Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Ako predĺžiť dobu pohlavného styku

Autor článku: redakcia Zerex.sk 03.04.2014 00:00 Ako predĺžiť dobu pohlavného styku

Doba pohlavného styku je veľmi často diskutovaná téma rozhovorov oboch partnerov. A to najmä v prípade, ak je jeden z nich nespokojný s príliš krátkym časovým úsekom, v ktorom sa obaja milujú, pretože už po chvíli je jeden z nich dokonale uspokojený a ten druhý je zväčša dokonale rozčarovaný. Ak máme byť konkrétnejší, väčšinou je to práve muž, ktorý dosiahne vyvrcholenie ako prvý a väčšinou je to práve žena, ktorá bezvládne leží na posteli a nestíha sa čudovať, že show sa už skončila. Prečo to tak je? Ako tomu zabrániť a ako vydržať viac pri sexe, milí muži?

Ako predĺžiť dobu pohlavného styku

Je to relatívne jednoduché, aj keď zložité zároveň. V tomto článku si popíšeme dve najzákladnejšie metódy, ako predĺžiť dobu pohlavného styku a vydržať pri sexe o čosi dlhšie. Väčšina vecí, ak nie všetky, začínajú pri sexe mysľou. Naša myseľ je v podstate veľmi záhadná, často premýšľame nad hocičím, čo nás dokáže zaťažovať a čo nás zbavuje pozornosti. S tým úzko súvisí aj stres a rôzne iné psychické procesy a prejavy, ktoré nemajú vôbec dobrý vplyv na našu sexuálnu aktivitu a dianie v posteli.

Muž sa väčšinou nedokáže dobre uvoľniť, pretože ho dobiehajú problémy v práci a zväčša sa to odzrkadľuje aj pri milovaní. Ak príde erekcia, s čím má mnoho mužov problém, potom ďalší problém nastane možno práve v dĺžke pohlavného styku. Tam sa muži často sústredia na jediné – dosiahnuť orgazmus. Zvyknú byť v tejto fáze relatívne sebecký a skôr ako na partnerku sa pozerajú na seba.

Prvá metóda na predĺženie milovania

Ak by ste teda mali definovať prvú metódu, ako predísť veľmi rýchlemu ukončeniu milovania, je to psychické uvoľnenie, pohoda a kľud, čo sa týka Vašej hlavy. Ak ju máte čistú a nerozmýšľate nad všetkými problémami, starosťami a nad tým, čo ešte treba urobiť, potom sa môžete sústrediť plne na Váš výkon. Vo chvíli, kedy ste absolútne koncentrovaný, zabudnete na všetko naokolo.

Dokážete partnerku urobiť šťastnou, dokážete jej vyhovieť aj bez toho, aby ste predtým študovali nejaký zoznam želaní či prianí, respektíve sa jej neustále vypytovali na to, čo má a čo nemá rada. Pôjde to aj samo, len jednoducho tomu musíte dať priestor, a to najmä vo Vašej hlave.

Iná stránka psychiky a uvažovania hovorí zasa o predĺžení pohlavného styku až pri jeho konci. Ak cítite, že sa blíži Váš vrchol, ale chcete sex ešte predĺžiť a najmä partnerka by si to veľmi želala, začnite uvažovať nad niečím asexuálnym. Znamená to, že budete rozmýšľať nad niečím, čo so sexom nemá nič spoločné, ba čo viac, pričom sa Vám sex začne trochu hnusiť. Ťažko povedať, čo by to u Vás mohlo byť, rozhodne to však slúži ako krátkodobé riešenie pri konci pohlavného styku. Nemali by ste to však chcené či nechcené využívať pri začiatkoch, pretože potom sa veľmi ľahko môžete dostať do situácie, kedy si s tým už nebudete vedieť dať rady a vymkne sa Vám to z rúk.

Druhá metóda ako predĺžiť sex

Pri hlave a problémoch s myslením treba spomenúť aj naše návyky, ktoré či chceme alebo nie, praktizujeme pri všetkom, čo robíme. Mnoho krát chceme mať všetko rýchlo za sebou. Tento prirodzený cieľ pri väčšine vecí, ktoré vykonávame, je v našom podvedomí často aj pri sexe. Chceme mať všetko čo najskôr hotové, pretože sa niekam ponáhľame alebo niečo chceme stihnúť.

Známa je taktiež metóda štart-stop. Možno poznáte z automobilového prostredia, čo sa však dá veľmi ľahko prirovnať aj do milovania. Táto technika je využívaná najmä u starších a skúsenejších mužov, pričom ju mnohí považujú aj za adekvátnu ochranu pred otehotnením ich partnerky, i keď to práve nie je najvhodnejšie riešenie za každých okolností.

Hovorí sa, že by ste mali mužovi dôverovať práve pri tejto technike, niekedy však ani on sám nedôveruje sebe. V zásade ide o to, že muž vytiahne na niekoľko sekúnd svoj penis vtedy, ak už cíti, že sa blíži vyvrcholenie. Musí to byť však relatívne skoro, pretože ak je to len zopár sekúnd pred vyvrcholením, ejakulátu sa nevyhnete. Po niekoľkých sekundách či desiatkach sekúnd môžete opäť pokračovať, avšak táto technika sa nedá počas jedného pohlavného styku opakovať hneď niekoľko krát, už len z úcty k partnerke, ktorá, povedzme si úprimne, nie je na Vaše pauzy zvedavá.

Dostali sme sa už k menej obľúbeným metódam. Medzi takú patrí napríklad použitie sily. Bolesť je prirodzeným zárodkom nechuti k niečomu. Ak sa stane bolesť pri práci, nadávate na prácu. Ak pri nejakej inej aktivite, nadávate na to, že ste to robili. Bolesť je veľmi odpudzujúca, čo sa dá využiť aj v tomto prípade. Nemusíme však hovoriť o skutočne intenzívnej bolesti, ale skôr o jej jemnejšej forme. Stačí, ak by ste si počas sexu svoj penis niekoľko krát stlačili. Je dobré, ak by to aj trochu zabolelo a tak by ste možno stratili trochu vzrušenia, ktoré určite pociťujete.

Ďalšie rady

V tomto prípade je to sústredené práve na to opadnutie časti vzrušenia a môžete pokračovať ďalej. Vyvrcholenie sa tak dostaví o čosi neskôr a Vy tak môžete naplniť všetky partnerkine túžby. Uvádza sa taktiež, že by ste si mali nacvičiť ešte skôr, ako k sexu príde alebo ako sa ju rozhodnete pri sexe zrealizovať. Môže Vám k tomu pomôcť napríklad masturbácia, pri ktorej si to môžete vyskúšať a tak pocítiť rozdiel. Taktiež by ste mali myslieť aj na životosprávu.

Ak ste zdraví a robíte všetko pre svoje telo a zdravie, potom rozhodne reagujete inak aj v posteli na všetky stimuly. Unavený a vyčerpaný muž je rozhodne horší ako zdravý a aktívny. Aj preto by ste si mali dať záležať na všetkom, čo konzumujete a ako dbáte  seba. Má to veľký vplyv na všetky okolnosti ohľadom Vášho výkonu v posteli a predĺženie erekcie.

Zerex Extralong predĺženie pohlavného styku



lieky na erekciu lieky na potenciu partnerské problémy slabá erekcia zväčšenie penisu podpora erekcie milovanie pohlavný styk
Magazín arrow
Magazín arrow