Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Chudnutie

Ako na chudnutie so zeleným čajom?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 02.01.2017 00:00 Ako na chudnutie so zeleným čajom?

Snažíte sa schudnúť za každú cenu? Len to nejde tak, ako by ste chceli? Myslieť si, že to skutočne dokážete aj bez účinnej pomoci, nemusí byť vždy pravdou. Čo tak skúsiť chudnúť so zeleným čajom? Zisťovali sme, aké priaznivé účinky má zelený čaj na chudnutie. Ak si článok prečítate až dokonca, zistíte, ako je možné získať čo najlepšie účinky pri chudnutí zeleným čajom a ktorý druh tohto čaju pomáha najlepšie.

Kde sa vôbec vzal zelený čaj?

Vedeli ste, že zelený čaj pozná ľudstvo viac ako päťtisíc rokov? To je už dostatočne dlhý čas na to, aby bolo jasné, že priaznivé účinky tohto druhu čaju poznali už naši predkovia a využívame ich až dodnes. V súčasnosti je veľké boom s pitím zeleného čaju, no väčšina z nás ani len netuší, čo všetko nám tento čaj ponúka.

Čo nám prináša šálka zeleného čaju na začiatku dňa?

Začínate deň šálkou kávy alebo si skôr doprajete čaj? Šálka práve zeleného čaju na začiatku nového dňa výborne povzbudí. Najmä kvôli množstvu antioxidantov a vitamínov, ktoré zelený čaj obsahuje v hojnom počte. Antioxidanty chránia telo pred škodlivými látkami, to už vieme, ale zelený čaj je dokonca aj výborným preventívnym prostriedkom pred vznikom rakovinových (nádorových) buniek.

Pomáha tiež prekrviť tkanivá v tele, čo napomáha lepšej duševnej koncentrácii, fyzickej výkonnosti a vnímaniu. Navyše zelený čaj dokonale hasí smäd a čuduj sa svete, pomôžete s ním aj svojej postave. Znižuje aj úroveň škodlivého cholesterolu a navyše chudnutie spolu so zeleným čajom sa vzájomne dopĺňajú a podporujú. Čím teda prospieva pri chudnutí?

Aké sú hlavné priaznivé účinky na chudnutie?

Následne si povedzme viac o hlavných priaznivých účinkoch zeleného čaju na chudnutie. Obsahuje kofeín a látky pomáhajúce udržiavať úroveň cukru v krvi v normále a zlepšujúce (zrýchľujúce) celkovú premenu látok (potravy) v tele. Počuli ste o takzvanom termogénnom vplyve zeleného čaju? Ak nie, vedzte, že ho má a práve kvôli nemu sa všetky tuky v tele lepšie zapájajú do energetického výdaja.

V neposlednom rade pravidelné pitie zeleného čaju znižuje aj chuť do jedla (respektíve na ďalšie dávky jedla).

Pitie čaju však nestačí ...

V zásade platí, že nemožno sa spoliehať len na pitie samotného čaju. Isto dobre viete, že bez pravidelného pohybu a úpravy stavy to nepôjde. Ak teda začnete pravidelne cvičiť a viac sa hýbať, tiež si upravíte vhodne svoj jedálny lístok a do svojho pitnému režimu zaradíte aj spomínaný zelený čaj, dosiahnete lepšie výsledky pri chudnutí. Je to už raz tak.

Všetky spomínané činnosti spolu úzko súvisia a preto výsledky sa zaiste dostavia. Isto to nepôjde zo dňa na deň. Chce to trpezlivosť, pevnú vôľu a chuť niečo zmeniť.

Aký druh si zvoliť?

Zabudnite na lacné zelené čaje, ktorých je na trhu veľmi veľa. Vyberajte poctivo a dbajte na overeného a kvalitného výrobcu. Uprednostnite prirodzený organický zelený čaj, respektíve lístky z neho. Práve takto si určite vždy pripravíte originálny a zdravý zelený čaj, od ktorého môžete očakávať pomoc aj pri chudnutí. Nezabúdajte na to, že piť zelený čaj musíte s jedlom, aby ste mohli v blízkej dobe pozorovať jeho vplyvy.

Ako často ho piť, kedy najlepšie a kedy už nie?

Pravidelnosť pitia zeleného čaju je dôležitá. Aby ste dosiahli čo najlepšie účinky aj pri chudnutí, musíte piť zelený čaj každý deň, minimálne trikrát počas dňa. Odporúčame začať hneď ráno (na začiatku nového dňa), potom pridať šálku zeleného čaju na obed a neskôr na olovrant.

Veľký pozor dávajte, kedy vypijete poslednú šálku zeleného čaju. Aby sa nestalo, že si ho dáte príliš neskoro večer, pretože zelený čaj a spánok nejdú dokopy. Znamená to, že budete mať problém so zaspaním respektíve s celkovým spánkom. Odporúčame, že určite štyri hodiny pred spánkom ho nepite určite!

Ak chcete užívať zelený čaj v tabletkách na chudnutie, istotne bude odporúčaná denná dávka na príbalovom letáku. Zelený čaj má množstvo výhod (spomenuli sme aspoň niektoré aj v tomto článku), no rozhodne sa ho oplatí vyskúšať aj pri chudnutí. Nič nepokazíte, navyše môžete len získať, ak sa spoľahnete na overenú kvalitu produktu. Vedzte, že ak chcete dostať do teľa množstvo antioxidantov ako v zelenom čaji, dnes sú v ponuke aj prírodné výživové doplnky antioxidanty v tabletkách, ktoré oceňujú všetci tí, ktorí chcú mať deň čo deň optimálnu dávku týchto látok v tele. Takto máte zaručenú presnú dávku, s ktorou dosiahnete najlepšie výsledky, napríklad aj pri chudnutí.

Pomáha aj vám zelený čaj pri chudnutí? Podeľte sa s našimi čitateľmi o vaše skúsenosti v diskusii pod článkom.



antioxidant zelený čaj čaj
Magazín arrow
Magazín arrow