Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Jedlo

Čo ešte ste o zelenom čaji nevedeli

Autor článku: redakcia Zerex.sk 24.09.2014 00:00 zelený čaj

Už naozaj všetko ovládate o zelenom čaji? Možno to je pravda. No skutočnosti, ktoré vám prinesieme v tomto článku, vás môžu prekvapiť. Pokiaľ nie, aspoň vás uistia v tom, čo ste nevedeli stopercentne. Odborníci sa zhodujú v tom, že zelený čaj dokáže zabezpečiť ochranu pred zhubnými nádormiochoreniami ľudskej kože.

Sila zeleného čaju vďaka polyfenolom...

Sila zeleného čaju je ukrytá v polyfenoloch, ktoré sa nachádzajú v samotných lístkoch čaju. Tieto látky dokážu účinne chrániť pokožku pred škodlivým UV žiarením zo slnka. Z toho dôvodu by ste nikdy nemali zabudnúť pribaliť pár lístkov zeleného čaju do batožiny na každú letnú dovolenku. Majte na pamäti, že k lístkom zeleného čaju sa nesmie dostať kyslík – ten poškodzuje kvalitu samotného čaju.

Príprava zeleného čaju je iná...

Dávajte veľký pozor na samotnú prípravu zeleného čaju. Odlišuje sa od klasickej prípravy čierneho čaju. Rozdielnosť je v tom, že voda po dosiahnutí stupňa varu sa ponechá niekoľko minút, aby sa ochladila a až následne sa čaj zaleje. Ostatné je už rovnaké.

Tipy na prípravu a využitie zeleného čaju...

Nasypte si do šálky pár lístkov zeleného čaju (približne jednu lyžičku na šálku) a potom, ako sa lístky ohrejú, zalejte ich vodou. Ak budete čaj lúhovať dve minútky, poslúži vám ako príjemné osvieženie a oživenie vášho tela. Pokiaľ budete chcieť dosiahnuť upokojenie svojho organizmu, lúhujte čaj dlhšie - až vyše troch minút. Na konci dňa (vo večerných hodinách) by ste mali piť zelený čaj dobre vylúhovaný, aby ste si nenarušili dobrý spánok. Pokiaľ vám zostane nejaké množstvo čaju, skôr ho použite na zábal svojich očí, nepite ho. Gázu, či vatu si namočte do čaju a položte si ich na oči, minimálne na desať minút. Zelený čaj je taktiež účinným pomocníkom na opuchy, ako aj na pleť. Odporúčame vám spraviť si zábaly ako na oči, tak i na vašu pleť. Odvar zo zeleného čaju môžete použiť aj proti plesniam, či iným hubám. Niekedy bude stačiť preventívne si v ňom vymočiť nohy. V letnom čase si môžete dopriať radšej studený zelený čaj s dávkou letného ovocia a tiež kockou ľadu. Osviežte sa a povzbuďte svoje telo!

Zelený čaj ako zázračný prírodný liek pre každého...

Spoľahnite sa na dlhoročné prírodné liečivo, ktoré pomohlo už viacerým ľuďom. Pozitívne účinky zeleného čaju pocítite po celom tele, od hlavy (mozgu) až po srdce. Pomôže vašej fyzickej a psychickej činnosti. Budete sa cítiť silnejší a mocnejší, naplnení novou energiou a lepšou náladou. Radikály, choroby, či iné škodlivé látky vo vašom tele nebudú mať šancu na prežitie a šírenie sa. Spoľahnite sa na účinný liek, ktorý vás ochráni aj pred rôznymi infekciami a chorobami. Pokiaľ ste si zapríčinili akékoľvek poranenie, lístky zeleného čaju použite aj ako účinný dezinfekčný prostriedok.

Dobrá rada na záver...

Nekupujte zelený čaj, ak je sfarbený do hneda. Toto sfarbenie vám napovedá, že sa jedná o veľmi nekvalitný zelený čaj s nízkymi liečivými vplyvmi na vaše telo. Kupujte zelený čaj radšej sypaný, ako v bežný vrecúškach – je zdravší a bohatší na priaznivé látky. Uskladňujte ho radšej v porcelánových alebo v plechových boxoch. Tak si teda pripite na vaše zdravie zdravým zeleným čajom!



zelený čaj antioxidant enegia
Magazín arrow
Magazín arrow