Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Páni pozor! Chcete pevnejšie zdravie? Pravidelný sex je to pravé!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 06.01.2015 00:00 pravidelný sex

Pravidelný sex pomáha zdraviu každého muža. Nie je to len stará známa fráza. Nie nadarmo sme my muži podráždení, ak nemáme intímny styk niekoľko dní po sebe. Nie jeden z nás by o tom vedel hovoriť.  Ale prečo sa tak správame? Toto už nedokážu všetci správne pochopiť, obzvlášť druhé pohlavie. A práve toto je dôvod k tomu, aby ste im to čo najskôr vhodne vysvetlili, aby pochopili, prečo je to v našom svete tak. Môžete pritom využiť aj tento náš článok.

Niektoré ženy sú spokojné so sexom jedenkrát do týždňa, iné ho vyžadujú viac. Ale nájdu sa i také, ktoré sa uspokoja so sexom iba raz za štvrť alebo raz za pol roka. Avšak u mužov je to trochu inak. Muži vo všeobecnosti požadujú sex a milostný akt častejšie ako ženy. Jedným z týchto dôvodov je i to, že sa jedná o nevyhnutnú aktivitu pre ich celkové zdravie a zdravotný stav. Nehovoriac o tom, že pravidelným sexom sa jednak zlepšuje erekcia a rovnako sa odstraňujú mnohé poruchy v sexuálnom živote.

Prevencia pred ochoreniami

Posledné štúdie niektorých odborníkov na intímny život mužov hovoria o tom, aby sa muži oddávali spoľahlivým sexuálnym činnostiam čo najviac a predovšetkým v pravidelných intervaloch. Ak sa nebudete starať pravidelne o svoj pohlavný orgán, môžete očakávať vo vyššom veku nemalé problémy. Aké sú to? Predovšetkým poruchy erekcie, zmenšenie penisu a rovnako aj  impotencia bude veľkým strašiakom.

Buďte k sebe úprimní, boli by ste spokojní s takýmto scenárom? Pravidelný sex je výbornou prevenciou pred šírením karcinogénov v tele, ako aj pred zhoršeným psychickým stavom. V neposlednom rade sex posilňuje a povzbudzuje obranyschopnosť organizmu.

„Masturbácia“ dobrým pomocníkom

Masturbácia niekým zatracovaná, iným zase vyzdvihovaná. V každom prípade platí, že v normálnej miere je zdravá a každý muž (pokiaľ nemá možnosť pravidelného sexu minimálne dvakrát za týždeň) by mal pravidelne masturbovať. Takto si upevní svoje zdravie na jednej strane a rovnako v dobrej kondícii si udrží svoj pohlavný orgán "penis". Vo všeobecnosti odborníci odporúčajú mať sex trikrát za týždeň.

Bezpečnosť nadovšetko

Na bezpečnosť páni pamätajte vždy, predovšetkým ak nemávate v posteli stálu partnerku. Ak nebudete praktizovať bezpečný sex, hrozí vám nakazenie sa s niektorou z pohlavne prenosných chorôb. To už asi veľmi dobre viete. Ale vedeli ste, že ak mávate pravidelný bezpečný sex, súčasťou ktorého je aj pravidelná ejakulácia, pomáhate tak ochrane svojej prostaty? Výsledky výskumov potvrdili, že u mužov, ktorí ejakulujú minimálne päť dní v týždni, mávajú približne až o tretinu menšiu šancu, že sa u nich objaví rakovina prostaty, ako aj ďalšie choroby trápiace často mužov v pokročilejšom veku.

Prospešné „hormóny“ v tele

Rovnako by ste mali vedieť, že pravidelným sexom nepomáhate len svojmu penisu, ale prekrvujete aj ďalšie časti svojho tela a v konečnom dôsledku si udržujete aj lepšiu líniu. Sex je nesmierne prospešný pre cievy a srdce a zároveň podporuje výbornú kondičku. Nemožno zabudnúť ani na najznámejší mužský hormón, ktorý sa rovnako uvoľňuje do tela a zároveň posilňuje svaly a kosti. Hormón „oxytocín“ sa dostáva do tela pred samotným vyvrcholením a podporuje silné puto k partnerke.

Na záver ...

Predsa ešte jedna priaznivá skutočnosť spájajúca sa práve s pravidelným sexom. V súčasnou mrazivom zimnom období je dobré vedieť, že sex pomáha aj proti nachladnutiu a chrípke (posilňuje imunitu), ako aj proti zhoršeným psychickým stavom (kvôli nedostatku slnka a teplého počasia). Tak páni, zahoďte starosti a zoberte svoju partnerkou rýchlo do teplúčkej postele a robte to, čo vás baví a čo vám zároveň zlepší nielen náladu, no súčasne aj upevní celkové zdravie.



masturbácia sex zdravie
Magazín arrow
Magazín arrow