Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Ako vychovať zdravé, krásne a múdre dieťa. Najmä zdravé. Hosť: Zuzana Líšková | Podcast

Autor článku: redakcia Zerex.sk 25.10.2021 00:00

Keď sa vám narodí dieťa, začnete študovať medicínu, vzdelávať sa v biológii a napokon aj v stravovaní a výžive. Pretože chcete pre svoje malé to najlepšie. A čo mu teda dávate jesť? A čo jete vy? Niekoľko zaujímavých rád, ako vychovať zdravé a spokojné dieťa, nám prezradila expertka na zdravé stravovanie, Zuzana Líšková z Medibalance.

Dôležitý je správny základ 

Opica vidí, opica robí - hovorí sa. Podobne je to aj s deťmi, my sme im totiž živým príkladom. Najdôležitejšie teda je, aby sme deti začali učiť správnym a zdravím stravovacím návykom už od malička. To totiž ovplyvňuje aj metabolizmus, a dokonca aj náchylnosť k intolerancii niektorých potravín.

“Najdôležitejších je prvých 6 rokov života. Ak počas nich dieťaťu vybudujeme správny základ, nemusíme sa strachovať, že neskôr budeme čeliť množstvu tráviacich problémov, alergiám či detskej obezite.“ tvrdí Zuzana.

Sladké nie je odmena

“Nemali by sme deti odmeňovať jedlom.” hovorí Zuzana. Lepšie je odmeniť dobré chovanie napríklad výletom, prípade nejakou hračkou.

To, čím a ako často by sme mali naše ratolesti kŕmiť, sa dozviete v novej epizóde podcastu (Z)dravo, s názvom: “Ako vychovať zdravé, krásne a múdre dieťa. Najmä zdravé. Hosť: Zuzana Líšková”

 

Nájdete ju na:



deti výchova zdravá strava strava zdravý životný štýl
Magazín arrow
Magazín arrow