Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Dnes nie, miláčik. Čo sa skrýva za nechuťou žien k sexu?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 24.10.2016 00:00 nechuť k sexu

Je to už raz tak. Nie vždy, keď má chuť jeden partner, má chuť aj ten druhý. Nie je asi nič horšie pre muža, ak miesto intenzívneho milovania nájde v posteli telo partnerky chladné ako ľad. Nie nie, nehovoríme o tom najhoršom, ale o citoch. Aby sa takýchto situácií opakovalo čo najmenej, pozreli sme sa viac na "zúbok" toho, čo sa skrýva za nechuťou žien k sexu.

Čo sa skrýva za nechuťou žien k sexu?

Hneď v úvode je potrebné poznamenať, že libido u žien záleží najmä od vzťahu k partnerovi a tiež od psychiky. Zníženie libida (syndróm zníženého libida alebo znížená sexuálna žiadostivosť) sa objavuje predovšetkým počas menštruačného cyklu, pri zhoršenom vzťahu s partnerom a tiež v čase po pôrode. Zistili sme viaceré skutočnosti, čo sa skrýva najčastejšie za nechuťou žien k sexu s parterom ...

Frigidita alebo nie?

Ak sa pozrieme na štatistiky, nechuť k sexu cíti z času na čas až viac ako 30 percent žien. Okolo 10 percent žien uvádza problémy so sexuálnym vzrušením. Ďalších 5 percent orgazmus pozná len z rozhovorov svojich priateliek. Všetky ženy, ktoré majú nechuť k sexu, majú tiež málo sexuálnej predstavivosti a sexuálnych túžob. To sa zákonite prejaví aj na úrovni sexuálneho života.

Konflikty a hádky

V dlhodobom vzťahu to už býva bežným javom, že časté konflikty a hádky sú dôvodom pre vznik nechuti zo strany partneriek. Ak tieto problémy zvíťazia nad príjemnými pocitmi, tak sa objaví veľký problém - partnerky často prestávajú mať chuť na sex.

Predstieranie radosti zo sexu

Je to tak. Partnerka, ktorá predstiera radosť zo sexu s partnerom, nemôže vydržať večne toto predstieranie. Takéto počínanie postupne ale isto vedie až k sexuálnemu vzdoru.

Vážna choroba alebo problém v rodine

Aj tieto okolnosti dokážu silno zatriasť s chuťou ženy na sex. Vážna choroba alebo smrť blízkej osoby sú vážne dôvody na to, aby partnerka povedala partnerovi, že "dnes to nepôjde miláčik". V tomto smere musí každý muž pochopiť, že v takejto chvíli sa od neho vyžaduje iný typ zblíženia.

Pozor na lieky

Ak beriete nejaké lieky, pozor na vedľajšie účinky. Niektoré môžu mať negatívny dopad na (ne)chuť na sex s partnerom. Preto, ak beriete lieky a nepoznáte ich vedľajšie účinky, azda by bolo dobré si ich z času na čas prečítať, či práve nie sú zdrojom nechuti k sexu s partnerom.

Iné dôvody

Ženské dni počas ich cyklu, málo športu a málo pohybu, ako aj pasívny životný štýl, rovnako neprospievajú nálade ani libidu, či celkovej chuti na sex. Pozor však aj na dlhodobú nechuť na sex, ktorá sa objavuje pravidelne a stále. Ak sa to týka aj vás, zbystrite pozornosť! Dôvodom môžu byť psychické alebo organické poruchy. Dnes často spomínaný stres rovnako neprospieva ani jednej zo žien k chuti na sex.

Tipy, ako zabiť nechuť na sex aj vo vašom vzťahu

Základ je zistiť presne, čo je dôvodom nechuti k sexu s partnerom. Zabiť nudu, spestriť sexuálny život, pozerať viac erotických filmov, či čítať erotickú literatúru.

Na nechuť zo strany ženy pomáhajú aj vône, napríklad vôňa ruží, jazmínu, kosatca. Pre muža pomôže vôňa ďumbiera (zázvoru), rasce, či kardamónu.

A v neposlednom rade pomôže aj akýkoľvek šport. Endorfíny, ktoré sa vyplavujú práve pravidelným cvičením, priaznivo vplývajú na ženské libido (to mužské nevynímajúc). V tomto smere však treba dávať prednosť pravidelným a kratším cvičeniam, pretože príliš dlhé cvičenia skôr znižujú pohlavné vzrušenie a chuť. Zvýšte chuť na sex so Zerexom  



partnerské problémy o ženách uspokojenie ženy milovanie
Magazín arrow
Magazín arrow