Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Detoxikácia tela pohybom: Jednoduchá a zadarmo! Bez pevnej vôle a času to žiaľ nepôjde

Autor článku: redakcia Zerex.sk 31.03.2015 00:00 detoxikácia

Väčšinou dnes túžime po rýchlej a účinnej očiste svojho tela. Nezdávame svoj sen a neustále hľadáme ten najvhodnejší spôsob, ako rýchlo a efektívne dosiahnuť tento svoj sen. Napríklad aj mnohými očisťovacími procedúrami alebo dokonca aj tabletami na rýchlu a efektívnu očistu. No, výsledok je stále rovnaký - žiadny želateľný efekt pre svoje telo. Dnes vám však prinášame tip na spôsob, ako svoje telo očisťovať pravidelne a oveľa jednoduchšie a hlavne zdravšie, ako by ste si mysleli. Samotný prostriedok a spôsob ako na to, máte na dosah ruky aj vy a to každý deň a čo je najlepšie, je dokonca "skoro" zadarmo. Jediné, čo bude potrebné, aby ste mali, je pevná vôľa a odhodlanie, ako aj čas na samotnú realizáciu. Neveríte? Radi vás presvedčíme o opaku a fungovaní v nasledujúcich riadkoch článku.

Šport, pohyb a detoxikácia spolu súvisia

     Šport sa ani zďaleka nespája už len so stratou telesnej hmotnosti alebo  s formovaním postavy. Pohyb je ešte bohatšou aktivitou, ktorá prináša ešte viac pozitív a priaznivejších účinkov, ako iba chudnutie a formovanie postavy. Ide predovšetkým o ozdravenie imunity, zlepšenie psychického stavu (nálady), podporu srdcovo-cievneho a pohybového systému a nakoniec aj účinné odbúravanie stresových a úzkostných stavov. A čo je to najdôležitejšie, športom a pohybom si dokážete okrem spomenutého aj účinne "očistiť" svoje unavené a vyčerpané telo od zdraviu škodlivých látok.

Zmysel detoxikácie pohybom

     Pripomeňme si, čo je základnou funkciou detoxikácie organizmu. Eliminovať a zmenšiť škodlivé toxické látky zo všetkých dôležitých orgánov v tele a zároveň vzpružiť ich funkcie s cieľom správneho slúženia. Jedná sa obvykle o miernejší typ pôstu. A čo sa deje pri športovej aktivite?

     Pohyb podnecuje aktivitu lymfatického ústrojenstva, ktorého základnou funkciou je odstraňovať z tela práve všetky škodlivé látky, ktoré sa v ňom vytvorili. Značí to iba jedno: „Všetky vzniknuté škodlivé látky sa odstraňujú von z tela zlepšeným dýchaním, zvýšeným potením a častejším močením!“.

Cieľu primeraná športová aktivita

     Neviete, akým športom začať? Alebo sa obávate, že ten druh športu, ktorý vy obľubujete a častokrát vykonávate, nebude práve najvhodnejším variantom pre váš vopred stanovený cieľ?Nemajte žiadne obavy. Rozhodnite sa pre taký druh športu, ktorý vyhovuje vašim predstavám. Najlepšie taký, čo vás bude baviť a napĺňať a pri ktorom vydržíte aj po jedno, dvoch, troch, alebo aj dvanástich mesiacoch. Jednoducho povedané: „Základom by mal byť taký šport, ktorý vás donúti nielen potiť sa, ale taktiež aj pravidelne hýbať sa!“. Toto pravidlo je základným pravidlom pre všetky účinné a efektívne detoxikačné kúry.

  Najlepšími variantmi sú v každom prípade všetky kardio aktivity ako beh, bicyklovanie alebo čoraz častejšie obľúbený aj u nás džoging. Samozrejme nevynechajte aj ďalšie druhy aktivít, ktorých súčasťou môže byť aj pravidelné posilňovanie, preťahovanie všetkých partií (joga, pilates), súčasťou ktorých je aj veľmi prospešné hlboké dýchanie.

Zásady detoxikačnej kúry pohybovou aktivitou

    Osvojte si predovšetkým tieto základné zásady detoxikácie pohybom:

  • Odstráňte zo svojho jedálnička všetky nezdravé formy potravín a pokrmov - predovšetkým tie, ktoré sú príliš mastné, slané alebo sladké.
  • Pravidelne si doprajte  vysoký podiel čerstvého ovocia a zeleniny, ktoré podporujú zdravé očisťovanie organizmu.
  • Bežne sa hýbte, pretože iba systematickým prístupom a opakovaním umocníte oveľa intenzívnejšie výsledky, po ktorých tak túžite.
  • Dbajte na pravidelný vhodný pitný režim, najlepšie však v podobe čajov, štiav z ovocia a zeleniny alebo iba podobe iba čistej vody.

  Pokiaľ sledujete pravidelne náš magazín, určite ste postrehli, že možností, ako detoxikovať svoje telo v súčasnej dobe, je veľmi veľa. Snažíme sa vám vždy prinášať nové a aktuálne výzvy, ktoré  považujeme za tie najlepšie. Vy si určite nájdete ten najsprávnejší a najúčinnejší spôsob, ktorý bude vyhovovať vám a predovšetkým vášmu telu.  



imunita zdravie detox pohyb šport
Magazín arrow
Magazín arrow