Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Detoxikujte s maca práškom! Čo tým získate?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 31.12.2016 00:00 maca

Detoxikovať svoje telo môžeme aj za pomoci zdravej a prospešnej bylinky Maca. V našich končinách by ste túto rastlinku hľadali márne vo voľnej prírode. Je však k nám oveľa viac dostupnejšia ako inokedy, v podobe zdravého prášku. Prášok sa získava z vysušených koreňov rastlinky Maca. Čím prospieva maca prášok nášmu telu? Čo získame, ak ho zaradíme do svojej detoxikačnej kúry?

Čo je to Maca prášok?

Rastlinku Maca je dnes možné užívať aj ako účinný prášok. Ak by ste náhodou nevedeli, jedná sa o rastlinku voľne rastúca až v ďalekých Andách (v našich končinách ju v prírode nenájdete). Známa je často aj pod názvom "peruánska viagra". Toto pomenovanie jasne hovorí, akú silu má táto bylina. Vo všeobecnosti maca podporuje predovšetkým rast sily a energie, eliminuje vstrebávanie cukrov, vzpružuje obranyschopnosť, zmenšuje chronickú vyčerpanosť a v neposlednom rade stimuluje plodnosť mužov a žien (je teda aj silné prírodné afrodiziakum). Toto však nie sú ani zďaleka všetky priaznivé účinky tejto rastlinky. Sú to však tie pozitíva, ktoré rozhodne stoja za pozornosť a môžu prispieť k tomu, aby ste sa aj vy zamysleli reálne nad tým, prečo by ste ju mali zaradiť do svojho jedálnička respektíve do svojej detoxikačnej kúry.

Čím maca detox pomáha?

Nie je žiadnou náhodou, že maca prášok je výborný aj v rámci detoxu. Mnohí ju už aj skúsili na vlastnej koži a vedia, že pomáha dostať organizmus späť do rovnováhy. Znamená to získať najmä lepšiu reguláciu nad tvorbou hormónov v tele (vrátane tých pohlavných) a tiež aj dôležitých enzýmov. Okrem toho konzumácia maca prášku pomáha nutričnej podpore. Je to veľmi výživný produkt s množstvom vlákniny, minerálov, bielkovín, aminokyselín, mastných kyselín a vitamínov. Pomáha tiež zlepšiť obranyschopnosť organizmu. Dodáva silu a energiu, ktorú každý z nás pri detoxe veľmi ocení. Všetko však bude závisieť, akú detoxikačnú kúru si zvolíme. Dnes je k dispozícii niekoľko rôznych druhov detoxu a niektorým z nich sme sa venovali aj v našom magazíne. Pozrite si niektoré naše tipy v kategórii s názvom detox v našom magazíne.

Ďalšie priaznivé účinky maca ...

Macu je prospešné užívať aj v čase po detoxe, pretože ako sme uviedli aj v úvode článku, tiež pozitívne vplýva aj na sexualitu, ako aj na ďalšie oblasti s hormonálnou rovnováhou. Pôsobí aj ako silné afrodiziakum jednak pre mužov, ako aj pre ženy. Pomáha zvýšiť úroveň testosterónu v tele, skvalitňuje samotný pohyb a množstvo spermií. Ženám zase napomáha lepšie zvládať stavy v menopauze a tiež aj takzvané hormonálne zmeny. Dobré je však vedieť, že dnes je maca prášok súčasťou aj prírodných výživových doplnkov v tabletkách. Účinné sú len tie, ktoré sú overené a obsahujú skutočne prírodné extrakty bez prímesí. Také sú napríklad aj prírodné výživové doplnky v tabletkách od zdravej medicíny. Mohli by vás tiež zaujímať články "Cviky a recepty na účinný detox" a "Na ceste k zdravému bábätku vie pomôcť aj maca prášok".



detox detoxikácia maca
Magazín arrow
Magazín arrow