Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Ako byť stále sexy a fresh aj po 40tke, 50tke, 60tke - vek bez hraníc. Hosť: Jany Landl, známy online tréner| Podcast

Autor článku: redakcia Zerex.sk 15.10.2021 00:00

Starneme – áno, o tom sme sa už rozprávali. Ale, existujú rady, ako sa udržať fit aj v neskoršom veku a tieto tipy alebo triky nám prezradil známy online tréner Jany Landl!

Všetko je to v hlave….

“Všetci sme pre pohyb stvorení, a cvičiť sa dá celý život.” hovorí Jany. Je však pravdou, že čím sme starší, tým menej možností pohybu sa nám naskytuje. Samozrejme v tomto probléme hrá svoju úlohu aj sedavý životný štýl či kancelárske zamestnanie. 

To ale neznamená, že sa nemôžeme udržiavať v kondícii a pravidelne, dennodenne vykonávať aspoň mierne náročnú fyzickú aktivitu. Napríklad si občas zvoliť namiesto eskalátora obyčajné schodisko alebo namiesto auta bicykel.

Ako začať?

Univerzálny návod neexistuje. Je to individuálne. Každý z nás si musí nájsť aktivitu alebo šport, ktorý ho baví. Bicykel, plávanie, prechádzky v lese … je jedno ako sa hýbeme, hlavné je, že sa hýbeme.

Nič netreba preháňať a “tlačiť na pílu”. Kľúčom je zvoliť si svoje vlastné tempo, a snažiť sa ho pravidelne dodržiavať. Výsledkom by mal byť po každom cvičení pocit spokojnosti a motivácie, chuť ísť si opäť zacvičiť na druhý deň. 

Čo jesť a čomu sa vyhýbať?

Pre niektorých bude možno veľkým sklamaním počuť, že syry a pečivo sa bohužiaľ v návode na perfektnú diétu a zdravý životný štýl nespomínajú. 

Obrazne povedané, všetko, čo jeme alebo robíme dnes, ovplyvní náš zajtrajšok. Ak teda chceme byť fresh aj v neskoršom veku, musíme pre to začať niečo robiť už teraz.

O tom, ako začať praktizovať zdravé návyky a vydať sa cestou zdravého životného štýlu sa dozviete v novej časti podcastu (Z)dravo, s názvom: “Ako byť stále sexy a fresh aj po 40tke, 50tke, 60tke - vek bez hraníc. Hosť: Jany Landl, známy online tréner”.
 

Nájdete ju na:

 



fit zdravie sexy vek
Magazín arrow
Magazín arrow