Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Čo ste (ne)vedeli o ženskej ejakulácii?

15.08.2014 00:00 ženská ejakulácia

Určite ste už o ženskej ejakulácii počuli, bez ohľadu na to, či ste muž alebo žena. Skôr ale asi môžete mať problém zažiť ženskú ejakuláciu v posteli. Alebo ani nie? Platí, že nie každá žena zažíva takzvaný „mokrý orgazmus“. A preto nie u každej ženy je orgazmus sprevádzaný tekutinou, ktorá môže pripomínať „mužský ejakulát“. Ak náš článok dočítate až do konca, dozviete sa viac, aj o tom, o akú tekutinu teda vlastne ide a kedy sa najčastejšie môžete stretnúť so ženskou ejakuláciou v posteli, či mimo nej.

Odhaľte tajomstvá ženskej ejakulácie

V prvom rade musíte pochopiť, že ženský ejakulát nie je v žiadnom prípade totožný s tým mužským. Toto je prvý dôležitý fakt. Pomenovanie ženská ejakulácia sa zaužíval v našich končinách potom, ako sa zistilo, že žena vystrekuje zo svojho tela tekutinu, ktorá sa podobá mužskému semenu. V minulosti sa ľudia mylne domnievali, že k oplodneniu vajíčka v tele ženy dôjde iba na základe spojenia dvoch tekutín, jednak mužskej a ženskej. Našťastie v súčasnej dobe je všetko vysvetlené. Všetci už poznáme pravdu, o akú tekutinu ide a ako dochádza reálne k počatiu v tele ženy. Kedy teda môže dôjsť k výronu tekutiny zo ženskej vagíny?

Ženská ejakulácia nie je typickým prejavom pre všetky ženy. Možno aj tá vaša patrí do tejto skupiny, no možno nie. Výskumy jednoznačne potvrdzujú, že len okolo 30 % žien zažíva ejakuláciu počas vyvrcholenia. Z daného tvrdenia pre vás vyplýva, že práve vy nemusíte byť tými, čo sa s týmto stretnú pri milovaní sa s vašou partnerkou. Ako sme už naznačili vyššie, k samotnej ejakulácii z vagíny väčšinou dochádza pri orgazme. Silné prežívanie vyvrcholenia spôsobujú mocné sťahy pošvy. No ale ani ženy, ktoré „mokrý orgazmus“ už niekedy zažili, ho nemusia mať pravidelne. Niekedy môže samotný výron tekutiny nastať pred vyvrcholením, inokedy až po ňom.

Nielen my muži, ale aj naše partnerky (možno aj tá vaša) premýšľame nad tým, čo je to za tekutinu a či to nie je náhodou moč. No asi vás sklameme, ale samotný ejakulát zo ženskej vagíny nemá nič spoločné s močom! Takže sa nemusíte strachovať. Ale ako to je vôbec možné, že i žena môže prežiť ejakuláciu? Veď predsa iba muži môžu ejakulovať. Viaceré výskumné štúdie potvrdili, že je to spôsobované ženskou prostatou, ktorú je možné nájsť blízko vstupu do močovej rúry. Najcitlivejšie miesto na ženskom tele, klitoris sa nachádza práve nad prostatou. Ženský klitoris je ešte o niečo mohutnejší ako mužský penis. Mužský penis je schopný zväčšiť svoju veľkosť o jednu dĺžku, pričom ženský klitoris sa dokáže zväčšiť až sedemnásobne. A to môže byť práve tým dôvodom, prečo žena ejakuluje. Zväčšený klitoris tlačí na prostatu a tým sa prirodzený sekrét (nie moč) dostáva von z jej tela.

Určite vám napadla myšlienka, či sa dá naučiť samotnú ženskú ejakuláciu vyvolať alebo či jej môžete nejako pomôcť. Asi vás sklameme, ale žiadny zaručený postup, ako ju dosiahnuť, vám žiaľ neposkytneme. Pokúsme sa aspoň zamyslieť nad tým, ako by sa vám to mohlo podariť. Už viete, že samotná tekutina pochádza z prostaty. A pokiaľ neviete, blízko nej je aj známy čarovný bod G. Takže jeho dráždením môžete dosiahnuť, že sa tekutina dostane po chvíli von. Najvhodnejšou polohou pre samotné skúšanie je poloha na misionára (no pokojne môžete skúsiť aj inú polohu, ktorú máte s partnerkou radšej, ako klasiku).

V závere nášho článku snáď iba toľko, že muži ženskú ejakuláciu priam zbožňujú, no niektoré ženy sa k nemu správajú rozpačito. Niektorým to prekáža, iným zasa nie. V každom prípade nie je to bežné a ak máte partnerku po svojom boku, ktorá zažíva mokrý orgazmus, my ostatní vám ju závidíme. Je to rozhodne niečo nové, netypické, čo nie každý muž (ale i žena) má možnosť mať každý deň v posteli.



uspokojenie ženy orgazmus ejakulát masturbácia
Magazín arrow
Magazín arrow