Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, ako dochádza k erekcii?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 18.07.2017 00:00 ako zlepšiť erekciu

Erekcia nie je taká jednoduchá záležitosť ako sa možno na prvý pohľad zdá. Ovplyvňuje ju množstvo faktorov, s ktorými si viete poradiť. Ako najrýchlejšie podporíte kvalitu vašej erekcie?

Ako dochádza k erekcii?

Pozrime sa na to zjednodušene. Všetko začína v mozgu – začína to zväčša myšlienkou na sex alebo nejakým erotickým podnetom. Vlna vzrušenia sa pretaví do chemickej reakcie – vyplavia sa hormóny a zareaguje nervový systém. Prietok krvi v penise sa zvýši a toporivé telieska sa naplnia krvou, čo spôsobí, že sa penis zväčší a vzpriami a zároveň sa predĺži aj močová trubica.

Čo všetko môže vyvolať erekciu?

Erekciu si väčšinou spájame s erotikou a sexuálnou stimuláciou. Vyvolať ju však môže aj mentálny podnet – vizuálne predstavy, ale aj sluchové vnemy alebo určité vône (feromóny, afrodiziakálne parfumy...). Bežnou záležitosťou je aj erekcia, ktorá sa vyskytuje počas spánku, bez ohľadu na to, čo sa mužovi sníva. Výnimkou nie je ani spontánna erekcia, vyvolaná hormonálnymi zmenami – predovšetkým počas puberty.

Ktoré faktory ovplyvňujú kvalitu erekcie?

  • Nezdravé jedlo – ak chcete mať zdravé cievy a erekciu, vyhýbajte sa fast foodu, nezdravým tukom, rafinovaným cukrom a výrokom zo sóje.
  • Alkohol a iné závislosti – nadmerná konzumácia alkoholických nápojov blokuje mužský pohlavný hormón a zhoršuje erekciu. Na erekciu negatívne vplýva aj fajčenie cigariet.
  • Lieky – niektoré skupiny liečiv, ako napríklad antidepresíva, lieky na krvný tlak alebo steroidné prípravky, môžu spôsobiť pokles libida a poruchy erekcie.
  • Stres – strach z nedostatočného výkonu, únava a prepracovanosť dokáže zhoršiť kvalitu erekcie a prispieť k erektilnej dysfunkcii aj v mladom veku, nakoľko stresový hormón kortizol znižuje tvorbu mužského pohlavného hormónu.
  • Pohyb – šport napomáha zdraviu srdcovo-cievneho systému ako aj celkovej psychickej pohode. A tým aj vašej erekcii.
  • Celkový zdravotný stav – ak vás trápi cukrovka, epilepsia, Alzheimerova choroba, vysoký krvný tlak či vysoký cholesterol, môže sa to odraziť aj na vašej erekcii.

Ako si môžete zlepšiť kvalitu erekcie?

Popri zmene životosprávy môžete vašu erekciu podporiť aj správnou voľbou doplnkov výživy. Certifikované tabletky Zerex na prírodnej báze pomáhajú mužom všetkých vekových skupín – zlepšujú nielen erekciu ale aj celkovú vitalitu a sexuálnu kondíciu, o čom svedčí aj množstvo pozitívnych recenzií od užívateľov zo Slovenska.



podpora erekcie erekcia ako zlepšiť erekciu
Magazín arrow
Magazín arrow