Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Sex vám už nie je po chuti ako kedysi? Uvarte si tento nápoj lásky

Autor článku: redakcia Zerex.sk 28.03.2017 00:00 kotvičník zemný

Kotvičník zemný nie je len také obyčajné afrodiziakum. Jeho užívanie zvýši mužom produkciu testosterónu až o tretinu a na svoje si prídu aj ženy. Najobľúbenejší „prírodný steroid“ Kotvičník zemný (Tribulus terrestris) je účinnou náhradou liekov na podporu potencie. Muži ho poznajú predovšetkým ako prostriedok proti erektilnej dysfunkcii – Kotvičník totiž zlepšuje erekciu a predlžuje sexuálny výkon. Okrem toho zlepšuje aj kvalitu a počet spermií a tým aj mužskú plodnosť. Po čarovnom Kotvičníku nesiahajú len seniori, ale čoraz častejšie aj mladí ľudia, ktorí sa chcú vyhnúť návšteve sexuológa.

Pre mužov aj ženy (nielen) po štyridsiatke

Muži, ktorí ho užívajú pravidelne, zaznamenali zvýšené libido vďaka vyššej hladine testosterónu. Táto bylinka totiž podporuje jeho prirodzenú tvorbu v mužskom tele (pri dlhodobom užívaní až o cca tretinu). Pomáha však aj ženám – nezvyšuje im testosterón, ale stimuluje tvorbu estrogénu. Ženy, ktoré užívajú kotvičník, majú viac energie, väčšiu chuť na sex a ľahšie zvládajú predmenštruačný syndróm, menštruáciu aj nepríjemné sprievodné prejavy klimakterického syndrómu (výkyvy nálad, návaly tepla…). Kotvičník naviac napomáha zdravému tráveniu a urýchľuje chudnutie. Zlepšuje imunitu a pomáha lepšie zvládať stres aj chronickú únavu. Ak pravidelne cvičíte a užívate Kotvičník, budú vám rýchlejšie rásť svaly (podobne ako po anabolických steroidoch) a zároveň sa ľahšie zregenerujete po náročnom športovom výkone.

Kotvičník zemný vo forme čaju – ako na to?

Z Kotvičníka zemného si môžete uvariť zdravý čaj, po ktorom sa v posteli nebudete nudiť vy ani vaša polovička. Ako sa takýto čaj varí? Budete potrebovať vodu a sušenú, drvenú vňať Kotvičníka zemného. Dávkovanie prispôsobte svojej hmotnosti – 0,5 g na každých 30 kg vašej hmotnosti. Kotvičník varte cca 20-30 minút alebo vylúhujte v 0,5 l vriacej vody (ako bežný čaj). Doba lúhovania by mala byť dlhšia ako 15 minút (tento čaj môžete pokojne prelúhovať – aj 3-4 hodiny sú v poriadku). Bezpečná denná dávka sú 2-3 šálky kotvičníkového čaju. Pre lepšiu chuť môžete do čaju pridať med, ktorý tiež pôsobí ako afrodiziakum. Náš tip: Ak hľadáte jednoduchší spôsob, ako užívať Kotvičník zemný (s čo najlepším výsledkom), vyskúšajte napríklad koncentrované 80 % kotvičníkové kapsuly. Tento čisto prírodný výživový doplnok získate bez lekárskeho predpisu.



energia výkon stres afrodiziakum
Magazín arrow
Magazín arrow