Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Sex: Ako často na to naozaj myslíme?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 06.06.2016 00:00 Sex: Ako často na to naozaj myslíme?

Takzvané pravidlo, že každých 7 sekúnd muži myslia na sex, už dávno neplatí. Pravdou ale zostáva, že muži síce na sex myslia možno viac ako ženy, no podľa posledných štúdií, v porovnaní so ženami, ich mozog často rieši aj iné potreby, ako len „sex“ ...

Čo sa o mužoch hovorí?

Pravdupovediac, nevieme presne, kde má korene informácia, že muži majú chuť na sex a tým aj naň myslia v priemere každých sedem sekúnd. Bez ohľadu na to, či je táto informácia pravdivá alebo nie, väčšina z nás k nej pristupuje ako k overenej a hotovej veci. Prijímame ju ako skutočnú a pravdivú.

Každá takáto informácia je však dôkazom toho, že mužov skutočne ovládajú ich pudy a v porovnaní so ženami rozmýšľajú zriedkavo len hlavou. Tento trend vznikol azda aj preto, že podobné, či rovnaké „správy“ o ženách zatiaľ nie sú dostupné. Alebo ak sú, nikto k nim nepripisuje takú váhu, ako k správam o mužoch.

Aká je ale skutočná pravda?

Prednedávnom boli však publikované výsledky z prieskumu (Univerzita v Ohiu), ktoré priniesli v tomto smere ďalšie a nové zistenia. Informácia ohľadne „siedmych sekúnd“ je podľa tejto štúdie nepravdivou. Na viacpočetnej vzorke mužov a žien totižto boli zisťované ich pocity a potreby (vrátane spánku, jedla a chuti na sex) pomocou dotazníkov.

Výsledky tejto štúdie dokázali, že pravidlo siedmych sekúnd u mužov je mýtus, ktorý je veľmi vzdialený od pravdy, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Realitou však zostáva, že muži majú chuť na sex respektíve myslia na sex, ale nie až tak často, ako je uvádzaných sedem sekúnd.

Podľa spomínanej štúdie, muži počas dňa mysleli na sex 19-krát, ženy asi 9 až 10 krát. Na rozdiel od žien muži mysleli často okrem sexu aj na jedlo (18-krát, ženy len 15-krát). Čo sa týka spánku, na spánok myslelo až o tretinu viac mužov ako žien (konkrétne 10-krát).

Je teda viac ako isté, že sex nie je ojedinelom biologickou potrebou, na ktorú myslia alebo majú chuť muži viac ako ženy.

zlepsite svoju erekciu



milovanie sex erotika
Magazín arrow
Magazín arrow