Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Čo ženy najviac zaujíma na erekcii?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 12.10.2017 00:00 Čo ženy najviac zaujíma na erekcii?

Erekcia je pre mužov dôverne známa téma. Rozmýšľali ste však niekedy nad tým, ako ju vnímajú ženy? Prinášame vám niekoľko otázok, týkajúcich sa erekcie, ktoré najviac zaujímajú zvedavé dámy.

Aké štádiá má erekcia?

Väčšina mužov rozlišuje len tri štádiá – štádium pokoja (žiadna erekcia), stoporený penis (bežná erekcia) a extra tvrdá erekcia. Posledný prípad, teda erekcia, tvrdá ako kameň, je skôr výnimočný zážitok, spôsobený obzvlášť intenzívnym vzrušením. Prispieť k nej môžu i tabletky na erekciu.

V akom veku má najviac mužov problémy s erekciou?

Problémy s libidom a erekciou zväčša trápia mužov, ktorí prekročili 40-tku. Súvisí to s výraznejším poklesom tvorby mužského pohlavného hormónu, ktorý je priamo zodpovedný za sexuálnu výkonnosť. V závislosti na psychickom stave sa však problémy s erekciou môžu dostaviť aj oveľa skôr – dnes nie sú výnimkou ani dvadsiatnici s erektilnou dysfunkciou. Dôvodom je stres, únava a prepracovanosť – stresový hormón kortizol totiž blokuje tvorbu mužského pohlavného hormónu.

Ktoré zlozvyky najviac ovplyvňujú erekciu?

V prvom rade je to fajčenie cigariet, ktoré negatívne vplýva na celý kardiovaskulárny systém a tým aj na prekrvenie penisu. Drvivá väčšina mužov, ktorí sa sťažujú na problémy s erekciou, sú fajčiari. Na druhom mieste je alkohol – jeho nadmerná konzumácia brzdí tvorbu mužského pohlavného hormónu.

Prečítajte si aj: Ako si udržať silnú a kvalitnú erekciu? Vyhýbajte sa týmto návykom

kvalitná erekcia

Ako môžem pomôcť môjmu partnerovi, aby nemal problémy s erekciou?

Je veľa spôsobov, ako zlepšiť erekciu. Základom je zdravý životný štýl muža – podporujte vášho partnera v tom, aby sa predovšetkým staral o zdravie svojho srdca a ciev. Povzbudzujte jeho snahu o športové aktivity a pokojne sa k nemu aj pridajte do fitka, na plaváreň či na prechádzku.

Pre zdravie srdcovo-cievneho systému je dôležitá i zdravá strava, ktorá znižuje cholesterol a neobsahuje veľa rafinovaných cukrov. K spokojnosti v posteli prispeje aj osvieženie sexuálneho života – môžete sa napríklad spoločne venovať praktikám tantrického sexu či vyskúšať zaujímavé sexuálne hračky. Výbornou pomocou môžu byť aj doplnky výživy na potenciu na prírodnej báze, napríklad tabletky Zerex Extralong na dlhú výdrž, ktoré sú voľne dostupné online.



erekcia ženy veľkosť penisu poruchy
Magazín arrow
Magazín arrow