Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Cholesterol ako skrytý nepriateľ pre vaše telo

Autor článku: redakcia Zerex.sk 04.08.2014 00:00 cholesterol

Srdcové ochorenia neustále pribúdajú a trápia čoraz viacej Slovákov. A najčastejšie súvisia práve so zvýšeným cholesterolom. A nie je pravdou, že ohrozuje predovšetkým starších ľudí. Máme prípade, kedy vysoký cholesterol trápi aj mladých, dokonca aj deti.

Odhaľte s nami recept na zníženie cholesterolu...

Nie však všetok cholesterol je zlý a nepotrebný pre vaše telo. HDL cholesterol je tým dobrým cholesterolom, ktorý prúdi v krvi v podobe lipoproteínov. Tieto sa podieľajú na transporte cholesterolu z ciev do pečene, kde sa premieňa na významné látky. Druhým je takzvaný LDL cholesterol, ten horší cholesterol, ktorý naopak smeruje do ciev, kde sa usádza a robí užším ich steny. Práve samotné zužovanie ciev (ateroskleróza) je veľmi nebezpečné pre vaše telo. S vysokou hladinou zlého cholesterolu môžete bojovať aj vy a to aj bez lekárskeho predpisu. Stačí, ak do svojho jedálnička zaradíte niektoré látky a produkty zo zdravej medicíny.

Hliva ustricovitá

Spoľahnite sa na „hlivu ustricovú“, ktorá sa zaraďuje k najvzácnejším a najzvláštnejším hubám. Je označovaná aj ako zázrak prírodnej medicíny. Už v starovekej Číne hovorili o priaznivých vplyvoch tejto huby na ľudské telo. Samotná huba je bohatá na viacero vitamínov, od B, D, C až po K vitamín. Okrem toho po jej konzumácii do tela dostanete veľké množstvo stopových prvkov, ako bór, draslík, fosfor, jód, selén, sodík, zinok a najmú beta 1,3-D glukány. Hlivu ustricovú môžete užívať aj vo forme zdravého produktu v podobe tabliet . Radikálne vám pomôže znížiť hodnoty zlého a škodlivého cholesterolu v tele. Navyše sa táto zázračná huba podieľa na posilnení celkovej imunity a obranyschopnosti vášho tela predovšetkým v čase zotavovania sa po prekonaní rôznych chorôb, či epidémií. Dodá vám potrebnú novú životnú silu do ďalších dní, ktorá vám v poslednom čase akosi chýba.

Čierne ríbezle

Pokiaľ neobľubujete huby, skúste siahnuť po takzvanom „Resveratrole“, látke nachádzajúcej sa v čiernych ríbezliach, arašidoch, jadierkach alebo šupkách modrého viniča, čučoriedkach, grapefruite – v ostatných rastlinách produkujúcich v čase svojej obrany na prežitie. Resveratrol je látkou, ktorá sa vyznačuje obrovskými antioxidačnými vplyvmi. Je päťkrát silnejší ako betakarotén, rovnako je dvadsaťkrát silnejší ako vitamín C a má až päťdesiatkrát väčší antioxidačný vplyv ako vitamín E. Je výborným preventívnym prostriedkom pred nevhodným počasím a prostredím, chráni pred vírusmi a baktériami, či choroboplodnými hubami a zárodkami. Okrem iného látka resveratrol významne prospieva aj v oblasti prevencie rakoviny prostaty. Podieľa sa na spomaľovaní procesu degenerácie (vývojového úpadku) mozgu. Zároveň, ak siahnete po tejto látke, zabezpečíte si výrazné vitamíny pre vašu pleť a tým ju omladíte a tiež podporíte činnosť vášho srdca. Vo všeobecnosti platí, že resveratrol ochraňuje celý váš cievny systém a zabraňuje oxidácii cholesterolu. V konečnom dôsledku pravidelným prijímaním tejto látky sa zlepší vaše celkové zdravie a imunita. Vedzte, že cholesterol je tichým zabijakom, proti ktorému už oddnes môžete účinne bojovať. Pokiaľ k týmto zdravým a účinným produktom pridáte ešte aj váš pravidelný pohyb a spestríte si vlastnú stravu, zaručene sa zlepší celkový ozdravný proces vášho tela.



cholesterol cievy imunita
Magazín arrow
Magazín arrow