Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Nezaradené

Certifikácia výživových doplnkov: Kde ju nájdete a prečo je tak dôležitá?

11.09.2019 00:00 certifikacia-vyzivovych-doplnkov-kde-ju-najdete-a-preco-je-tak-dolezita

Potraviny a pokrmy z nich pripravené, ktorými denne tíšime hlad, by mali spĺňať niekoľko kritérií, aby naše zdravie bolo zachované. Týka sa to aj výživových doplnkov, ktorých úlohou je dostať do tela chýbajúce látky. Ako však zistíme, že výživové doplnky, ktoré si kupujeme, sú pre nás bezpečné?

Často sme spotrebiteľmi rôznych vitamínov a minerálov vo forme tabletiek, nakupujeme certifikované tabletky na erekciu alebo sa zásobujeme homeopatikami. Poradíme vám, ako sa o vami zakúpených doplnkoch dozviete viac.

Čo predstavuje certifikácia?

Zložitý proces s názvom certifikácia výživových doplnkov na základe platných zákonov rozhodne, či ten-ktorý výživový doplnok patrí na trh. Certifikácia je postup, ktorým tretia strana poskytuje písomné ubezpečenie, že výrobok, postup alebo služba sú v zhode so špecifickými požiadavkami. To znamená, že musí spĺňať najnáročnejšie kritériá kvality podľa platnej slovenskej legislatívy.

V tomto procese zohráva dôležitú funkciu hneď niekoľko inštitúcií. O umiestnení výživových doplnkov na trhu rozhoduje Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Každý, kto umiestňuje výživový doplnok na trh, je v plnej miere zodpovedný za jeho zdravotnú bezpečnosť a súlad s príslušnou legislatívou EU a SR. (zdroj: Úrad verejného zdravotníctva SR)

Výživové doplnky prejdú dôslednou kontrolou zloženia. Skúma sa obsah prídavných látok do potravín, rozpúšťadiel, aróm, enzýmov, kontaminantov, obalových materiálov, všeobecného označovania a podobne.

Akreditácia výsledkov

Akreditácia je potvrdením technickej spôsobilosti treťou stranou, a to nezávisle, odborne a nestranne. Slúži ako oficiálny dôkaz kompetentnosti posudzovania zhody.

Výživové doplnky, ktoré prejdú akreditáciou, získajú akreditačnú značku SNAS (Slovenskej národnej akreditačnej šlužby). Táto pozostáva z loga SNAS a z registračného čísla, ktoré je zložené z členského čísla registrovaného člena SNAS a čísla udeleného osvedčenia o akreditácii.

Kupujete certifikované výživové doplnky?

V minulosti sa objavili mnohé prípady, kedy zakúpené necertifikované výživové doplnky spôsobili množstvo problémov, dokonca mali fatálne zdravotné následky. Najčastejšie sa jednalo o potravinové doplnky na reguláciu hmotnosti a chudnutie, tabletky na erekciu, anabolické steroidy či výrobky obsahujúce efedrín .

Nakupujúci si často neuvedomujú, že výrobky, ktoré nemajú platný certifikát, môžu obsahovať zavádzajúce zdravotné tvrdenia vrátane tvrdení naznačujúcich, že výrobok je rovnako účinný ako lieky na predpis alebo kontrolované látky. Neinformovať sa o tom, čo denne prijímame v rámci stravovania, môže byť hazardom s nezvrátiteľnými dôsledkami.

Certifikované tabletky na erekciu, predĺženie styku aj tabletky na prostatu Zerex

Prírodné doplnky výživy pod značkou Zerex predstavujú kombináciu extraktov z tradičných bylín, vitamínov a dôlezitých aminokyselín na prírodnej báze. Ak hľadáte certifikované tabletky na erekciu, potenciu, sexuálnu výkonnosť, alebo oddialenie ejakulácie za adekvátnu cenu, vyskúšajte Zerex. Produkty sú voľne dostupné online a vhodné pre všetky vekové kategórie mužov.

Certifikáty k jednotlivým tabletkám slúžia ako potvrdenie kvality a bezpečnosti našich výrobkov.

Zerex Klasik, to sú tabletky s koncentrovaným zložením extraktov z tradičných bylín a dôležitých aminokyselín. Zložky na prírodnej báze obsiahnuté v produkte majú priaznivý vplyv na kvalitu sexuálneho života, pevnú erekciu a výkon muža v posteli.

Pre mužov s problémom rýchleho vyvrcholenia sú určené tabletky Zerex® Extralong je určený pre ľudí s rýchlym vyvrcholením. Zložky obsiahnuté v produkte majú priaznivý vplyv na dĺžku pohlavného styku, kvalitu sexuálneho života, pevnú erekciu a výkon muža v posteli.

Tabletky Zerex Ultragold prispievajú k udržaniu sexuálnej kondície a vitality v každom veku. Vďaka vysoko koncentrovanému zloženiu účinných látok priaznivo pôsobí na udržanie správnej funkcie reprodukčného ústrojenstva. Zerex Ultragold je doplnok výživy vhodný pre seniorov a zároveň mužov v produktívnom veku, ktorí sa s partnerkou snažia o splodenie potomka.

Na podporu zdravia prostaty slúži výživový doplnok Prostanax. Jeho úlohou je priaznivo pôsobiť na funkciu prostatymočového ústrojenstva a prispieť k prevencii zápalov prostaty.

 

Zaujíma vás, čo viac zaberá: bylinky alebo tabletky na potenciu? Odpoveď nájdete v ďalšom článku:



certifikované tabletky na erekciu
Magazín arrow
Magazín arrow