Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Ako ženy nesprávne chápu mužov

15.06.2014 00:00

Muž sčasti stráca sám seba, ak je v styku s partnerkou...

predchádzajúcom našom článku sme sa bavili o tom, ako sa správne zachovať, keď ženy podľahnú panike a rozruchu alebo keď muž alebo žena začnú pochybovať o svojej vzájomnej láske. Znova zdôrazňujeme, že pokiaľ ženy (partnerky) nepochopia, že ich muži sú ako keby z gumy, budeme svedkami toho, že nesprávne budú rozumieť všetkým mužovým reakciám.

Bežne sa stretávame s nedorozumeniami, pokiaľ žena hovorí: „Poďme sa porozprávať.“ Muž ihneď zareaguje tak, že sa citovo odvráti. V okamihu, keď sa žena túži priblížiť, muž prahne po istom odvrátení. Mnohí odborníci na vzťahy uvádzajú, že na svojich seminároch sa ženy sťažujú na: „Vždy keď sa chcem rozprávať, on sa odtiahne. Mám pocit, že ho už nezaujímam.“ Žena si totižto zle namýšľa, že muž s ňou už nikdy nebude chcieť hovoriť.

Samotné prirovnanie ku gume dáva odpoveď na to, z akého dôvodu sa muž, ku ktorému na partnerke veľmi záleží, v momente odvracia. Nie je tomu z toho dôvodu, pretože nemá záujem sa rozprávať. Skôr ide o tom, že na nejaký čas potrebuje byť o samote, žiada si byť sám so sebou, keď nemusí brať zodpovednosť do svojich rúk aj za ostatných. Je to pre neho čas, kedy sa stará len o seba samého. Ak sa vráti späť k partnerke, je schopný sa s ňou zhovárať o všetkom.

Práve tým, že muž prežíva ženine (partnerkine) požiadavky, problémy, želania a city, postupne stráca pocit vlastnej osobnej súhry a harmónie, respektíve identity. Ak sa odvráti, žiada iba znovu vytvoriť svoje osobné hranice a uspokojiť potrebu samostatnosti a nezávislosti. Daktorí muži však celý proces odťahovania a odvracania charakterizujú odlišným spôsobom. Pre nich to znamená iba pocit, že vyžadujú priestor, či chcú byť len sami bez prítomnosti dakoho iného. V konečnom dôsledku môžeme konštatovať, že muž sa odvracia iba s jedným primárnym cieľom – uspokojiť a vyhovieť svojej vnútornej osobnej potrebe na čas hľadieť iba sám na seba. Platí to isté, ako keď sa nerozhodujeme, že sme hladní, ani muž neváha, že sa odvráti na istý čas od svojej partnerky. Jedná sa o spontánne nabádanie. Môže sa k svojej milovanej priblížiť a pritisnúť, no následne začína prichádzať sám o seba. V tomto stupni začína mať pocit a potrebu samostatnosti a nezávislosti a v zápätí sa odvracia. Pokiaľ ženy tomuto procesu porozumejú, môžu dostať na to vhodnú a priaznivú odpoveď.



partnerské problémy o mužoch partnerské hádky
Magazín arrow
Magazín arrow