Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Análny orgazmus

Autor článku: redakcia Zerex.sk 22.04.2014 00:00 Análny orgazmus

V spojitosti s análnym sexom je dobré poznať, ako je to „s análnym orgazmom“. Je to pomerne neznáma téma, ktorá si zaslúži, aby sme sa jej venovali dostatočne. Preto v nasledujúcich riadkoch si povieme o tejto téme viac, aby sme vás v primerane informovali, ako to v skutočnosti je.

Análny orgazmus, čo o ňom neviete...

Viacerým análny sex vyhovuje, pre iných je zasa neakceptovateľný. V každom prípade, análny sex dokáže byť niečím novým v každom intímnom vzťahu a závisí na samotných partneroch, ako sa k nemu postavia, či ako k niečomu, čo má miesto v dnešnom modernom sexe, alebo ako k tomu, čo je neslušné, nevkusné a nevhodné. Nič s tým nenarobíme, čím ďalej je análny sex obľúbenejším nielen u mužov, ale aj u žien. Zamyslime sa nad tým, čo bude tým dôvodom rastúceho počtu žien súhlasiacich s análnym sexom?

Intenzívnejšie „ženské“ vyvrcholenie?

Je pravdou, že pri análnom sexe podaktoré ženy zažívajú oveľa silnejší a razantnejší orgazmus v porovnaní s normálnym (vaginálnym) orgazmom. Ako je to možné? Odpoveď je jednoduchá, spôsobuje to veľa jemných a citlivejších nervových zakončení, ktoré veľmi prudko reagujú na akýkoľvek pohyb a to sa odzrkadlí na veľmi príjemnom vášnivom pocite v celom ženskom tele.

Kedy hrozí riziko?

Riziko pri análnom styku nemusí byť nikdy. Ale predsa je potrebné byť opatrní, ako sme to spomínali už v predchádzajúcich článkoch o análnom sexe na našom blogu. V niektorých prípadoch je možné sa stretnúť s malým roztrhnutím sliznice v okolí konečníka, či zhoršením stavu týkajúce sa hemeroidov. Známe sú aj situácie, kedy po dlhodobom praktizovaní análneho sexu u žien došlo k svojvoľnému úniku stolice. Dôležité je však podotknúť, že všetky uvedené prípady súvisia aj so zlou nepozornosťou partnera pri praktizovaní análneho sexu s partnerkou.

Je nevyhnutné, aby obaja partneri mysleli na dostatočnú vlhkosť a ľahkosť pri praktizovaní tohto druhu sexu a v takom prípade nijaké riziko nehrozí. Ani pri úplnom vyvrcholení partnera spojený s výronom ejakulátu do konečníka nie je problém. Používanie kondómu je však samozrejmosťou, najmä v súvislosti s pohlavnými chorobami a ich šírením.

Análny sex nie je rizikovým ani počas tehotenstva, ak nie je problémové a ak žena nemá žiadne príznaky iných problémov v okolí konečníka. Pamätať treba aj na to, aby partner nestriedal oba otvory súčasne, raz do vagíny a raz do análu, nakoľko práve v takomto prípade hrozí veľa rizík, najmä čo sa týka prenosu viacerých infekcií z konečníka do ženskej vagíny. Tehotné ženy sú na takéto infekcie veľmi citlivé a oveľa viac náchylnejšie, tak na toto treba pamätať.

Slovo na záver

Snažili sme sa vám čo najviac priblížiť tematiku análneho orgazmu. Veríme, že už teraz budete múdrejší aj poučenejší, ako to v skutočnosti s análnym vyvrcholením je a budete ho praktizovať oveľa zdravšie a bezpečnejšie. Vy a váš partner sa musíte dohodnúť vopred na pravidlách, ktoré musia byť dodržiavané počas celého praktizovania sexu, až do úplného konca. A rovnako pohodlné a príjemné praktizovanie je tiež veľmi dôležitou podmienkou. Veríme, že pri najbližšom praktizovaní análneho sexu si spomeniete na tieto naše slová a tie padnú na úrodnú pôdu. Držíme palce, aby ste neboli sklamaní, ale príjemne prekvapení, čo vám môže análne vyvrcholenie priniesť...



o ženách uspokojenie ženy predohra orgazmus rozkoš milovanie pohlavný styk análny sex
Magazín arrow
Magazín arrow