Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Chcete si upratať v živote? Začnite skriňou | Podcast

29.04.2021 00:00 chcete-si-upratat-v-zivote-zacnite-skrinou

Hovorí sa, že nosíme iba 20 % zo všetkého oblečenia, ktoré vlastníme. Ako si usporiadať šatník tak, aby sa v ňom nachádzali iba potrebné veci?

Očistite sa

Pokiaľ vám záleží na vašom zdraví, netreba myslieť len na to telesné zdravie. Dôležitá je vaša myseľ. Tento podcast bude o duševnej psychohygiene, trochu iným spôsobom. Vedeli ste, že keď upracete svoj šatník, zbavíte sa nepotrebného a necháte si v živote len to podstatné, je to vlastne metafora pre vnútornú očistu mysle

Módne a praktické tipy

Vyskúšajte zopár rád ako na to od módnej štylistky Andrey Ziegler, ktorú poznáte z televízie či z časopisov. Väčšinou pracuje s celebritami a oblieka ich na titulné stránky, ale okrem toho im upratuje aj skrine. Pretože nastoliť poriadok nie je také jednoduché.

Vyhádžte všetko von

Ako by ste mali začať? Všetko pekne dajte von a rozdeľte si veci na tie, ktoré nosíte a na tie, ktoré ste už mesiace ani nevideli. Potom skúste podľa typu svojej pleti pred zrkadlom zistiť, čo vám naozaj pristane. No... a veľa vám toho nezostane. Možno zistíte, že vám v skrini chýbajú základné veci - vtedy vám bohužiaľ hrozí nový nákup. Aká tragédia, však? :-)

Staré veci darujte

Okrem toho, že si upracete, spravíte prehľad v skrini, dáte vzduch veciam, ktoré si to zaslúžia, môžete urobiť dobre svojej duši aj tým, že nenosené veci darujete alebo posuniete za symbolickú cenu. Každopádne urobíte radosť niekomu ďalšiemu.

Nové vlasy, šatník, aj polovička

Takéto rituály, najmä po rozchodoch, vedia dokonale prečistiť hlavu. A novým oblečením, prípadne zmenou prístupu k veciam, môžete do života tak pritiahnuť nové príležitosti (aj lásky).

Pocit ťažoby ide zo skrine

Možno to poznáte, taký ten pocit ťažoby a  vnútorného nepokoja sa objavuje najmä v zime, po Novom roku, keď sa tak dívate okolo seba a máte domovy doslova prepchaté rôznymi vecami. Očista obydlia pomôže vášmu vnútru. Upracte si vo všetkých skriniach, darujte, posuňte ďalej a skúste minimalizmus, bude sa vám ľahšie dýchať. Je preukázané, že tieto činnosti vás vedia odľahčiť aj na duši, a pocit ťažoby zmizne. Máte teraz dosť času? Tak to skúste! Pretože zdravie nie je len o vyváženej strave, pohybe a vitamínoch. Je to o celkovom nastavení mysle. Teda - ak chcete zdravo žiť, môžete začať pokojne aj vo vašej skrini!

Túto epizódu podcastu (Z)dravo (ako aj všetky ostatné) nájdete aj na týchto miestach:



Magazín arrow
Magazín arrow