Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Jednoduché tipy na podporu imunity

22.09.2015 00:00 imunity

Jeseň je tu čo nevidieť a naše telo, ako aj celkové zdravie, dostanú zabrať oveľa viac. Udržať si ho v poriadku, nemusí byť vôbec jednoduché, obzvlášť v chladnejšom období. Bez dobre fungujúcej imunity organizmu budete chorľavejší, podráždenejší a bez nálady, či nervózni. Dá sa tomu predísť. Našimi jednoduchými tipmi na podporu vlastnej imunity.

Inšpirujte sa prírodou ...

Ako inak ako z prírody si budeme brať príklad. Jednoducho je to tak, príroda má obrovskú silu a blahodarné účinky na organizmus, i na celkové zdravie. Častokrát si neuvedomujeme, ako veľmi dokáže pomôcť jedna prechádzka po čerstvom vzduchu. Platí, že pobyt v prírode podporuje tvorbu bielych krviniek a klesať bude aj tep, krvný tlak, ako aj úroveň kortizolu. Ten je podpornou látkou pre stav depresie a stresu. Okrem toho japonská štúdia potvrdila, že chôdza po čerstvom vzduchu v okolí akejkoľvek zelene, napomáha aj v prípade prevencii zákernej rakoviny. Živé rastlinky sú zázračné a to v tom, že produkujú látky ničiace hnilobný proces. Ak sa vydáte na prechádzku lesom a budete pravidelne vdychovať takéto prospešné látky, pomôžete svojej imunite a tým aj odolnosti voči vzniku nádorových buniek.

Zabudnite na cukry

Pre zdravú imunitu sú veľmi nebezpečné práve rafinované cukry. Dokázalo sa, že asi po polhodine po prijatí väčšej dávky cukrov, sa rázne znižujú imunitné úlohy ľudského organizmu a to takmer o polovicu. Ak budú v tele prevládať cukry nad zdravými a prospešnými látkami, bude len otázkou času, kedy telo podľahne chorobe. Najčastejšie sa objavujú problémy so srdcom a cievami, žlčníkom, či problémy so zlou náladou. Či nám z tohto plynie? Pokiaľ chcete mať silnú imunitu, chcete si ju posilniť, tak radšej rýchlo zabudnite na cukry, respektíve znížte ich množstvo vo svojej strave na minimum.

Myslite pozitívne

Pokiaľ sa naučíte myslieť a konať pozitívne, odzrkadlí sa to aj na vašom zdraví a na celkovej imunite. Pokúste sa byť spokojnejší, šťastnejší a hlavne myslieť pozitívne, za každých okolností. Význam takéhoto prístupu spočíva v tom, že priaznivé emočné stavy podporujú tvorbu imunitných činností organizmu. Na strane druhej nepriaznivé emócie imunitné činnosti tela ubíjajú.

Depresie, stres, žiaľ, obavy vplývajú na organizmus negatívne. Pod vplyvom takýchto stavov, bude imunita potláčaná a nebude fungovať správne. Usilujte sa život užívať viac, berte ho s nadhľadom a začnite viac oddychovať, aby ste eliminovali v čo najväčšej miere práve tie negatívne dopady nepriaznivých stavov na imunitu. Ak u vás pretrvávajú úzkostné stavy už dlhšie, je najvyšší čas vyhľadať odborníka, ktorý vám istotne poradí a pomôže.

Smejte sa častejšie

Smiech pomáha a lieči. So smiechom podporíte nielen svoju imunitu, ale aj náladu a dokážete s ním jednoduchšie prekonať aj niektoré druhy chorôb. Usilovať sa o to, aby ste sa smiali čo najčastejšie a pri každej príležitosti, je dobrý nápad. Podriaďte tomuto cieľu všetok svoj voľný čas a aktivity počas neho a uvidíte ten rozdiel v živote už čoskoro.

Zdržiavajte sa medzi ľuďmi

Zabudnite na samotu, ak túžite byť odolní voči chorobám a ochoreniam. Je dokázané, že sociálne vzťahy a prepojenia podporujú zdravie a posilňujú imunitný systém ľudského organizmu. Naproti tomu samota a izolovanie sa od ľudí zhoršujú zdravotný stav, celkovú imunitu. Nevyhýbajte sa stretnutiam s rodinou, priateľmi, či so známymi, pretože takto bude najlepšie jednak vám, ako aj vašej imunite.

Meditujte a relaxujte

Ukázalo sa, že meditácie a relaxovanie s tým spojené, budú podporovať tvorbu pozitívnych vplyvov, jednak v hlave, ako aj v samotnom imunitnom systéme. Začnite využívať aj vy silu meditácie a relaxácie vo svoj prospech. Pokiaľ nemáte skúsenosti v tomto smere, v dnešnej dobe existujú mnohí odborníci na to vzatí, ktorí vám pomôžu v začiatkoch. Požiadať o odbornú pomoc nie je hanbou. Túžba po zdravej imunite a celkovom zdraví, je síce pekná vec, avšak je potrebné pre tento cieľ aj dačo obetovať. Cestu k vytúženému cieľu formou meditácie a relaxácie zaraďujeme k tým jednoduchším spôsobom, ako samotný cieľ aj reálne dosiahnuť.

Dnes je typické, že pri akomkoľvek náznaku choroby, lekári riešia problémy s imunitou iba s liekmi. Len veľmi málo z nich vám prezradí, že vaša choroba vznikla práve kvôli slabej imunite a zlému životnému štýlu a stravovaniu. Preto by ste mali začať posilňovať svoju imunitu, zmeniť svoju stravu na zdravšiu a riešiť dôvody svojich zdravotných problémov práve prírodnou cestou, napríklad prírodnými produktmi na imunitu.



imunita relax
Magazín arrow
Magazín arrow