Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Je masturbácia hrozba pre partnerský sex?

04.03.2019 00:00 masturbácia

Hoci masturbácia nie je jednou z tém našich bežných denných rozhovorov, v živote vačšiny mužov a časti žien má však svoje stabilné miesto. Ako ju využiť vo svoj prospech a kedy môže predstavovať problém?

Masturbácia ako tréning

Pasovanie sebaukájania do formy rozvoja je možno trochu zjednodušené, avšak mužom trpiacich rýchlym vyvrcholením je táto forma tréningu často odporúčaná. V rámci zásady “poznaj svoje hranice” sa muži pokúšajú dopracovať k poznaniu bodu, ktorý nesmú prekročiť, aby počas súlože neskončili príliš skoro.

Pomocníkmi v tomto prípade môžu byť tabletky Zerex Extralong pre mužov s rýchlym vyvrcholením, ktoré môžu umožniť oddialiť ejakuláciu a užiť si sex dlhšie. Navyše podporí vašu dobrodružnosť a môže pomôcť upevniť vzťah. Rovnako je odporúčané venovať sa partnerskému sexu častejšie, dlhšia “pauza” totiž celkom prirodzene spôsobí, že sa ejakulácia pri ďalšom styku urýchli.

Nie je problém, až kým…

Venovať sa masturbácií vyplýva z prirodzenej potreby a nemá za účel nahradiť partnerský sex. Problém však môže nastať, keď masturbácia mužovi ako forma ukojenia vystačí. Ak si muž vizualizuje iné ženy, ktoré v predstavách sexuálnymi zručnosťami predbehnú partnerku, sex s ňou mu môže pripadať nudný.

Odborníci sa zhodujú na tom, že rôzne druhy “sólo sexu” zo strany partnera, sú najčastejšie prejavom partnerských problémov a nie sú medicínskym problémom. Partnerky totiž často svoju polovičku označujú ako závislého na sexe.

Masturbovanie nie je nezdravý návyk, ak ale masturbujete viackrát denne a vyhýbate sa kvôli tomu sexu s partnerkou, zvážte dopad na vzťah a návštevu odborníka.

Riešenie na “nudu v posteli” existuje, a to v podobe inšpirácie v sexuálnej príručke Zerexsutre. Vďaka tipom z knihy môžete lepšie spoznať svoje vzájomné potreby, fantázie a postupne odstraňovať.

Masturbácia - za a proti

V prospech partnerského sexu hrá napríklad fakt, že pri pravidelnom styku sa môže upraviť vysoký krvný tlak, prospieva zdraviu srdca a zvyšuje sa odolnosť organizmu. Masturbácia tieto výhody nemá. Na druhej strane, masturbácia môže pomôcť znížiť riziko rakoviny prostaty (Zdroj: Harvard Health Publishing).

Pokiaľ je sebaukájanie činnosť, ktorej sa muž venuje a súčasne s ňou má plnohodnotný sexuálny život, nie je potrebné pripisovať tomu negatívny význam. Považujte ju za “doplnok” k aktívnemu sexuálnemu životu. Ak je však tým jediným sexom, ktorý v partnerstve má, vyžaduje si to nájsť problém, ktorý tento fakt spôsobuje.



masturbácia masturbovanie
Magazín arrow
Magazín arrow