Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Graviola: Na lepšiu imunitu a cholesterol.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 04.06.2015 00:00 graviola

U nás stále málo známa rastlinka a produkt. Graviola sa dostáva do povedomia čoraz viacej aj vďaka svojim priaznivým účinkom na náš organizmus. Odhaľte s nami tajomstvá tohto účinného prírodného pomocníka.

Graviola, úvod o nej

     Jedná sa o strom produkujúci výborné a chutné ovocie. Ako väčšina neznámych rastlín v našich európskych končinách, podobne aj graviola rastie predovšetkým v ďalekých tropických pralesoch a na karibských ostrovoch. Postupne sa však správy o výnimočných účinkoch gravioly rozšírili aj do ďalších destinácií, predovšetkým do Strednej a Južnej Ameriky, ako aj do Ázie a tiež štátov afrického kontinentu.

Rôznorodé využitie

     Začnime alternatívnou liečbou. Áno, listy a plody z gravioly sa používajú v rámci alternatívnej liečby a medicíny. Zaujímavé a neobyčajné výsledky sa zaznamenali pri posilnení imunity, znižovaní cholesterolu v krvi a zároveň aj pri liečení onkologických ochorení. Okrem toho účinky gravioly zapôsobili priaznivo aj na depresívne a stresové stavy, tiež stavy úzkosti. Ale to nie je všetko. Graviola prekvapí s ďalšími priaznivými vplyvmi na náš organizmus.

Plody gravioly a ich zázračná chuť a využitie

     Niet sa čo čudovať, že sa plody gravioly stali obľúbenými pre mnohých gurmánov. Sú chutné najmä kvôli svojmu vnútru, ktoré je charakteristické plnou bielou dužinou, posypanou čiernymi (ale nejedlými) zrnkami (semenami). Ak raz ochutnáte, istotne nebudete chcieť prestať. Samotná vôňa plodov pripomína typickú vôňu medu. Chuť je podobná chuti viacerých druhov ovocia, konkrétne jahôd, ananásu, kokosu a banánov. Plody gravioly sú vhodné do zmrzlín, dezertov a zákuskov. Listy zase najlepšie využijete pri príprave chutného čaju. Je to skutočne tak. Graviola sa dá využiť maximálne, ako je to možné. Ale zostáva pritom, že najlepšie sú iba plody, bez ktorých by graviola nebola tým, čím je.

Veľa vitamínov a minerálov

     Ak povieme graviola, znamená to aj obrovskú dávku kvalitných látok napomáhajúcich ľudskému zdraviu. Plody sú bohaté na vitamíny a to konkrétne vitamín C, B, B6, kyselinu listovú, niacín a riboflavín. Posledné látky sú veľmi dôležité pri premene potravy na dôležitú energiu. Aby toho nebolo príliš málo, súčasne v nich môžeme nájsť nemalú dávku minerálov (železo, horčík, vápnik, zinok, draslík a fosfor).

Aj proti nádorom, rakovine a chorobám

     Výskumy zamerané na priaznivé účinky gravioly potvrdili, že obsahuje takzvané annonaceous acetogeniny, čiže látky schopné ničiť a eliminovať nežiaduce, ba až škodlivé (rakovinotvorné) pre ľudské telo. Jednoducho povedané, tieto látky ničia a hubia všetky zárodočné bunky šíriace rakovinu v tele a to bez akýchkoľvek vedľajších nežiaducich účinkov na zdravé bunky v tele.

     Graviola sa môže popýšiť aj tým, že jej vplyvy sú účinné aj proti zápalom a nepríjemným chorobám, či vírusom. Alkaloidy obsiahnuté v plodoch gravioly majú opodstatnenie a to predovšetkým v súvislosti s tým, že pôsobia ako účinné antidepresíva.

Dobrá rada na záver

     Popri všetkých pozitívnych účinkoch a vplyvoch gravioly zostáva iba jedna výstraha. Dávajte si pozor na množstvo  prijatých plodov gravioly. Ak to preženiete, hrozí vám vznik neurotoxických problémov kvôli prekročenej a zvýšenej dávke tohto ovocia. Mimo tohto varovania sa nebojte si dopriať tento zázračný druh ovocia až z ďalekých tropických pralesov. Podporte si svoje zdravie a vitalitu, znížte cholesterol a pocity únavy práve takýmto efektívnym prírodným zázrakom.



imunita zdravie cholesterol graviola
Magazín arrow
Magazín arrow