Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Na ceste k zdravému bábätku vie pomôcť aj maca prášok

Autor článku: redakcia Zerex.sk 01.10.2016 00:00 maca

Mať bábätko je v živote dvoch ľudí veľká zodpovednosť. Rozhodli ste sa aj vy, že chcete mať bábätko? Žiaľ sa vám už dlhší čas nedarí otehotnieť? Vyskúšali ste už všetko možné, ale žiaľ bez pozitívneho výsledku? A čo tak skúsiť bylinku Maca? Hovorí sa o nej, že dokáže pomôcť na ceste k zdravému bábätku. Aká je teda pravda? Všetko podstatné o tejto problematike sa dočítate v tomto článku. Maca prášok je získavaný zo sušených koreňov juhoamerickej rastlinky Maca. Jedná sa o výživný produkt s množstvom vlákniny, minerálnych látok, vitamínov, aminokyselín a tiež aj bielkovín. V poslednom čase je práve bylinka Maca spájaná s tehotenstvom. Vôkol nás koluje aj množstvo nepravdivých informácií o užívaní tejto bylinky v súvislosti s vyššími šancami na otehotnenie. Preto sme pripravili pre vás tento článok, ktorý sa oplatí prečítať až do konca, aby ste sa dozvedeli všetky potrebné informácie, ak sa týka táto problematika aj vás alebo vašich blízkych...

Krátky úvod o bylinke Maca...

Ako sme už naznačili v úvode článku, jedná sa o liečivú bylinku, pochádzajúcu až z ďalekých Ánd. Rastie vo vysokej nadmorskej výške už tisícky rokov. Pre naše potreby sa využíva najmä koreň. Chuť koreňa pripomína sladkastú chuť reďkovky. Okrem iného, Maca je označovaná aj ako "peruánsky ženšen“ a v našich končinách je dostupná najmä ako "Maca prášok" v prírodných doplnkoch stravy v tabletkách.

Jej zázračné vlastnosti na plodnosť?

Ohľadne jej účinkoch na plodnosť sa začalo hovoriť od čias, kedy farmári v Andách postrehli u svojho dobytka, po pravidelnej konzumácií tejto bylinky, zlepšenie zdravia a sily. Okrem iného, výsledkom pravidelného kŕmenia zvierat práve koreňmi Maca, boli zdravšie mláďatá. Čoskoro po tomto zistení začali aj ľudia konzumovať túto bylinku s cieľom zlepšiť si šance na počatie. Viaceré záznamy o pôvodných obyvateľoch Ánd hovoria, že títo užívali Macu veľmi dlhé roky a boli v tomto smere úspešní. Dôsledkoch toho sa v 80tych a 90tych rokoch dostali až k nám do Európy odporúčania lekárov, aby sme všetci začali konzumovať pravidelne tento "peruánsky stimulant" na zvýšenie šance na počatie.

Ako Maca prospieva plodnosti mužov a žien?

Jedná sa o skutočne výnimočnú rastlinku, ktorá je zároveň aj adaptogénom. Znamená to, že ide o zvláštny druh rastliny, ktorá sa svojimi účinkami prispôsobuje aktuálnym podmienkam organizmu a napomáha mu prinavrátiť stratenú "zdravú" rovnováhu. Maca priaznivo pôsobí na takzvaný endokrinný systém a vyrovnáva hladinu hormónov tak ako u mužov, tak aj u žien. Na základe viacerých zahraničných štúdií (napríklad Gonzales, G.F. a kol., 2006; Bustos-Obregon, E. a kol., 2005) sa zistilo, že užívanie Maca zlepšuje tvorbu spermií u mužov a v neposlednom rade skvalitňuje aj ich pohyb, či celkovú činnosť. Rovnako ďalšie štúdie, tentoraz zamerané na ženy, potvrdili, že u tých žien, ktoré užívali Maca, sa zlepšil cyklus ovulácie. Okrem toho sa zlepšila sexuálna chuť jednak u žien, ako aj u mužov práve v dôsledku užívania rastlinky Maca. V zásade platí, že okrem zlepšovania rovnováhy hormónov, konzumácia Macy (Maca prášku) rovnako zlepšuje aj nutričnú podporu. Maca je zásobárňou na mastné kyseliny, aminokyseliny, fytonutrienty, minerálne látky a vitamíny. Aj pre toto zistenie, všetci muži a ženy, ktorí pravidelne konzumujú Maca prášok, si zlepšujú šance na počatie svojho zdravého potomka.

Ako postupovať pri užívaní Maca prášku na zlepšenie podpory plodnosti / počatia?

Chce to isté pravidlá pri užívaní bylinky Maca v prášku, aby ste boli úspešní pri počatí. Tu je zopár účinných rád, ako na to správne: 1. Vždy užívajte len certifikovaný, kvalitný a čerstvý prírodný produkt Maca. 2. Užívajte dávku Maca na otehotnenie pravidelne a bez prestávok, rovnako, ako pri užívaní liekov pri inej terapii. Preto sa riaďte návodom na dávkovanie. 3. Nie je dobré, ak bude bylinku Macu užívať len jeden z vás. Preto užívajte obaja tento produkt, aby ste zlepšili výsledky. Jej pestré priaznivé účinky na obe pohlavia, už netreba zvlášť predstavovať, najlepšie okúsiť na vlastnej koži. 4. Poraďte sa so svojím lekárom, ktorý druh Maca prášku bude pre vás najlepší. 5. Skúste aj očistenie svojho tela. Precízny očistný program vám umožní Macu využiť naplno. 6. Premyslite si dôkladne užívanie Macy ako prírodného zdroja plodnosti. Na internete nájdete množsto pozitívnych ohlasov práve ohľadne konzumácie Macy a úspešného počastia. Tak sa nevzdávajte a skúšajte naplno!



zdravie plodnosť
Magazín arrow
Magazín arrow