Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Aloe Vera: Výnimočný zázrak z púšte!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 26.06.2015 00:00 aloe vera

Aloe Vera je označovaná aj ako „ľalia púšte“. Niet sa čo čudovať. Veď pôvod aloe zahŕňa až viac ako dvesto odrôd, ktoré sa nachádzajú v púšťach a subtropických častiach ďalekej Afriky, Ameriky, no tiež aj našej Európy. Najznámejšie druhy Aloe Vera, ktoré nachádzame aj v našich domácich končinách, pochádzajú z Afriky. Aloe Vera patrí k jednej z najhodnotnejších zelenín v rámci celého sveta, pretože v každom liste je možné nájsť surový slizový gél bohatý na cukry, ktoré poznáme pod názvom polysacharidy. Tento gél sa získava z hrubých listov aloe, ktoré sa musia rozrezať, pretože inak by nebolo možné vybrať samotný gél z rastlinky. Ďaleko viac zaujímavostí o tejto rastlinke nájdete v nasledujúcich riadkoch článku ...                      

Niečo z histórie ...

     Hovorí sa o nej aj v Biblii, keď telo Ježiša Krista bolo po ukrižovaní zavinuté do plátna s voňavou myhrou a aloe. Je považovaná za dar od starovekých Egypťanov, ktorí sú označovaní za prvých, čo odhalili zázračné účinky tejto rastlinky. Už dávna Kleopatra využívala silu aloe na svoju pokožku, čím si udržovala svoje telo krásne a večne mladé. Rovnako aj Gréci zdedili práve od Egypťanov poznatky o tejto zázračnej rastlinke. Aristoteles ako učiteľ šíril poznatky ďalej, až k Alexandrovi Veľkému, ktorý nepohrdol priaznivými účinkami Aloe Vera. Vojaci tohto velikána nosili Aloe Vera vždy so sebou na všetky svoje výpravy. Aj na zranenia vojakov sa táto rastlinka dávala na všetky poranenia a zranenia.

Pozitíva Aloe Vera ...

     Aloe Vera, respektíve gél z tejto rastlinky je bohatý na viaceré vitamíny, predovšetkým vitamíny A, C a E. Okrem vitamínov sú to aj minerály ako horčík, síra, selén, zinok a chróm. Antioxidanty, aminokyseliny, vláknina, steroly, enzýmny a polysacharidy sú rovnako súčasťou zloženia Aloe Vera.

Polysacharidy

    Majú mastiaci účinok prevažne na naše kĺby, nervový systém, mozog, ako aj na pokožku. Zabezpečujú pevnú a nemennú energiu počas celej doby. Polysacharidy z Aloe Vera zabezpečujú imunite ľudského organizmu zabraňovať vzniku a šíreniu chronických vírusových a plesňových infekcií (nákaz).

Lepšie chudnutie, zdravá imunita, nervový systém

    Aloe Vera je najzákladnejšou zložkou chudnutia, ako aj fitness programu. Zistilo a potvrdilo sa, že v prípade pravidelnej konzumácii Aloe Vera, je možné schudnúť a súčasne aj nadobúdať svaly, respektíve kvalitnú svalovú hmotu.

     Ak túžite po kráse, flexibilite a pružnosti, chcete mať zdravú imunitu a nervový systém po celý svoj život, neváhajte a s kľudom siahnite po Aloe Vera.

Pružné trávenie

    Pokiaľ mávate problémy s trávením, aloe vera vám pomôže a to pri väčšine tráviacich ťažkostí. Pokiaľ sa práve zotavujete po niektorej zo zažívacích chorôb, rovnako siahnite po aloe. Výskumy dokázali, že polysacharidy aloe vera nesú následky za upokojujúce vplyvy na trávenie.

    Aloe Vera má jednu významnú vlastnosť. Pomáha rozpúšťať hlien v črevách, čím zvyšuje absorbovanie látok, ktoré potrebuje organizmus na výživu a vývin. Polysacharid manóza z aloe je účinnou látkou pri eliminácii kvasiniek. Pod vplyvom acemanánu z aloe bolo preukázané skvalitnenie celého procesu trávenia potravy, absorpcie a podpory vytvárania dobrých baktérií menom probiotiká. Tie majú dobré podmienky na tvorbu práve vďaka aloe, ktoré upravilo množstvo kvasiniek v črevách a vytvorilo normálnu hladinu pH. Aloe Vera vystupuje hlavne ako prebiotikum, čiže ako látka zosilňujúca vplyvy probiotík typu bifidus, acidophilus, salivarius a iné s cieľom ich kvalitnejších a priaznivejších vplyvov na zdravie v črevnom systéme človeka.

Obmedzenie zápalov, rakoviny, chorôb srdca

  Síce štúdia bola uskutočnená iba na hlodavcoch, Aloe Vera sa rovnako vyznamenala v prípadoch zabránenia vzniku artritídy, zápalov a opuchov. Aloe u hlodavcov podporilo liečenie zničeného tkaniva. Výsledky štúdie potvrdili až polovičné zlepšenie stavu v prípade zápalov.

   Iná talianska štúdia na pacientoch s rozšírenými nádormi v tele (vrátane rakoviny prsníka, tráviaceho traktu, mozgu, pľúc) dokumentovala efektívnosť tinktúry z Aloe Vera. Tá bola schopná upevniť príznaky a pacienti nezacítili ich sťaženie.

   Ďalšia päťročná štúdia na približne päťtisícoch pacientov s angínovými bolesťami zapríčinenými ischemickými ochoreniami srdca hovorí o tom, že bolo umožnené pacientom konzumovať aloe a vlákninu psyllium obsahujúce polysacharidy. U pacientov, ktorí sa rozhodli konzumovať aloe a vlákninu psyllium, sa hodnoty a úroveň sérového cholesterolu, sérových triglyceridov a celkových lipidov značne zmenšili a zdravý cholesterol narástol. Predovšetkým diabetici z tohto stavu získali pre svoje zdravie najviac.

    Avšak to nie je všetko. Takto by sme mohli pokračovať ďalej pri vymenúvaní iných pozitívnych vplyvov rastlinky Aloe Vera. Vyberte aj vy ten pravý dôvod možno aj spomedzi našich zistení, prečo začať s jeho konzumáciou čo možno najskôr. Dnes už viete, že aloe vám v cieli zlepšiť buď svoj zdravotný stav alebo si iba upevniť svoje zdrávie, dokáže razantne pomôcť. A čo je rovnako dôležité, nemusíte sa báť žiadnych vedľajších účinkov. Je potrebné ešte niečo dodať?

FOTO: shutterstock.com/



imunita zdravie chudnutie krása
Magazín arrow
Magazín arrow