Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Harmonický vzťah v posteli: Tipy, ako sa v posteli viac zharmonizovať a byť na jednej „vlne“!

17.04.2015 00:00 harmonický vzťah

Či ste na začiatku alebo ste už pár rokov vo vzťahu, problémy v intímnom živote sa vyskytnú vždy. A preto je dobré sa na ne ako tak pripraviť, napríklad aj tým, že budete o nich vedieť viac. Má vaša partnerka veľké očakávania od vás alebo naopak vy očakávate viac od nej? Harmonický vzťah zvyčajne zostáva iba túžbou. Zharmonizujte svoj intímny vzťah našimi nasledovnými tipmi.

Muži sú žiadostivejší v sexe ...  

Muži ako silnejšie pohlavie majú podľa viacerých expertov na sexuálny život väčšie libido vo vzťahu až v dvoch tretinách prípadov. Vo všeobecnosti platí, že my muži očakávame intímny styk aj niekoľkokrát v týždni v porovnaní s našimi často ubolenými partnerkami. V súvislosti s týmto trendom máva väčšina z mužov isté problémy. Výnimkou je iba jedna tretina žien, ktoré sa vymykajú z tejto štúdie a žiadajú sex častejšie. Tieto ženy sú kvôli svojim častým sexuálnym chúťkam (v porovnaní s dvoma tretinami žien) označované ako nymfomanky (ženy posadnuté sexom).

Sex pod dohľadom ... 

V tomto smere je dôležité mať sex pod dohľadom, respektíve kontrolou. Odlišnosti v sexuálnej túžbe sú jedným z primárnych argumentov pre to, že partneri sa obracajú na odborníkov a ich rady pre intímny život. Ak sa zisťujú fakty ohľadne toho, kto je v posteli „šéf“, platí pravidlo, že sa nevedia dohodnúť a hovoria jeden na druhého. Pritom nevedia pochopiť, prečo je to tak. Pociťujú krivdu, predsa ani jeden o ničom nerozhoduje v posteli, na druhej strane druhý partner myslí inak. Osoba, ktorá má väčšie libido pociťuje krivdu, ten čo má libido menšie sa cíti pod napätím a stresom kvôli ustavičnému dobíjaniu tým druhým.

Tipy, ako zharmonizovať vzťah ... 

Následne si uveďme pár tipov, ako najlepšie a najúčinnejšie zharmonizovať svoj existujúci vzťah.

  1. Dohodnite sa na pravidlách. S partnerkou sa priamo dohodnite na istých pravidlách, ktoré budú platiť aj v intímnom živote. Dohodnite si presný počet pravidelných opakovaní sexuálnych radovánok. Ale súhlasiť musia obaja, nie iba jeden. O číslach nebudeme hovoriť, sami najlepšie viete, koľko čísiel vám vyhovuje denne, týždenne a mesačne.
  2. Dobrá organizácia a plánovanie nadovšetko. Je dokázané, že niektorým vyhovuje, ak si presne naplánujú svoj „Deň sexu“ na konkrétny deň. Na jednej strane takýto prístup vyhovuje aj tomu partnerovi, ktorý po sexe túži viac a takto vie, že sex bude vtedy a vtedy a ten partner, ktorý po sexe netúži až toľko vie, že nebude musieť praktizovať sex iný deň, iba tento. Predídete tak nedorozumeniu, napätým stavom a depresiám.
  3. Jasná predstava je dôležitá. Vyjasnite si s partnerkou alebo partnerom, čo jeden od druhého čakáte. Jedná sa iba o intímny styk alebo aj o niečo iné? Nezúfajte, aj keď sa hneď v sexe nedohodnete. Pracujte na sebe a na vzťahu, aby ste boli k sebe bližšie vďaka vzájomným rovnakým emóciám a príbehom. Robte to ako inokedy, spoločne s nadšením a s láskou, dbajte na spoločné chvíle, výlety a dovolenky. Myslite nielen na telesné spájanie, ale aj to duševné.
  4. Spestrite si ho. Dohodnite sa na spoločných nákupoch napríklad sexuálnych hračiek pre dospelých, či iných pomôcok alebo spodnej bielizne s cieľom vrátiť do vzťahu vzrušenie. Ak máte tú možnosť a ste doma sami, doprajte si sexuálne číslo na miestach, kde ste to nemohli robiť po iné dni, či roky.
  5. Rozmaznávajte jeden druhého. Zasypávajte svoju partnerku (partnera) bozkami, prejavujte jej (mu) lásku, poprajte si dobrú noc a to pravidelne, nie iba raz za čas. Všímajte si jeden druhého aj počas dňa a prejavujte lásku viac ako doposiaľ. Všetko sa vám niekoľkonásobne vráti, môžete sa spoľahnúť.
  6. Nie je hanbou spoľahnúť sa na odborníka. Je to normálna vec problémy v intímnom živote riešiť s odborníkom, napríklad sexuológom. Práve takáto pomoc je dobrá v tom, že je to nezainteresovaná pomoc osoby, ktorá sa vyzná vo svojom odbore a tým môže pomôcť odhaliť problémy, o ktorých častokrát vy ani nemusíte tušiť a práve ony sú na vine tomu, že sa cítite vy dvaja ako partneri takí vzdialení.
  7. Zachovávajte dohody. Pokiaľ máte vopred stanovené plány, kedy sa sexu budete venovať, snažte sa skutočne dodržiavať tieto dohody. Neodsúvajte sex na druhé miesto bez udania vážneho dôvodu, rovnako sa nesnažte od partnerky (partnera) získať niečo viac, ako bolo dohodnuté. Zásady sú zásady a netreba ich podceňovať a zabúdať na ne. Získate si takto už dávno zabudnutú dôveru a vieru v jeden druhého. Úzkostné stavy pôjdu pri takomto trende bokom a to je to veľmi pozitívny fakt.

 

A čo nám zostáva dodať na záver článku? Harmonický vzťah nie je hotovou vecou. Je potrebné na tom dôkladne pracovať a musia to chcieť obaja partneri, inak to nepôjde. Páry s väčšou sexuálnou chuťou sa omnoho viac prituľujú k sebe, zasypávajú bozkami a sú k sebe milší. Navyše takéto nevinné a nenápadné prejavy lásky môžu rovnako prejsť až k samotným sexuálnym radovánkam. Pokiaľ však libido u jedného z vás pokrivkáva, nežnosť a láskavosť sú pomerne zriedkavým javom. Jedná sa o priamu úmeru, partnerka nechce sex, nemá záujem ani o nežnosti a láskanie, aby náhodou nedala najavo, že je tomu inak. Veríme, že sme vás navodili správne, ako si svoj vzťah zharmonizovať a nebyť na dvoch koncoch, ale naopak v jednej línii aj čo sa týka intímneho života a vzťahu ako celku aj vďaka Zerex tímu.



sex vzťahy libido
Magazín arrow
Magazín arrow