Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Inšpirujte sa: Janyho denný rituál. Hosť: Jany Landl, známy online tréner | Podcast

Autor článku: redakcia Zerex.sk 30.09.2021 00:00

Ranné vstávanie dokáže mnohým z nás dať poriadne zabrať, a keď budík zvoní príliš skoro, vie pokaziť aj celý deň. Dá sa to však aj inak. Jany Landl, zvaný aj “Krotiteľ tukov”, pracuje ako osobný a skupinový tréner už 20 rokov, pričom sa každý deň snaží prežiť naplno! V tomto podcaste sa s nami podelil o niektoré svoje tajomstvá šťastného života plného energie.

V čom spočíva tajomstvo dobrej nálady?

“Náladu si musíte navodiť samy.” hovorí Jany Landl. Nie každý deň je skvelý, ale náladu si môžete vždy vylepšiť napríklad dobrou hudbou, prípadne motivačným videom. 

Akú úlohu hrá v spokojnosti jedálniček?

Poznáte termín “16/8 Intermittent Fasting”? 

Tento typ prerušovaného pôstu je založený na technike, kedy jete iba počas 8-hodinového okna zvyšných 16 hodín neprijímate žiadnu potravu. Dokážete tak efektívne podporiť chudnutie, mozgovú aktivitu a dokonca stabilizovať hladinu cukru v krvi.

Okrem praktizovania tohto typu fastingu je Jany už niekoľko rokov vegán a každému odporúča vyskúšať si tento stravovací režim aspoň na mesiac . Odkedy upravil svoj jedálniček, cíti sa ešte energickejší a spokojnejší. 

Všetko je v hlave

Kľúčom je najmä pozitívne myslenie. Mali by sme sa naučiť niektoré nepodstatné problémy príliš neriešiť, a nedovoliť im, aby nás zbytočne nahnevali. Vyskúšajte preto niekedy veci jednoducho hodiť za hlavu a nestresovať. Netrápte sa hlúposťami. 

Život je príliš krátky na to, aby sme strácali čas. Preto je dôležité vyhýbať sa negatívnym vplyvom či ľuďom, snažiť sa nájsť si prácu, ktorá nás baví, a byť láskavý k našim najbližším.

Jany tvrdí, že každý si je pánom svojho času a “režisérom svojho života”. Čo nespravíš, to nemáš. Skúste si teda vytvoriť okolo seba svoj svet - svoju bublinu ľudí, ktorých máte radi a venujte svoj čas najmä tým, ktorí vás robia šťastnými. Práve to je totiž základ šťastného života. 

Stále na niečo čakáme …

Čas ale nečaká, neustále plynie.

“Užívajte si teraz, kým ste mladí, na dôchodku sa už isté veci robiť nedajú.” odkazuje Jany.

Všetko je v hlave - ak sme psychicky dobre naladení, dokážeme všetko čo si zaumienime. Prejedanie sa, alebo naopak extrémne schudnutiel, môže byť často len vedľajší efekt nevysporiadaného súkromného života, rodinných, pracovných či vzťahových problémov a nespokojnosti so životom alebo so sebou samým.

Viac o tom, čo nám dokáže odoberať energiu, ako Jany začína svoj deň a čo všetko mu pomáha udržať si dobrú náladu, aj sa dozviete v novej epizóde podcastu (Z)dravo, s názvom: Inšpirujte sa: Janyho denný rituál. Hosť: Jany Landl, známy online tréner.

Nájdete ju na:



zdravie zdravý životný štýl psychika životospráva cvičenie
Magazín arrow
Magazín arrow