Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Bizarné sexuálne praktiky, o ktorých ste (možno) nepočuli

05.04.2018 00:00 sexuálne praktiky

Myslíte si, že poznáte všetky bizarné sexuálne praktiky? Podivné a zaujímavé zároveň - tieto dva prívlastky idú ruka v ruke, keď hovoríme o akýchkoľvek nezvyčajných praktikách v oblasti ľudskej sexuality. Odborníci ich nazývajú parafílie. 

Bizarné sexuálne praktiky, o ktorých ste (možno) nepočuli

Azda najznámejšie parafílie sú napríklad masochizmus, fetišizmus, či sadizmus. Už dávno sa stali súčasťou našich slovníkov a niektoré v nás vyvolávajú väčšie či menšie znechutenie. Avšak bizarných úchyliek je takmer 550 a ich číslo sa zvyšuje. Ak sa chcete dozvedieť o niektorých z nich, čítajte ďalej.

Asfyxofília

Táto úchylka má svoj pôvod už v dávnych dobách, kedy si ľudia po prvý raz všimli, že mnohí obesenci majú svoju násilnú smrť sprevádzanú orgazmom. Má to i svoje empirické vysvetlenie – pri odkrvení mozgu totiž dochádza k výraznejšiemu prežitiu orgazmu. A to je cieľ. Pamätáte si amerického herca s menom David Carradine známeho zo seriálu Kung-fu alebo predstaviteľa Billa z filmu Kill Bill? Zomrel v thajskom Bangkoku na následky udusenia počas autoerotických sexuálnych hrátok tohto charakteru. Sedemdesiatdva ročný herec bol nájdený nahý v šatníku hotelovej izby s tenkou šnúrkou okolo krku a penisu.  

Parafilný infantilizmus

Tiež máte názor, že bábätká sú tie najroztomilejšie stvorenia na svete? Možno trošku zmeníte názor, alebo si poviete, že “nie všetky”. Ak človek praktikuje parafilický infantilizmus, oblieka sa ako dieťa alebo sa s ním takým spôsobom zaobchádza. Samozrejme, to môže zahŕňať oblečenie do veľkej plienky, zavedenia cumlíka do úst a ani fľaška s mliekom či prsník na kojenie nie je výnimkou.

Agalmatofília

Človek, ktorý trpí agalmatofíliou je sexuálne priťahovaný k bábikám, figurínam, sochám a ďalším neživým veciam. Niektorí ľudia navštevujú múzeá, pretože sú priťahovaní sochami alebo obchody s odevmi, pretože ich vzrušujú figuríny. Bežným je fantazírovanie o sexe s týmito neživými predmetmi. Medzi agalmatofilikov patria aj ľudia, ktorí milujú auto tak moc, že jediný dotyk im privodí sexuálne vzrušenie.

Katoptronofília

Stalo sa vám niekedy, že pri pohľade do cudzej spálne vás pochytila hrôza z množstva zrkadiel? Ľudia trpiaci touto úchylkou milujú sex pred zrkadlami, a to nie je zďaleka všetko. Okrem toho sa radi pozorujú pri vyzliekaní, masturbácií, kúpaní, vlastne stále. Podstatou však je, že bez zrkadla by nebolo žiadne sexuálne vzrušenie. Niekto radšej afrodiziaká, niekto zrkadlá.

Pony Play

Predstavuje nezvyčajné sexuálne konanie, kedy ľudia predstierajú, že sú poníky a jazdci. Ľudské kone majú postroj vrátane jazdeckého sedla, oprátku a dokonca chvost. Posledná spomenutá pomôcka je zvyčajne análny kolík s vlasovými vláknami pripomínajúcimi skutočný konský chvosť. Partner - jazdec, je oblečený v plnej jazdeckej výbave a dáva ľudskému poníkovi rôzne príkazy. Ten musí podľa pokynov vykonávať napríklad cval, klus a ďalšie. Jeho poslušnosť je odmenená zeleninou, cukrom alebo inými sexuálnymi činmi.

Troilizmus

Sexuálne potešenie pramení z toho, jeden z partnerov sa pozerá ako sa druhý z partnerov zapojí do sexuálnej aktivity s inou osobou. Pre troilistov traja ešte nie sú dav a pri čísle tri to ani nemusí skončiť. Túto činnosť nepovažuje ani jeden z partnerov za podvádzanie. Sexuálne vzrušenie pramení potom z dvoch zdrojov. Partner, ktorý pozoruje a umožňuje druhému mať styk s niekým cudzím, je pyšný na sexuálnu príťažlivosť svojho partnera pre iných. Naopak, druhý partner si užíva pozornosť a vzrušuje ho, že je “obšťastňovaný” a pozorovaný zároveň. https://zerex.sk/blog/sexualne-fantazie-muzi-vs-zeny/

Abazofília

Abazofilikovi spôsobí vzrušenie pohľad alebo kontakt s osobou, ktorá má obmedzenú pohyblivosť. Napríklad ľudia paralyzovaní, ochrnutí, ľudia s barlami, na invalidnom vozíku, umelými končatinami, ortézami alebo morbídne obézni.

Froterizmus

Davy ľudí nemá väčšina ľudí rada. V obchodoch, na staniciach, na trhoch a hlavne vo verejných dopravných prostriedkoch. Existuje však skupinka ľudí, ktorí práve takéto veľké množstvá ľudí vyhľadávajú. Froteristi. Sexuálne vzrušenie im spôsobí trenie o objekt ich záujmu, najlepšie na verejnom mieste. Takže keď do vás v nabudúce niekto náhodou narazí v supermarkete, nemusí to byť zas také náhodné.

Urofília

Sexuálna praktika Urofilia (inak pissing) je sexuálne vzrušenie prostredníctvom močenia na partnera. Urofiliu “preslávil” v decembri 2005 Ricky Martin, ktorý v rozhovore pre časopis Blender uviedol, že "miluje dať si golden shower v sprche" (u nás je skôr známejšiu pod názvom zlatý dážď). Prirodzene, vyslúžil si vlnu kritiky, mnohí však ocenili jeho úprimnosť a na internete písali vlastné príbehy “zo sprchy”.

Omorashi

Názov úchylky pochádza z japončiny a znamená, že niektorých ľudí vzruší, keď vás pozorujú ako prekračujete z nohy na nohu z dôvodu plného močového mechúra. Áno, plný močový mechúr dokáže byť objektom silného sexuálneho vzrušenia,

Sacofricóza

Sexuálne vzrušenie je odvodené z vystrihnutia dierky v vrecku nohavíc, aby mohli masturbovať na verejnosti bez toho, aby si to vôbec niekto ďalší uvedomil.

Klizmafília

V prípade tejto bizarnej sexuálnej praktiky silné vzrušenie prichádza spolu so zavedením tekutín cez konečník. Stimulácia začína s pocitom plnosti a vnútorného tlaku. Klizmafilici používajú spravidla klystír, ale nemusí to byť zásada. Čistá voda alebo aj iné tekutiny im rovnako poslúžia.

Ablutofília

Úchylka pri ktorej ľudia dosiahnu orgazmus len vtedy, keď sa ponoria do horúcej vane alebo pod vriacu sprchu. Čím teplejšia voda je, tým lepšie vyvrcholenie človek prežije.

Wetlook

O niečo menej bolestivejšia bizarná sexuálna praktika je wetlook. Ak patríte medzi priaznivcov tejto úchylky, s najväčšou pravdepodobnosťou sa vaša erekcia dostaví už pri pohľade na ženu, ktorá má na sebe oblečené mokré šaty.

Watertorture

Suchí nemôžu ostať ani vyznávači watertorture. Ako už môžete zistiť zo samotného názvu, ide o najrôznejšie druhy mučenia vodou. Môže sa jednať napríklad príklad o mučenie silným prúdom vody, ponáranie hlavy sexuálneho objektu, nútenie k požitiu veľkého množstva vody a podobne. O romantiku teda určite nepôjde.

Akrotomofília

Ak ste si doteraz mysleli, že putá a bičík sú vrcholom sado-maso sexu, ste na veľkom omyle. Nadšenci skutočne bolestivého a tvrdého sexu sú ochotní zájsť oveľa ďalej. Ľudia, ktorí trpia akrotomofíliou, sú zameraní na amputované končatiny či už u seba, alebo u svojich partnerov. V zriedkavých prípadoch niektorí ľudia vyvíjajú sexuálnu fixáciu, keď sa stávajú amputémi sami. Táto parafília sa nazýva apotemnofília.

Formicofília

Je forma zoofílie, kedy sexuálne vzrušenie privodí hmyz, napríklad mravce, šváby. Formikofilici si ich zavádzajú na genitálie, aby v podstate spôsobovali šteklenie, bodanie alebo aby privádzali strach inej osobe. Hmyzu je umožnený pohyb aj do telesných otvorov, pokým sa nedosiahne vyvrcholenie.

Piktofília

Pozeranie obrázkov alebo filmov s pornografickou tematikou nemusí byť hneď úchylka. Ale pokiaľ sa jedná o opakujúce sexuálne fantázie pri ich pozeraní a už bez nich nie je možné dosiahnutie orgazmu ani za prítomnosti partnera, ide o piktofíliu. Niektoré sexuálne praktiky a úchylky idú skutočne nad rámec. Dôležité je, aby ľudia nimi trpiaci nikomu neubližovali. Najlepšie je, ak nájdu nikoho iného, kto je stotožnení s ich sexuálnou zvláštnosťou. Zerexsutra -sexuálna príručka

 



kámasútra sexualne praktiky
Magazín arrow
Magazín arrow