Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Jednoduchý návod, ako zvýšite libido vašej partnerky

Autor článku: redakcia Zerex.sk 18.10.2016 00:00 ako zvýšite libido vašej partnerky

Už ani netušíte, kedy ste mali naposledy spoločný sex s partnerkou? Zastavte ustavične sa opakujúce odmietanie z jej strany. Aj keď je normálne, že sa ženské libido a jeho veľkosť mení napríklad na základe aktuálnej fázy menštruačného cyklu, či podľa veku, nemôže mať nechuť každý deň. Pokiaľ sa partnerkino odmietanie opakuje príliš často a sex nemávate skoro vôbec, je na čase to zmeniť. Prinášame vám jednoduchý návod s tipmi, ako zvýšite ženské libido aj u svojej partnerky, hoci má odmietavé stanovisko pomerne často...

1. Odtráňte nudu

Ako prvé musíte odstrániť nudu v sexe s vašou partnerkou. Pamätajte na to, že nudný sex neprináša nič nové do postele a spoločného intímneho života. Je viac než isté, že po niekoľkých spoločných rokoch zablúdi aj k vám stereotyp a nuda do postele. Bude skutočne náročné vymyslieť niečo nové, novú polohu, ktoré ešte nemáte odskúšanú. Pravdou však zostáva, že aj napriek dlhoročnému vzťahu a spoločnému intímnemu životu, nemusíte zostať pri tom istom.

Mnohé štúdie na spoločný intímny život partnerov zistil, že stereotyp v posteli sa týka viacerých párov, ktoré žijú v spoločnom zväzku viac ako šesť mesiacov. Zabudnite na klasického misionára a prineste do postele niečo viac kreatívnejšie. Vyskúšajte napríklad náročnejšie polohy z Kamasútry (veľa z nich sme vám priniesli aj v našom magazíne), alebo si doprajte svoju obľúbenú polohu na nezvyčajnom mieste (aj netradičné a nové miesto môže byť vhodným afrodiziakom na zvýšenie ženského libida).

Pomôže aj spoločné pozeranie erotického filmu alebo zakúpenie vhodného oblečenia respektíve kostýmov na rôzne erotické scénky, v rámci ktorých si doprajete spoločný sex (príkladom môže byť hra na učiteľa a študentku alebo učiteľku a žiaka, policajtku a zlodeja, či manažéra a poslušnú asistentku). Možností na odstránenie nudy z postele s partnerkou je teda viac ako dosť. Zvoľte práve to, o čom ste presvedčení, že zabodujete u svojej partnerky a tým jej zvýšite chuť na sex s vami.

2. Zabodujte jedlom

Nie nadarmo sa hovorí, že "láska ide cez žalúdok". Skúste spojiť všetky svoje úmysly aj čo sa týka sexu, hoci ste už dlhšie spolu a libido u partnerky klesá, práve spomínaným vhodným jedlom. Možno si poviete, že to nie je nič nové, ale kedy ste jej naposledy niečo uvarili? Mnoho vedcov sa totižto zhodlo na tom, že účinným afrodiziakom môže byť aj vhodne zvolené jedlo.

V tomto smere by ste mali vsadiť na morské plody a živočíchy (napríklad homára, kraba, ustrice). Ak sa na to necítite, že by ste to doma nezvládli, pokojne partnerku pozvite do známej reštaurácie, kde pripravujú práve tieto spomínané morské špeciality. Ak by to nebolo to pravé, čo obľubuje, stojí za to ju presvedčiť, aby to skúsila, pretože môže následne zažiť vďaka účinkom týchto morských "zázrakov" nevídané erotické vzrušujúce pôžitky pri sexe s vami.

A prečo práve morské živočíchy? Obsahujú veľa fosforu, stopového prvku, ktorý okrem iného dokonale zvlhčuje vaginálnu sliznicu. Ich konzumáciou okrem iného zvýšite partnerke chuť na sex a zlepšenie pôžitkov. Ak by zjedla popritom aj mrkvu, betakarotén podporuje tvorbu progesterónu, ženského hormónu spájajúceho sa s vyšším libidom.

3. Nájdite si čas na seba

Uznávame, že v dnešnej uponáhľanej dobe to môže byť veľký problém aj pre dlhoročných partnerov. Niet sa potom čo čudovať, že pod nátlakom pracovných či iných povinností sa sex s partnerkou dostane na druhú koľaj. Navyše niet sa potom čo čudovať, že partnerkino libido je na bode mrazu.

Zmeňte to a nájdite si čas na seba. Tak ako to bolo na začiatku vzťahu, kedy ste boli so sebou skoro každú voľnú chvíľku. Niet sa čo čudovať, že sa to zmenilo, pretože ženy postupom veku a s väčším množstvom povinností, uprednostňujú práve tieto povinnosti pred vzrušením a aktivitou v sexe s partnerom. Iste to viete porovnať a posúdiť aj vy, že počas mladého veku skúšala s vami všetko nové a vzrušujúce, no postupne s vekom a s pribúdajúcimi polohami postupne vyhasínala jej vášeň a chuť pre niečo nové. Predsa je normálne, že po tridsiatke už musí svoju energiu rozdeliť medzi prácu, deti, domácnosť a iné povinnosti a aktivity. Na sex už častokrát nezostáva priestor. Zatnite teda zuby a zmeňte to.

Rozhodnite o tom, že na najbližšie dni dáte deti svojej mame alebo svokre a zoberte ju niekam na výlet, či na dovolenku. Prežite tieto voľné dni po svojom. Najlepšie tak, aby ste boli celé dni spolu, možno iba v posteli. Dôležité je, aby ste boli spolu inde, ako len doma a na tom istom mieste, čo vám bude pripomínať stereotypné miesta pre svoje intímne radovánky.

Rada na záver

Čo dodať na záver? Pamätajte si, že vždy musíte byť aktívni a musíte pravidelne prekvapovať svoju partnerku. Zabudnite hlavne na nudu a stereotyp nielen vo vzťahu, ale aj v posteli s ňou. Tipy na zvýšenie libida sme vám už dali, tak skúste to priamo na vlastnej koži a so svojou partnerkou. Držíme palce na ceste za viac vzrušujúcimi zážitkami napríklad aj pre zvýšenie libida partnerky.

Zvýšte libido so Zerexom



o ženách vzťahy libido
Magazín arrow
Magazín arrow