Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Čo by mala každá žena vedieť o mužoch

Autor článku: redakcia Zerex.sk 12.06.2014 00:00

Mužský cyklus dôvernosti môže samotný vzťah robiť bohatším... Pokiaľ žena vhodne porozumie mužskému cyklu dôvernosti, môže vzájomný vzťah obohatiť. No v prípade, že ho pochopí nevhodne, vznikajú nepotrebné a neželané problémy.

Môžeme si to vysvetliť a ukázať na vhodnom príklade zo života. Istá žena bola nespokojná, vyplašená a zmýlená. Ona a jej priateľ boli vo vzájomnom vzťahu už šesť mesiacov. Veľmi sa ľúbili. Avšak postupne, z ničoho nič sa muž začal navonok citovo odvracať. Partnerka však nerozumela tomuto správaniu, predovšetkým samotnému dôvodu.

Vravela svojim blízkym: „Do istého okamihu bol veľmi pozorným, avšak v istom momente sa prestal so mnou zhovárať. Robila som, čo som iba mohla, aby prišiel naspäť, no situácia sa sťažila. Bol taký vzdialený. Nerozumiem, čo som uskutočnila zle. Som skutočne taká nešikovná a neschopná?

V okamihu, čo sa partner odvrátil, partnerka si to vysvetlila osobne. Toto je najbežnejšia reakcia ženy na takýto stav. Domnievala sa, že urobila niečo nevhodne a vinila sa za to. Žiadala si všetko znova obnoviť a vrátiť do starých koľají. Avšak čím viac sa o to pokúšala, tým viac sa partner odvracal od nej. Partnerke veľmi pomohla návšteva seminárov na riešenie vzťahov medzi mužom a ženou. Depresia a strach pominuli. Najdôležitejším prejavom pre ňu bolo, že sa prestala viniť za niečo, čo nebolo jej chybou. Ba čo viac, zistila, z akého dôvodu sa jej partner od nej odvrátil a tiež to, ako sa s týmto stavom vyrovnať najvhodnejšie.

O pár mesiacov sa partner rovnako objavil na stretnutiach, ktoré absolvovala aj jeho partnerka. Prišiel sa poďakovať vedúcemu seminárov za to, čo sa jeho partnerka naučila. Vravel aj o tom, že sa aj šťastne zasnúbili a čoskoro bude svadba. Partnerka odhalila tajomstvo, ktoré pozná ešte stále málo našich žien.

O čo sa jedná? Partnerka musí pochopiť, že keď sa snaží mužovi priblížiť v čase, kedy sa on práve vzďaľuje, bude mu brániť celkom sa odtiahnuť a tým aj znova priblížiť. Práve preto, že ho prenasledovala, neumožňovala mu tým pocítiť a uvedomiť si, že ju potrebuje a chce byť s ňou.

Uvedomila si, že túto chybu robila vo všetkých minulých vzťahoch a situáciách. Práve takto sa nevedomky dostávala do cesty významnému procesu. Usilovala sa opatrovať a živiť osobnú blízkosť, no v skutočnosti jej zabraňovala.

Túto skutočnosť týkajúcu sa mužov by mali pochopiť všetky ženy. Pokiaľ chcú eliminovať problémy, keď sa ich partner pokúša od nich odvrátiť a následne vrátiť späť, mali by si to uvedomiť čo možno najskôr, inak nepocítia zlepšenie v ich vzájomnom vzťahu.



partnerské problémy partnerské hádky
Magazín arrow
Magazín arrow