Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Ako začať rozhovor s mužom

Autor článku: redakcia Zerex.sk 21.06.2014 00:00 Ako začať rozhovor s mužom

Čím viac bude žena nútiť muža hovoriť, tým viacej jej bude vzdorovať ...

Ako sme už naznačili v predchádzajúcom článku, pravdou zostáva, že čím viacej bude žena tlačiť na muža, aby prehovoril, tým viacej jej bude vzdorovať a postaví sa na odpor proti nej. Bezprostredná snaha nie je najsprávnejším začiatkom, predovšetkým ak sa muž začína odvracať, respektíve odťahovať. Žena by sa nemala zaťažovať tým, z akého dôvodu jej muž (partner) nehovorí. Radšej by sa mala zaoberať touto otázkou: „Ako docieliť väčšiu dôvernosť a intimitu, ako lepšie a kvalitnejšie komunikovať s partnerom?

Pokiaľ žena vyžaduje sa s partnerom pravidelnejšie zhovárať, môže sama vo vlastnej réžii začať s rozhovorom. Zvyčajne dnešné ženy majú túto potrebu často sa rozprávať o všetkom so svojimi partnermi. Pritom však žiadna zo žien nemôže pozabudnúť na to, že občas je muž úslužný, pozorný a náklonný v súvislosti so zapojením sa do rozhovoru, dakedy zase nie a mimovoľne sa odvracia. Pokiaľ je muž pozorný a náklonný sa zapojiť do rozhovoru, miesto viacerých otázok a výčitiek, aby hovoril, môže muž žena vysloviť uznanie za to, že ju ochotne počúva a snaží sa jej vyhovieť.

Zo začiatku by mu mala brániť v rozprávaní. Dajme tomu, že partnerka môže povedať: „Môj milý, môžeš ma chvíľku počúvať? Mala som veľmi zlý a ťažký deň, a preto sa potrebujem z toho vyrozprávať. Istotne ma to následne odbremení od všetkého.

Po istej chvíli by mohla podotknúť: „Skutočne oceňujem to, že ma dokážeš vypočuť, veľmi veľa to pre mňa znamená.“ Toto je práve to, čo by si chcel vypočuť snáď každý muž. Takéto slová muža stimulujú k tomu, aby počúval ešte viac a oveľa sústredenejšie.

Bez ocenenia a podnietenia muž prestáva mať záujem

Platí, že bez ocenenia a podnietenia muž prestáva mať záujem, nakoľko pociťuje stav, že len musí počúvať a nerobiť nič. Pritom zabúda na to, aké je to pre jeho partnerku významné, že ju dokáže vypočuť. Väčšia časť žien totižto pudovo a mimovoľne vie, aké je počúvané významné. Domnievať sa, že aj muž to vie, bez toho, aby sa tomu niekde priučil, predstavuje domnievať sa a predvídať, že je taký ako žena.

Je však veľmi dobrým signálom, že muž (partner) sa našťastie naučí oceňovať dôležitosť rozprávania a rozhovoru so ženou (partnerkou). Znova záverom nášho článku pripomíname, aby ste pamätali na to, že v skutočnosti je pravdou, že čím viacej bude žena tlačiť na muža, aby prehovoril, tým viacej jej bude vzdorovať a postaví sa na odpor proti nej. Je to tak a nič s tým nenarobíme. Musíme sa s tým naučiť žiť a akceptovať tento reálny stav v živote každého z nás. Čím skôr si to uvedomíme a prijmeme to, tým skôr pomôžeme jeden druhému.

Vzájomná súhra oboch pohlaví je znova tým, bez čoho nezaznamenáme pozitívne a kladné výsledky vo vzájomných vzťahoch.



o mužoch
Magazín arrow
Magazín arrow