Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Ako sa používa domáci test plodnosti?

23.02.2021 00:00 ako-sa-pouziva-domaci-test-plodnosti

Sexuálny styk je príjemnou časťou plodenia potomka. Ťažšia časť však prichádza vtedy, keď sa na tehotenskom teste nie a nie objaviť druhá čiarka.

Keď splodenie dieťaťa trvá dlho a lekár potvrdzuje, že zo strany ženy je všetko v poriadku, na rad prichádza partner. Jednou z možností je domáci test plodnosti.

Čo zistíme pomocou domáceho testu plodnosti?

Dôležitou informáciou, ktorá sa týmto spôsobom vyhodnocuje, je koncentrácia spermií v ejakuláte

Prečo je táto informácia dôležitá? Normálny počet spermií sa pohybuje od 15 do viac ako 200 miliónov spermií na 1 ml ejakulátu. Čokoľvek menej ako 15 miliónov spermií na 1 ml sa považuje za nízky počet (oligospermia). Vysoký alebo nadpriemerný počet spermií je viac ako 200 miliónov spermií na mililiter (Zdroj: WebMD).

Ako sa test používa?

Test je určený na jednorazové použitie. Ide o samotestovanie z ejakulátu, to znamená, že sa odoberie vzorka masturbáciou. Nádobka sa nechá stáť na stole 20 minút. Ejakulát sa potom naberie do striekačky, zmieša sa s rozpúšťadlom a celá zmes sa nakvapká do kazety. Po 7 minútach je možné zistiť výsledok.

Pred odberom sa odporúča počkať aspoň 48 hodín, avšak nie dlhšie ako 7 dní od poslednej ejakulácie. Výrobca uvádza, že pri domácom teste plodnosti nemajú byť použité žiadne lubrikanty, krémy, a ani kondóm.

Ako zvýšiť svoju plodnosť?

Neplodnosť u mužov je celosvetový fenomén, ktorý má, bohužiaľ, narastajúcu tendenciu. Mužská plodnosť sa však dá do veľkej miery ovplyvniť:

  • obmedzením zlozvykov (nadmerné užívanie alkoholu, fajčenie cigariet), 
  • minimalizovaním stresu,
  • cvičením, 
  • dostatkom vitamínov a minerálov, 
  • zvýšením libida prostredníctvom doplnkov výživy*. 

*Zerex Ultragold je doplnok výživy vhodný pre mužov v produktívnom veku, ktorí sa s partnerkou snažia o splodenie potomka. Vie pomôcť s udržaním sexuálnej kondície a vitality v každom veku. Vďaka vysoko koncentrovanému zloženiu účinných látok - extraktov z tradičných bylín a vitamínov, priaznivo pôsobí na udržanie správnej funkcie reprodukčného ústrojenstva. 


Maca peruánska pomáha udržiavať sexuálnu kondíciu. Má pozitívny vplyv na početnosť a pohyblivosť spermií. Zinok prispieva k plodnosti, správnej reprodukčnej schopnosti a k udržaniu normálnej hladiny mužských pohlavných hormónov v krvi.



Magazín arrow
Magazín arrow