Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Cordyceps sinensis: Zázrak v hube.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 14.05.2015 00:00 co

Cordyceps sinensis, tradičný a osvedčený liek so širokým uplatnením. Takto definujú túto hubu z Tibetu čínske farmácie. V dávnej minulosti, konkrétne ešte v staroveku, bol cordyceps využívaný ako predmet prinášajúci šťastie. Za normálnych okolností sa jedná o malú hubu, ktorá cudzopasí na istom druhu húsenice. Jednoducho sa prisaje na telo samotnej húsenice a postupne odoberá z nej všetky dôležité látky a živiny pre svoj život a existenciu. Siahnite po tejto hube aj vy a doprajte svojmu telu tak všetky prospešné látky a živiny tejto huby.                                                                                                                              

Najčastejší výskyt Cordyceps sinensis ...

     Cordyceps sinensis najčastejšie nájdete vo vyšších polohách a nadmorských výškach od 2 000 až 6 000 metrov nad morom v ďalekých horách Tibetu a Číny. Pokiaľ sa domnievate, že najviac sa jej vyskytuje na vrcholčekoch skál, sklameme vás. Najväčšie zásoby tejto huby sú pod zemou a nie na skalách. Nájsť ju môžete aj jednoducho iba v tráve a to konkrétne v tvare tenkej hnedej tyčinky.

Univerzálne účinky huby ...

  Cordyceps sinensis (Tibetská huba) je typická svojimi univerzálnymi účinkami. Má priaznivé účinky na imunitu a obranyschopnosť organizmu, podporuje dýchanie, potenciu, účinkuje na mentálnu a fyzickú aktivitu. V našich končinách sa účinky tejto huby prirovnávajú k ženšenu.

     Okrem toho dodáva silu telu po veľkom vyčerpaní a únave. Huba má rovnako priaznivý účinok aj v prípadoch nádorových ochorení, či iných chorôb týkajúcich sa imunity. Podporuje a zlepšuje činnosť pečene, respektíve zabraňuje nebezpečnej cirhóze pečene. Znižuje nebezpečné vplyvy depresívnych stavov a smútku. Zmenšuje hladinu nechceného cholesterolu v krvi. A ktoré látky robia túto hubu takou výnimočnou? Nech sa páči, zoznámte sa s nimi viac ...

Adenozín ...

     Zdokonaľuje využívanie kyslíka, skvalitňuje cirkuláciu krvi, ktorá smeruje do srdca, pohlavných orgánov a mozgu. Zabraňuje zlej zrážanlivosti krvi, posilňuje srdcový tep a rytmus, v konečnom dôsledku podporuje normálny a zdravý tlak krvi.

Cordycepín ...

     Má protistarnúce a antitumorové účinky. Je zložený predovšetkým z prospešných látok ako antioxidantov a tiež látok podporujúcich imunitu.

Polysacharidy ...

     Podieľajú sa na stabilizovaní tlaku krvi v organizme. Okrem toho podporujú celkový imunitný systém a podporujú odstraňovanie škodlivých látok z tela. V neposlednom rade podporujú mladosť a znižujú počet starnúcich buniek v tele.

Cordycepic kyselina D-manitolu ...

     Rovnako dôležitá látka nachádzajúca sa v tibetskej hube s priaznivým účinkom na ľudské telo. Podieľa sa na podpore imunity, eliminuje stavy krvácania do mozgu a vzniku infarktu a tiež astmy.

Ďalšie účinky Cordyceps sinensis...

     Cordyceps sinensis okrem vyššie uvedených priaznivých účinkov podporuje a skvalitňuje prechod kyslíka v samotných dýchacích orgánoch - pľúcach. To znamená, vďaka prospešných látkam tejto huby pľúcami prejde viac kyslíka ako inokedy. Tuhí  fajčiari pozor! Zbystrite pozornosť, pretože táto huba dokáže pomôcť aj vám, najmä v prípadoch chorôb dýchacích orgánov typu pneumónia, bronchitída, astma, či tuberkulóza.

     Okrem iného túto hubu môžete využiť aj ako prírodné antibiotikum, pretože rozkladá všetky choroboplodné baktérie, predovšetkým streptokoky, zlatý stafylokok, pneumokoky a iné.

      Čo dodať na záver nášho výkladu o tejto zázračnej hube až z ďalekého Tibetu? Možno už len to, že ju môžete konzumovať pravidelne aj každý deň. Dbať by ste mali iba na dávkovanie, ak neužívate práve doplnok výživy Cordyceps sinensis, pri ktorom zvyčajne viete presné dávkovanie prípravku, v prípade normálnej huby sa odporúča neprekročiť 5 gramov za deň. Zostáva už len naživo spoznávať zázračné tajomstvá tohto prírodného lieku, nielen ak tuho fajčíte. Zdravie si dokážeme prinavrátiť aj prírodnou cestou a to práve hubou, tak to skutočne aj využime, ako to využívali už naši predkovia.

  FOTO: Dreamstime.com/



imunita antioxidant cholesterol fajčenie dýchanie
Magazín arrow
Magazín arrow