Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Echinacea vie prekvapiť: Zlepšuje odolnosť organizmu, bojuje aj proti rakovine a ponúka toho oveľa viac!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 11.03.2015 00:00 echinacea

Poznáte túto bylinku aj vy? Hovoríme o rastlinke s červenofialovými kvetmi a vystúpeným stredom, ktorá vie zaujať svojím vzhľadom. Ale nie je to iba o jej kráse a zovňajšku. Svoju obľubu si získala obzvlášť vďaka svojim liečivým účinkom. Prečo je taká významná aj v rámci prírodnej liečby? Vďaka čomu je echinacea jedinečná? Odpoveď na tieto otázky a ešte oveľa viac sa dozviete z ďalších riadkov nášho článku. 

Uzdravujúci vplyv rastlinky ... 

     Prírodné lekárstvo by bolo veľmi ochudobnené bez tejto rastlinky a jej uzdravujúcich vplyvov. Známa je najmä  kvôli príprave čaju, ktorý posilňuje imunitu. Okrem čaju je možné si pripraviť a využívať šťavu z kvetu echinacei. Ak túžite po rýchlom prekonaní nachladnutia, preventívne užívajte každý deň asi po dvadsať kvapiek takejto šťavy a samotné uzdravujúce vplyvy by sa mali dostaviť do dvoch až troch dní od začiatku užívania.

Silné protirakovinové účinky ...    

     Aby toho nebolo málo, echinacea je vynikajúcim pomocníkom pri liečbe následkov z ožarovania, je výbornou súčasťou techniky liečenia pri chemoterapii kvôli jej vplyvom podpory ochranných buniek v krvnom obehu. Okrem iného sa liečivé účinky tejto rastlinky využívajú aj pri iných problémoch, najmä pri alergiách a astme, pri nesmiernych bolestiach, depresiách a traumách, pri svalových bolestiach, bolestiach kĺbov (stavcov), závratoch, bolestiach pri močení a rovnako aj pri často sa opakujúcich infekciách. Ak by ste si mysleli, že je to všetko, platí, že ani zďaleka to nie všetko. Echinacea má celý rad ďalších výhod ... .

Liečba oparu, ako aj hemeroidov ... 

     Aby nebolo toho málo, echinacea si našla uplatnenie aj pri liečbe oparu na perách a ďalších vyrážok na ústach (ako aj ľahkých popálenín). Okrem toho vie účinne zatočiť aj s nepríjemnými hemeroidami zakaždým, keď to budete potrebovať.

Užívať treba pravidelne ... 

     Vedecké štúdie potvrdili zdokonalenie aktivity obranných buniek organizmu až o 8 percent práve vďaka rastlinke echinacea. Znemožnila choroboplodným bunkám narušiť funkcie zdravých buniek a tak sa premnožiť. Súčasne pomohla k ich vyliečeniu. Nie náhodou viacerí bylinkári označujú echinaceu ako prírodné antibiotikum. Priaznivých účinkov a výhod tejto rastlinky je viac než dosť. A aj preto je namieste sa vážne zamyslieť, či nemá význam ju zaradiť do svojho jedálnička, ak sa tam ešte stále nenachádza. Zdravie by malo byť totiž prvoradé a echinacea ho vie dokonale podporiť.

     Dobrou správou zostáva, že samotný výskum liečivých a preventívnych účinkov echinacei ešte nie je na konci a môžeme sa iba tešiť na ďalšie nové objavy o jej prínosnom pôsobení na náš organizmus. Aj na základe starých vedomostí indiánskych kmeňov, v súčasnej dobe môžeme používať na svoju potrebu jej liečivé sily a spoznávať ukryté záhady tejto dôležitej a krásnej rastlinky. Nech sa páči, začnite ju spoznávať aj vy, ak ste tak doposiaľ neučinili. Už viete, prečo to má význam a opodstatnenie.

FOTO: http://www.e-tea.eu



zdravie echinacea hemeroidy opar
Magazín arrow
Magazín arrow