Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Cukrovka a erekcia: majú sa radi?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 06.11.2015 00:00 Cukrovka a erekcia: majú sa radi?

Rýchly spôsob života si často vyberá svoju daň. U mužov nevynímajúc. Je možné, že práve kvôli uponáhľanému spôsobu života už aj vám nefunguje správne vaša pýcha v nohaviciach. Pokiaľ však nemáte žiadne problémy, ste šťastným mužom a vaša partnerka sa musí tešiť s vami. Žiaľ s pribúdajúcimi rokmi sa situácia môže veľmi rýchlo zmeniť a zhoršiť. Postihnúť vás môže ešte nejaké to ochorenie, akým je cukrovka. Cukrovka a erekcia sa vzájomne ovplyvňujú. Ako? Aké sú príznaky a následky cukrovky a ako je možné ich liečiť? Na tieto, ako aj ďalšie skutočnosti, sme sa podrobnejšie pozreli práve v tomto článku.

Problém cukrovky

14. november, to je Svetový deň diabetu. Počet mužov, ktorých trápi diabetes, stále rastie. Na diabetes sa na Slovensku lieči 6 percent mužov a 7 percent žien. V roku 2013 diabetologické ambulancie v SR evidovali viac ako 340 000 diabetikov. Výskyt diabetu narástol v priebehu 90. rokov v dôsledku nárastu nadváhy a starnutia obyvateľstva o tretinu. Tento druh choroby je štvrtou hlavnou príčinou úmrtnosti vo vyspelých štátoch. V EÚ postihuje už viac ako 30 miliónov ľudí.

Príznaky a následky

Cukrovka je cievnym ochorením, ktoré môže zapríčiniť u muža slabú erekciu. Je spôsobená veľmi vysokou úrovňou cukru (glukózy) v krvi. Taktiež vplýva na samotné nervy a zároveň aj na erektilné tkanivo v penise. Poškodením nervového tkaniva dochádza k poklesu citlivosti penisu. Súčasne dochádza aj k poklesu sily nervových rozruchov a pohnútok v útrobách vášho mozgu. Svalové vlákna nebudú dostatočne uvoľnené a prívod krvi do penisu na kvalitnú erekciu bude blokovaný. Takýto trend bude mať za následok vznik problémov s erekciou. Správnu erekciu bude možné dosiahnuť oveľa ťažšie.

Liečba cukrovky, problémov so zhoršenou erekciou

Cukrovku a jej príznaky je možné účinne liečiť, napríklad spojením správnej diéty a tabletiek na zníženie cukru v krvi alebo aj s inzulínom. Avšak ako prvé je potrebná návšteva u lekára, v tomto prípade u diabetológa. Ten vám určí najvhodnejší spôsob liečby cukrovky a jej následkov.

Tak ako to teda je, majú sa radi alebo nie cukrovka a erekcia? Teraz už viete, aká je pravda, ako diabetes môže nepriaznivo vplývať na vašu erekciu. Cukrovka predstavuje nebezpečenstvo pre celkové, ako aj intímne zdravie muža. Preto sa musíte postaviť k tomuto zdravotnému problému ako správny chlap a nemôžete ho nikdy podceniť. Inak by sa vám to mohlo vypomstiť.

Názor sexuológa na tabletky Zerex



erekcia zdravie cukrovka
Magazín arrow
Magazín arrow