Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Ako si udržať zdravý penis?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 13.04.2014 00:00

O svoj „poklad“ sa musíte rozhodne aj starať na to, aby bol zdravý a neustále funkčný. Mnohí si neuvedomujú, aké zásadné chyby robia a potom im ich nástroj možno neslúži tak, ako by si sami predstavovali.

Ako sa starať o penis?

Doprajte si spánok

Spánok po sexe patrí rozhodne medzi veľmi účinné metódy, o ktorých hovoríme, že sú regeneračné. Tak, ako aj Vaša partnerka, aj Vy ste určite veľmi unavený po takejto fyzickej námahe. Váš penis a všetky svaly, ktoré zapríčiňujú, že ste pri milovaní takí aktívny, si dokonale oddýchnu aj počas krátkeho spánku. Istá štúdia ukázala, že penis je v každom spánku v erekcií a teda v stave najväčšej vzrušivosti. Je to však prirodzený proces, ktorý sa pravidelne opakuje a nemusíte sa obávať mokrých nocí. Ak je erekcia dlhšia, potom aj Váš penis je lepšie zregenerovaný. Je to možno zvláštne, keďže penis sa ako keby namáha,  rozhodne Vám to pomôže.

Obmedzte fajčenie

Bojujte proti fajčeniu, ktoré nielen dokáže zabíjať, ale rozhodne aj ničí Váš sexuálny život. Radšej ako cigaretu si dajte ovocie či zeleninu, rozhodne však do úst nedávajte žiaden nikotín. Ten je pre cievy nebezpečný a Vás penis tak nebude v optimálne forme. Hovorí sa taktiež aj o veľkosti prirodzenia, ktoré je údajne menšie u mužov, ktorí podľahli závislosti na cigaretách. Erekcia taktiež nie je niečo, na čo sa môžete pri pravidelnom vdychovaní dymu z cigariet veľmi spoľahnúť.

Športujte

Určite ste zachytili aj Vy informácie, že pre zdravý sexuálny život je nevyhnutný pohyb. Pohybu si treba dopriať čo najviac, treba aktívne športovať a zabudnúť na predsudky. Ak neviete ako, vypracujte si plán a dodržiavajte ho. Pri erekcii, ale aj pri celkovej výdrži pri sexe sa určite hodí kondícia navyše, ktorú môžete mať týmto spôsobom. Údajne by Vám malo na efektívne a správne fungovanie penisu stačiť prejsť aj 3 kilometre za deň. Ak si zoberiete do úvahy fakt, koľko krokov spravíte denne, určite sa k tomuto číslu aspoň priblížite.

Strážte si váhu

S pohybom úzko súvisí aj Vaša váha. Veľká nadváha to rozhodne nie je stav, ktorý je potrebný na dobrý sexuálny život a na fungovanie Vášho nástroja. S nadváhou súvisí aj cukrovka, ktoré priamo a negatívne ovplyvňuje erekciu. S váhou nie sú žarty, je to veľmi vážna vec aj z pohľadu kvalitného sexuálneho života. Určite si aj Vy ciele, ktoré chcete dosiahnuť a medzi prvými by malo byť aj schudnutie.

Nehanbite sa zívať

Určite sa nehanbite zívať. Zívanie je celkom prirodzený jav u každého, komu sa chce spať alebo je unavený. Tým, že zívate, uvoľňujete oxid dusnatý a to je veľmi zásadná látka aspoň čo sa týka uvoľnenia Vašich nervov a v konečnom dôsledku aj mysle. Ak zívate dostatočne veľa, potom sa cítite pokojnejší. A stav pokoja na duši a v našej mysli rozhodne napomáha k tomu, aby ste mali lepšiu a kvalitnejšiu erekciu a aby činnosť Vášho penisu bola optimálna. Rozhodne sa oplatí vyskúšať a cítiť sa tak oveľa príjemnejšie a najmä pokojnejšie.



slabá erekcia zväčšenie penisu o mužoch uspokojenie ženy ejakulát penis
Magazín arrow
Magazín arrow