Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Ako a kedy hovoriť s partnerom o sexe?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 21.03.2014 00:00 Ako a kedy hovoriť s partnerom o sexe?

Rozhovor s Vašim partnerom či partnerkou o sexe môže dopadnúť veľmi zle, pokiaľ nie ste pripravený na rôzne odpovede, ktoré môžete dostať. Určite by ste si mali všetko poriadne premyslieť ešte predtým, ako sa začnete o takýchto veciach s tým „druhým“ zhovárať. Kedy je teda vhodné začať s rozhovorom?

Kedy začať hovoriť s partnerom o sexe?

Rozhodne nie po sexe. Pokaziť náladu obom môžete skutočne akýmkoľvek spôsobom, hneď po sexe je to však najmenej vhodné, až absolútne nevhodné. Pri sexe si však nikdy nemôžete povedať, že sa uspokojíte aj s tým málom, ktoré sa Vám možno v posteli dostáva. Je to rozhodne však na Vás, ako a kedy začať s rozhovorom, určite si však netreba odopierať slasti, ktoré prináša táto základná ľudská potreba.

Ak budete problémy dusiť v sebe, rozhodne to nikomu a ničomu nepomôže. Skôr pred uzavretím sa do seba by ste mali uvažovať nad diskutovaním a návrhmi na zlepšenie, ktoré by mali prichádzať nielen od Vás, ale aj od Vášho partnera či partnerky. Všetko závisí najmä od toho, ako dlho sa poznáte so svojou polovičkou.

Ak je to nová známosť, dajú sa prepáčiť rôzne chyby, ktoré sa vyskytli v posteli. Rozhodne treba na nich popracovať a treba tomu druhému dať najavo, čo sa Vám páči a čo naopak nie. Ak to nepomáha, treba si nájsť hodinku na rozhovor medzi štyrmi očami a porozprávať sa o tom v kľude a s chladnou hlavou, aké máte predstavy a ideály.

Ako hovoriť o sexe

Či bude rozhovor účinný a padne na úrodnú pôdu, závisí najmä od spôsobu, akým o tom budete rozprávať a aj od povahy, akú partner či partnerka má. Je však dosť možné, že ste obaja tvrdohlaví a chybu si nechcete priznať. Obaja si myslíte, že robíte maximum, avšak ani jednému z Vás sa to nepáči a potrebujete niečo iné. Netreba sa uchýliť k milenke či milencovi, ľudia sa učia celý život a preto by ste si mali povedať, že to zvládnete a obaja sa zlepšíte. Na to však treba správne pochopiť všetky atribúty, ktoré jeden od druhého požadujete.

Ideálny čas na rozhovor je niekedy večer, keď ste sa dobre najedli a máte naliate kvalitné víno v pohári. Jedlo zabezpečí, že dosiahnete pocit spokojnosti a zasa víno predstavuje druh alkoholu, pričom pri väčšej dávke uvažujete o veciach možno nie tak logicky a rozumovo, ale skôr sa ich snažíte chápať inak a dokážete sa uvoľniť aj pri všetkých tých vetách, ktoré sa snažíte zo seba dostať.

Ak obaja pochopíte, čo chcete od toho druhého, je to rozhodne začiatok pekného večera, ktorý sa končí slovami: „...a rozhovor mal zmysel.“

Nie každý však dokáže svoje myšlienky a pocity povedať tak jasne, aby ho druhý pochopil. Niekedy jednoducho nedokážete povedať, čo Vám chýba a čo chcete inak. Záleží však aj na Vašej polovičke, či vie takéto pocity odhadnúť a dokáže zlepšiť Váš sexuálny život natoľko, aby ste sa ich zbavili. Rozhodne však rozhovor nie je žiadnou hanbou pri riešení aj tak intímnych záležitostí.



partnerské problémy o ženách o mužoch uspokojenie ženy predohra vzrušenie orgazmus
Magazín arrow
Magazín arrow