Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Krása

Sibírsky ženšen. Prečo by ste ho mali mať doma? Odhaľte jeho hlavné pozitívne účinky.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 26.01.2015 00:00 sibírsky ženšen

     Možno ho poznáte aj vy, buď pod menom sibírsky ženšen alebo eleuterokok. No je možné, že o tejto bylinke počujete po prvýkrát práve teraz v našom článku. V každom prípade, dnes ju môžete spoznať viac a súčasne môžete zistiť, čím môže byť prospešná jednak pre vaše telo, ako aj pre vaše celkové zdravie. Ste pripravení odhaliť tajomstvá tejto byliny? Ako prvé sa s ňou zoznámte ... .

Sibírsky ženšen - zoznámte sa s touto bylinou 

     V našich končinách je ešte pomerne neznámou bylinkou. Viac známejší je, ako to aj z názvu vyplýva, predovšetkým v ďalekom Rusku a tiež aj v Číne. Vyznačuje sa schopnosťou vracať energiu, zvyšuje výkonnosť, podporuje celkové zdravie, napomáha pri liečbe viacerých psychických chorôb, zlepšuje pamäť a znižuje zlé hodnoty cholesterolu v krvi.

     Významnou vlastnosťou tejto bylinky je to, že je považovaná za adaptogén, to znamená, že obnovuje telesnú rovnováhu a napomáha organizmu zmierniť vzniknuté stresujúce podmienky. Laicky povedané, ak máte napríklad vysoký krvný tlak,  táto látka vám ho zníži a naopak ak ho máte nízky, zvýši vám ho.

Mentálna výkonnosť ... 

Po približne asi trojmesačnom užívaní tejto látky dochádza u človeka k značnému zvýšeniu koncentrácie a pamäti v porovnaní s ľuďmi, ktorí užívajú placebo.

Imunitný systém ... 

   Po asi mesiaci u ľudí užívajúcich sibírsky ženšen sa preukázalo zlepšenie a skvalitnenie viacerých meraných hodnôt týkajúcich sa fungovania imunitného systému. Rovnako platí, že užívanie potravinových doplnkov, ktoré majú v sebe práve eleuterokok spolu s ďalšími bylinami, priaznivo vplývajú proti prechladnutiu a chrípke.

Fyzický výkon ...  

     Bezpochyby sibírsky ženšen priaznivo vplýva aj na fyzický výkon a podporuje rast sily svalov. Okrem iného iné štúdie sa zhodli na tom, že vplyv tohto ženšenu eliminuje akékoľvek náznaky ľudskej únavy a vyčerpanosti.

Rast kvality života vo vyššom veku ...  

     Po približne mesačnej terapii práve so sibírskym ženšenom sa u ľudí vyššieho veku prejavil nárast mentálnych funkcií a rovnako aj lepšie zdravie. Naopak, ak títo jedinci ženšen vysadili, ich stav sa postupne zhoršoval, tým aj ich kvalita života.

Podpora mužnosti ...  

     Páni pozor! Sibírsky ženšen podporuje súčasne aj mužnosť a tvorbu spermií. Už dlhé stáročia sa používal ako liek proti neplodnosti. Štúdie na zvieratách dokázali ten fakt, že eleuterokok podporuje reprodukciu.

Na čo si dávať pozor?

     V prípade tejto látky a produktu dávajte pozor hlavne na to, aby ste ho neužívali naraz s dioxínom alebo sedatívami. Môže to byť nebezpečné, najmä čo sa týka nepriaznivých účinkov na vaše zdravie. Rovnako by mali byť pri jeho užívaní obozretné najmä tehotné a kojace ženy, ako aj ľudia s vysokým krvným tlakom.

     Čo dodať na záver? Ak chcete zvýšiť svoju výkonnosť, jednak po fyzickej, ako aj po psychickej stránke, ak práve liečite niektorú zo svojich psychických chorôb, pokiaľ máte vysoký cholesterol, túžite po posilnení nervového systému, ste vo vyššom veku a chcete skvalitniť svoj život alebo ste práve po operácii a rovnako si chcete zlepšiť svoj pooperačný stav alebo chcete zlepšiť svoju obranyschopnosť počas zimného času, nečakajte na nič a spoľahnite sa na sibírsky ženšen už dnes.



imunita cholesterol energia ženšen sila
Magazín arrow
Magazín arrow