Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Cítite únavu? S týmito potravinami okamžite získate druhý dych!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 14.11.2014 00:00 únava

Pokiaľ hľadáte novú silu a energiu do ďalších dní, poradíme vám, ako na to. Bude stačiť, ak sa spoľahnete na tie správne potraviny, ktoré vaše telo dokážu správne naštartovať. Navyše dodáte telu len a len zdravé potraviny, obsahujúce dokonalý zdroj antioxidantov, vitamínov, minerálnych látok a zároveň sú nízko kalorické. O ktorých potravinách to hovoríme? Čítajte náš článok ďalej, zaručene sa dozviete viac a neoľutujete.

Jablká

Jablká sme už nie raz v súvislosti so zdravým životným štýlom. Teraz ich spomíname v tom zmysle, že dokážu človeka správne a rýchlo „nakopnúť“ na vyššie obrátky. Samotná vláknina, ktorej majú jablká dostatok, priaznivo pôsobí na hlad a poskytuje rýchlu silu (energiu). Okrem vlákniny, jablká obsahujú aj látku s názvom „pektín“ (rozpustná vláknina) pomáhajúca znížiť úroveň cholesterolu a glukózy v krvi. Jablká sú bohaté na známy a významný vitamín C, dôležitý a prospešný antioxidant podporujúci rast buniek a ich existenciu pred ich zánikom. Okrem iného vitamín C napomáha k lepšiemu prijatiu železa do krvi, rovnako aj pri vytváraní kolagénu.

Lososové mäso

Mäso z lososovej ryby je naozaj veľmi zdravé a navyše vás dostane do formy. Táto ryba je známa tým, že obsahuje veľmi málo nasýtených tukov a cholesterolu. Na druhej strane má dostatok bielkovín. Ale to nie je všetko. Mäso z lososa je výborným zdrojom omega-3 mastných kyselín. A v čom sú tieto kyseliny také výnimočné pre ľudské telo? Dokážu samotnú ľudskú krv pretransformovať na krv odolnú voči zrazeninám. Okrem toho pomáhajú upraviť (zlepšiť) srdcový tepeliminujú zapchávanie tepien.  

Špenát

Aj zelená rastlina meno špenát vám dokáže dať nový dych a to pomerne rýchlo. Navyše si ním posilníte obranyschopnosť, ktorú budete potrebovať práve v tomto chladnejšom období. Nezabúdajte, že špenát má prospešné účinky aj na vaše vlasy a pokožku. Nehovoriac o tom, že má v sebe vysoký podiel vitamínu A, B6, C a tiež aj kyseliny listovej. Samozrejme od nepamäti je špenát bohatý na minerálne látky, predovšetkým železohorčík.

Mandle

Všetky orechy aj vrátane mandlí sú prospešné a to vďaka tomu, že sú jedným z najkvalitnejších rastlinných zásob bielkovín. Proteíny napomáhajú v ľudskom tele usmerňovať samotnú úroveň cukru v krvi a utužujú energetickú hladinu v rámci celého dňa. Jedzte pravidelne mandle, pretože sú výborné aj pre vaše srdce, tiež skrývajú v sebe veľa vlákniny, látku meno riboflavín a rovnako aj minerálne látky ako vápnik, železo, či horčík. Pokiaľ prežívate náročné obdobie, že vás trápi neustále únava a už ste skúšali všetko, vyskúšajte naše tipy na potraviny, ktoré vás preberú a to okamžite. A navyše okrem energie vám dodajú aj veľké množstvo vitamínov, minerálnych látok a ďalších zdraviu prospešných látok. Tak nie je na čo čakať. Pustite sa do oživenia vášho organizmu a zdravia ešte dnes.



únava vitamíny
Magazín arrow
Magazín arrow