu tvorí viac základných prvkov, z ktorých vyberáme predovšetkým rozprávanie sa, bozkávanie sa, maznanie sa, či polihovanie jeden vedľa druhom v posteli, ako aj spoločné súvislé dýchanie a hľadenie si priamo do očí. Práve týmito aktivitami môžete docieliť väčší partnerský pôžitok a šťastie vďaka lepšiemu libidu.

Teraz je to už len na vás, či si naše slová zoberiete k srdcu a či vôbec dokážete a čo obetovať pre šťastie a pôžitok svojej partnerky. Preukážte je lásku trochu iným spôsobom na aký bola zvyknutá doposiaľ. Urobte to napríklad tak, ako ste to robili v začiatkoch rozvíjania vášho vzťahu. Pripomenuli sme vám, že aj takto môžete zmeniť už vami zaužívaný stereotyp predovšetkým vo vašom intímnom živote.



orgazmus milovanie sex karezza
Magazín arrow
Magazín arrow