Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Cviky a recepty na účinný detox

Autor článku: redakcia Zerex.sk 15.09.2016 00:00 detox
Účinný detox tela, to nie je iba pitie čistej vody. Sú to aj tie správne cviky a recepty. O niektorých z nich si povieme viac v našom magazíne.

Joga a detox

Joga má pri detoxikácii svoje špecifické miesto. Azda aj preto, že využíva techniky, pomocou ktorých je možné prečistiť fyzicky celé telo a myseľ. Po zdravotnej stránke samotné cviky z jogy zbavujú telo škodlivých látok a nečistôt, po duchovnej stránke zabezpečujú dostať sa k vyšším stupňom poznania. To, čo je dôležité, celá očista s jogou je prirodzená a precízna. V podstate sa jedná o jednoduché cviky, veľmi efektívne pri liečení viacerých chronických chorôb, vznikajúcich práve pod vplyvom toxínov. Postupným spoznávaním jogy a rokmi praxe sa zlepšia aj celkové výsledky.

Príklady cvičení z jogy na detox

Najúčinnejšie cvičenia z jogy, ktoré dokážu pomôcť najlepšie aj pri účinnom detoxe, sú napríklad cvičenie Bojovník I./II./III., cvičenie strecha, ťava alebo aj rotačné pozície. Všetky cvičenia a návody na ich praktizovanie nájdete buď na internete alebo v centrách zameriavajúcich sa na precvičovanie jogy.

Recepty na detox vodu

Či si doprajete detox teraz v lete alebo na jeseň, lúhované detox vody očistia nielen vašu myseľ, ale aj zasýtia viac ako akýkoľvek iný nápoj. Navyše sú zdravšie, s väčšou dávkou minerálnych látok a vitamínov, bez množstva rafinovaného cukru. Vyberte si aj vy z našej ponuky receptov na detox vodu.

Citrón + limetka alebo iné fresh vody

Skúste napríklad detox vodu pripravenú z jedného citróna, jednej limetky, hrste mätových lístkov, ½ uhorky a dvoch litrov vody. Samotný nápoj si pripravíme tak, že ako prvé si citrón a limetku umyjeme a nakrájame na kolieska. Rovnako aj uhorku očistíme a nakrájame na kolieska. Následne dáme do nádoby s vodou, prihodíme mätové lístky a necháme lúhovať deň aj noc. Následne podávame chladené. Pre tých, ktorí si chcú zlepšiť chuť, je tu možnosť osladiť si nápoj zdravším trstinovým cukrom.

Iným variantom detox vody je, že miesto citrónu a limetky použijeme pomaranče, grepfruity alebo šťavu z melóna. Základom je použiť vždy čerstvé ovocie a zeleninu! Dobrú chuť a zdravý detox zdar!



detox
Magazín arrow
Magazín arrow