Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Cukrovka, cholesterol, nikotín a kofeín. Poznáte príčiny slabej erekcie?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 12.08.2015 00:00 cukrovka

Súčasná doba prináša množstvo problémov a dôvodov, prečo partnerovi nemusí fungovať správne jeho pýcha. Ak práve ten váš nemá problémy, máte vyhraté. No aspoň na teraz. Nie je vylúčené, že postupom času a s pribúdajúcim vekom intímne problémy u neho nenastanú. Pozrime sa však bližšie na hlavné príčiny slabej erekcie u muža, keďže tento druh problému sa vyskytuje medzi dnešnými mužmi veľmi často.

 Obezita a zvýšený cholesterol ...

Zdravá životospráva je základ. Počuť o tom z každej strany. No je to skutočne tak aj čo sa týka problémov s erekciou? Môžeme potvrdiť, že ak partner bude dodržiavať zdravú životosprávu, bude sa pravidelne hýbať a cvičiť, je možné docieliť u neho dlhší a zdravší sexuálny aktívny život. Toto je spôsob, ako sa opakujúcim pohybom a zdravšou stravou dá predísť nadváhe, ktorá je jedným z kľúčových faktorov vzniku porúch erekcie. Vo všeobecnosti sa odporúča pre dospelého zdravého muža minimálne pol hodinka aktívneho cvičenia každý pracovný deň, respektíve päťkrát v týždni.

Vyššia telesná hmotnosť je vo všeobecnosti spájaná s vznikom rozličných zdravotných problémov, predovšetkým problémov so srdcom a cukrovkou. Tieto problémy zase prehlbujú problémy s erekciou. V tomto smere vždy pomôže zmena životného štýlu, najmä stravovania a cvičenia.

 Cukrovka (diabetes) ...

V nadväznosti na vyššie uvedené, práve cukrovka (diabetes) je vážnym dôvodom, prečo má partner problémy s erekciou. Cukrovka (diabetes) nevhodne vplýva na nervy a tiež na erektilné tkanivo v penise. Porušenie nervového tkaniva má za následok zníženie citlivosti penisu a tiež aj zníženie sily nervových vzruchov prameniacich v mozgu. Z tohto dôvodu je začiatok erekcie, ako aj jej zachovanie problematickejšie. Narušenie toporivého väziva zabraňuje svalovým vláknam postupnú úľavu a takto prichádza k blokácii prívodu krvi do penisu počas erekcie.

Fajčenie, nikotín a alkohol ...

Je partner závislý na fajčení, nikotíne, či nebodaj na alkohole? Tak to máte spoločný veľký problém. Viaceré klinické štúdie dokázali silné spojenie medzi fajčením a problémami dosiahnuť erekciu. Nikotín je silnom látkou a jeho sila sa prejavuje predovšetkým v tom, že zužuje krvné cievy, ktoré potom zamedzujú optimálnemu prietoku krvi v celom mužskom tele, aj v penise.

Vplyv cigariet a alkoholu na celkové zdravie partnera je potrebné obzvlášť ozrejmovať. Rovnako tieto na prvý pohľad nevinné „drogy“ rázne ovplyvňujú aj mužský obehový systém. Pokiaľ nebude schopný mužský penis dostatočného prekrvenia, nebude fungovať žiadna erekcia. Žiaľ časom nebude musieť fungovať ani samotný vzťah. Čo je dobré v tomto smere pre partnera?

Prestať fajčiť a radšej siahnuť po zdravších alternatívach, ktorými je možné si krátiť svoj voľný čas. Je zrejmé, že na začiatku to nebude vôbec ľahké. Je potrebné začať pomaly a postupne obmedzovať návykové látky, až budú chýbať čím ďalej menej a menej. Vhodnou alternatívou popri týchto ťažkých rozhodnutiach má byť partnerka, ako aj obľúbená aktivita vo voľnom čase.

Kofeín

Ďalšou látkou vplývajúcou na kvalitnú erekciu je tiež kofeín. Kofeín zvyšuje tlak krvi a znižuje libido, či mužskú plodnosť. Nehovoriac o tom, že vo vyššej miere trápi nadobličky produkujúce väčšinu hormónov.

V tejto súvislosti je potrebné poznamenať, že čím viacej bude kofeínu v mužskom tele, tým menej sa budú v tele vytvárať látky ako mužský pohlavný hormón. Tým sa partner nebude schopný dôkladne uvoľniť. Takýto dlhodobý trend neprospeje nikomu, pretože dobrý sex bez dôkladného relaxu a uvoľnenia nebude možný. Kofeín je látkou ako nikotín, čiže rovnako zabraňuje dôkladnému prietoku krvi do penisu, takže problémy s erekciou sú iba otázkou. Odporúčame znížiť príjem kofeínu, rovnako aj nikotínu na minimum.

Upozornite partnera na možné príčiny slabej erekcie. Je ich viac ako dosť. Naučte sa obaja cez deň vyhýbať predovšetkým tomu, čo je zlé a prijímajte iba to, čo je dobré. Navyše správna voľba potravín v strave zabráni okrem zdravotných ťažkostí aj problémom s erekciou.

cta-precitajte-si-o-priaznivych-ucinkoch-zerex-v1-comp



podpora erekcie zdravie telo
Magazín arrow
Magazín arrow