Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Krása

Bojujete proti lupinám? Takto sa ich zbavíte

Autor článku: redakcia Zerex.sk 28.08.2017 00:00 proti lupinám

Poznáte ten pocit, keď vám na čerstvo opraté čierne tričko „nasnežia“ lupiny? Radi by ste sa toho nepekného doplnku raz a navždy zbavili? V tomto článku vám poradíme, ako sa správne starať o vaše vlasy a čo robiť pre prevenciu vzniku lupín. Okrem starostlivého umývania pomôžu aj kvalitné doplnky výživy.  

Prečo nás trápia lupiny?

  Lupiny sú malé, odumreté kúsky kože, ktorých výskyt asi nikoho nepoteší a sú o to viac viditeľnejšie v letných mesiacoch, keď nenosíme čiapky. Môžu vznikať v dôsledku premnoženia kvasiniek na pokožke hlavy, pri používaní nevhodného šampónu alebo kondicionéru, ako následok stresu, podvýživy či kožných chorôb (lupienky, seboroickej dermatitídy a iných). Častým sprievodným javom lupín býva nepríjemné svrbenie hlavy.  

Ako môžeme zabrániť vzniku lupín?

Šetrné umývanie vlasov

  Aj pri lupinách platí, že zlatá stredná cesta je tá pravá. Pokožka hlavy by nemala byť príliš mastná ani príliš suchá. Umývajte si vlasy jemne, špeciálnym šampónom proti lupinám, napríklad s extraktom z Aloe Vera. Pomáha tiež jemná masáž hlavy končekmi prstov (pred umývaním). Venujte dostatok času zmývaniu – vo vlasoch by nemal ostať šampón ani kondicionér. Odporúčame pravidelne obmieňať značku vlasovej kozmetiky a nepoužívať stále tú istú.  

Zmeny v životospráve

Nakoľko každodenný stres vplýva nielen na našu psychiku ale aj na vlasy a pokožku, je dôležité, držať ho na uzde. Ako? Pomôžu relaxačné techniky – dychové cvičenia, meditácia, prechádzky či šport. Vďaka pohodovému životnému štýlu bez zbytočných stresov zabránite nielen vzniku lupín, ale aj vzniku mnohých ďalších ochorení (oveľa vážnejších).

Pre vaše vlasy je dôležitý aj kvalitný pitný režim a jedlo, bohaté na minerály a vitamíny, najmä na selén, vitamín B a zinok. Vyváženú a pestrú stravu vám odporúčame doplniť žihľavovým čajom, ktorý pozitívne vplýva na kvalitu pokožky a vlasov. Po mesiaci žihľavovej kúry si dajte pauzu.

Tip: Zerex kofeínový šampón napomáha uzdraveniu pokožky hlavy, podporuje rast vlasov, ich lesk a stimuluje elasticitu. Zerex kofeínový šampón je voľne dostupný online.



rast vlasov lupiny zdravá pokožka hlavy
Magazín arrow
Magazín arrow