Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Ako na kvalitný sex? Nech netrvá dlhšie ako pár minút!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 22.12.2014 00:00 Ako na kvalitný sex? Nech netrvá dlhšie ako pár minút!

S každým intímnym stykom úzko súvisí jeho dĺžka. Raz sa milujete krátko, inokedy dlho. Optimálna je zlatá stredná cesta. Viete, aká je teda správna dĺžka pohlavného styku? Kedy môžete povedať, že sex bol dobrý a rovnako aj kvalitný? Aká je optimálna dĺžka sexuálneho styku? Poviete si, náročná otázka. Podľa viacerých súčasných odborných zdrojov sex má trvať dostatočne dlho, hodinu, dve, ba až niekoľko hodín a dní. Ale je to skutočná pravda?

Pravda je úplne iná ...

Určite sa zhodneme na tom, že je to prehnaná predstava a tvrdenie. Mohli by ste to vyvrátiť aj vy z vlastnej skúsenosti, pretože už je to raz tak. Kvalitný sex trvá oveľa menej. Vôbec nie hodiny, dni, týždne, ale iba pár minút. Konkrétne v rozmedzí od troch do ôsmich minút.

Ani príliš krátky, ani príliš dlhý ...

Podľa zahraničných odborných štúdií a prieskumov medzi viacerými nezainteresovanými ľuďmi sa zistilo, že príliš krátky sex trvá do dvoch minút, príliš dlhý sex predstavuje už hodinové „trápenie sa“ v posteli. Optimálne je milovať sa v dĺžke piatich minút.

Množstvo času a vzájomná komunikácia ...

Všetko bude závisieť od aktuálnej situácii a časových možností, ktoré na sex budete mať. Niekedy bude stačiť päť minút v podobe „rýchlovky“, ak máte málo času. Inokedy budú možné aj hodiny v podobe „sexuálnych maratónov“ v posteli, pokiaľ budete mať viacej času jeden na druhého. Po niekoľkých rokoch spoločného intímneho života budete sami najlepšie vedieť, čo chytiť, kde pritlačiť a ako.

Ak budete chcieť niečo zmeniť, spoločne to prehodnotíte a všetko pôjde, ako má. Treba komunikovať, komunikovať a ešte raz komunikovať. Ak by si niekto myslel, že kvalitný sex je bez komunikácie v posteli, veľmi sa mýli.

Čo dodať na záver?

Neriaďte sa mýtmi o gigantických penisoch, silných erekciách a o celodňových sexuálnych maratónoch v posteli. Ide len o ilúzie tvorené dnešnou kultúrou a často spôsobujú vznik rôznych disfunkcií vo vzťahoch. Preto tieto informácie a správy berte vždy s nadhľadom a chladnou hlavou. Je to iba štýl dnešnej kultúry. Vy sami najlepšie dobre viete, čo je pre vás dvoch najlepšie a koľko to má a musí trvať.

Riaďte sa vždy rozumom aj v posteli. Robte to, čo vás baví oboch a robte to tak, ako to chcete, ako je to príjemné pre oboch. Ak dodržíte tento postup, rozhodne nebudete musieť riešiť neskôr zbytočné problémy, ktoré vás môžu postihnúť. Ale v plných dúškoch si užívajte kvalitný sex so všetkým, čo k nemu patrí. Výborná predstava, čo na to hovoríte?



partnerské hádky milovanie pohlavný styk kvalitný sex
Magazín arrow
Magazín arrow